Η αξέχαστη στιγμή της χρονιάς και η πρόβλεψη από έξι οπαδούς

Μπορεί η απουσία του φίλαθλου κόσμου από τα κυπριακά γήπεδα να ήταν οφθαλμοφανής το 2019, αλλά δεν παύει να στηρίζει με τον δικό του τρόπο την ομάδα του, αφού για ένα τεράστιο ποσοστό των οπαδών, η ομάδα αποτελεί μια μεγάλη και ξεχωριστή αγάπη. 

Στιγμές χαράς, ανατριχίλας, λύπης αλλά και θυμού, έζησαν και τη φετινή χρονιά που ολοκληρώνεται όλοι φίλαθλοι ανεξαιρέτως. Άλλωστε, η μπάλα κάποιες φορές ευνοεί αλλά και... τιμωρεί, προσφέροντας ανάμεικτα συναισθήματα μέσα σε 90 λεπτά που διαρκεί ένας αγώνας. 

Η ΟΜΑDA, επιχείρησε να πιάσει τον παλμό του ποδοσφαιρικού κόσμου της Κύπρου και έδωσε... πάσα σε έξι οπαδούς των μεγάλων ομάδων του κυπριακού πρωταθλήματος. Ποια ποδοσφαιρική στιγμή ξεχώρισαν από το 2019, η πιο δύσκολη φάση, ο ποδοσφαιριστής που έκανε τη διαφορά αλλά και η πρόβλεψη για το που θα βρίσκεται η ομάδα τους τον Μάιο, ήταν οι ερωτήσεις που δέχθηκαν οι έξι φίλαθλοι. 

Διαβάστε παρακάτω τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις των οπαδών

  • Γιώργος Πλουτάρχου (ΑΠΟΕΛ)

Ποια ποδοσφαιρική στιγμή της ομάδας σας ξεχωρίζετε από το 2019 και γιατί;

Είναι πολλές οι στιγμές που θα μπορούσα να ξεχωρίσω και το 2019 για τον ΑΠΟΕΛ, όπως τις νίκες σε καθοριστικούς αγώνες ντέρμπι(για παράδειγμα το 3-0 επί του Απόλλωνα στο ΓΣΠ), που οδήγησαν τελικά στην κατάκτηση, για μια ακόμη φορά, του πρωταθλήματος. Ως μια τέτοια κορυφαία στιγμή, θα μπορούσα να χαρακτηρίσω αυτή καθ’ αυτή την κατάκτηση του τίτλου, καθώς βεβαίως και την πρόσφατη πρόκριση στους «32» του Europa League. Όμως, η στιγμή που ξεχωρίζω και που προσωπικά θεωρώ ως την κορυφαία της ομάδας με διαφορά, ήταν η εκτός έδρας νίκη επί της Καραμπάχ τον περασμένο Αύγουστο, με 0-2, η οποία εξασφάλισε στον ΑΠΟΕΛ τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League και του έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικήσει, απέναντι στον Άγιαξ, τη συμμετοχή του σε όμιλο του Champions League. Ήταν μια τεράστια επιτυχία για την ομάδα μας, δεδομένου του γεγονότος ότι είχε προηγηθεί η εντός έδρας ήττα με 2-1, που εκ των πραγμάτων περιόρισε, και για πολλούς εκμηδένισε τότε, τις πιθανότητες πρόκρισης. Η ανατροπή που έκανε ο ΑΠΟΕΛ σ’ εκείνο το παιχνίδι, απέναντι σε ένα εξαιρετικά δύσκολο αντίπαλο, μέσα σε μια φοβερά εχθρική έδρα και έχοντας μεσολαβήσει η αλλαγή προπονητή, ήταν τεράστιας και κομβικής σημασίας για την μετέπειτα πορεία του ΑΠΟΕΛ, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Κύπρο, για πολλούς και διάφορους λόγους, τους οποίους ο κάθε ΑΠΟΕΛίστας μπορεί να αντιληφθεί. Ήταν η νίκη-πρόκριση αυτή, ακόμη μια τρανή απόδειξη του ειδικού ευρωπαϊκού βάρους που απέκτησε ο ΑΠΟΕΛ όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και ακόμα μια εκκωφαντική απάντηση σε όλους όσοι εντός συνόρων πασχίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ να εφευρίσκουν λόγους για να αμφισβητούν την πολυετή κυριαρχία της ομάδας. Εκτός και αν πουν πως ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε, γιατί ευνοήθηκε από την διαιτησία. Μπορεί το πέναλτι στον Νικόλα Ιωάννου, με το οποίο έκανε το 0-1 ο ΑΠΟΕΛ, να μην ήταν πέναλτι. Δεν ξέρω, λέμε τώρα…

Η πιο δύσκολη στιγμή που σας έμεινε…

Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν η εντός έδρας ήττα από την Καραμπάχ, αφού θα μπορούσε να στοιχίσει όλη την ευρωπαϊκή χρονιά για τον ΑΠΟΕΛ. Ευτυχώς ήρθε η επική ανατροπή στον επαναληπτικό και τελικά η ήττα εκείνη αποδείχτηκε ανώδυνη. Όμως εκείνο το βράδυ ήταν πολύ δύσκολο η αλήθεια. Δύσκολη στιγμή ήταν για μένα και η πρόσφατη ήττα από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, όχι τόσο για τους τρεις βαθμούς που χάθηκαν, αλλά για την τραγική παρουσία της ομάδας μας στο γήπεδο.

Ποιος ποδοσφαιριστής έκανε τη διαφορά στην ομάδα τη χρονιά που ολοκληρώνεται και γιατί;

Νομίζω πως είναι ξεκάθαρη και εύκολη η απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση, αφού ο Μούσα Αλ Τάμαρι, ήταν ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε και έκανε την διαφορά, όχι μόνο στον ΑΠΟΕΛ, αλλά συνολικά στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Μπορεί τους τελευταίους μήνες ο Ιορδανός να μην έχει τις αποδώσεις που θέλουμε και απέδειξε στο γήπεδο ότι μπορεί να έχει, αλλά εδώ και κάποια παιχνίδια δείχνει να βρίσκει ξανά τον καλό του εαυτό και είμαι σίγουρος πως σταδιακά θα επανέλθει ακόμα δριμύτερος και καταιγιστικός.

Πώς φαντάζεστε την ομάδα σας τη νέα χρονιά και σε ποια θέση τη βλέπετε τον Μάϊο;

Αυτό που δεν φαντάζομαι, αλλά ζητώ και περιμένω να δω από τον ΑΠΟΕΛ τη νέα χρόνια, είναι να παίξει επιτέλους το ποδόσφαιρο που αρμόζει στο εκτόπισμα, στην ποιότητα και στην ιστορία της ομάδας. Γιατί, κακά τα ψέματα, μπορεί να ήρθαν αρκετά θετικά αποτελέσματα, όμως η εικόνα και οι εμφανίσεις από την αρχή της εν εξελίξει ποδοσφαιρικής περιόδου, δεν ήταν αυτές που θέλουν να βλέπουν οι χιλιάδες οπαδοί του ΑΠΟΕΛ. Απαιτείται τεράστια βελτίωση στην αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας και αυτό είναι εξάλλου και το μεγάλο στοίχημα για τον νέο προπονητή που θα αναλάβει μέχρι τον… Απρίλη, ώστε ο επόμενος που θα έρθει τον Απρίλη να μπορέσει να φέρει το όγδοο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, η απάντηση είναι πως όταν είσαι ΑΠΟΕΛ, δεν μπορείς να βλέπεις σε οποιαδήποτε άλλη θέση της βαθμολογίας, εκτός από την πρώτη.

  • Μιχάλης Πολυδώρου (Απόλλων)

Ποια ποδοσφαιρική στιγμή της ομάδας σας ξεχωρίζετε από το 2019 και γιατί;

Νομίζω ότι το 2019 δεν ήταν μια καλή χρονιά για τον Απόλλωνα, ούτε στις εγχώριες διοργανώσεις, ούτε στην Ευρώπη όπου στάθηκε άτυχος στην κλήρωση με την Αϊντχόβεν. Σίγουρα μια σημαντική στιγμή ήταν τα δύο παιχνίδια με την Αούστρια που η ομάδα πέρασε εύκολα για ακόμα μια χρονιά στα play off του Europa League με ότι κι αν σημαίνει αυτό, οικονομικά και αγωνίστηκα.

Η πιο δύσκολη στιγμή που σας έμεινε…

Αναμφισβήτητα η πιο δύσκολη στιγμή ήταν η αποδέσμευση του Σωφρόνη Αυγούστη. Πρόκειται για μια απόφαση που προσωπικά για μένα θεωρείται το μεγαλύτερο λάθος του Νίκου Κίρζη από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα. Κατάλαβε το λάθος του και το διόρθωσε, δικαιώνοντας και εκ του αποτελέσματος σήμερα όλους εμάς που τότε φωνάζαμε. Η αποχώρηση του Σωφρόνη δεν είχε να κάνει μόνο με την αποχώρηση ενός ακόμα προπονητή αλλά με την υποστολή της σημαίας της ομάδας. Η παρουσία του δεν έχει να κάνει μόνο με την τακτική, τα αποτελέσματα και τις προπονήσεις της ομάδας αλλά και την ψυχολογία, τόσο των ίδιων των ποδοσφαιριστών αλλά κυρίως του κόσμου.

Ποιος ποδοσφαιριστής έκανε τη διαφορά στην ομάδα τη χρονιά που ολοκληρώνεται και γιατί;

Ο Εμίλιο Ζελάγια. Ο άνθρωπος είναι μόνος του από πέρυσι τον Φλεβάρη όταν αποχώρησε ο Μάγκλιτσα και επιθετικά κουβαλά την ομάδα στους ώμους του. Είναι συνεπείς στο σκοράρισμα, παλεύει ασταμάτητα για 90 λεπτά και αν είχε την απαραίτητη βοήθεια θα ήταν ακόμα καλύτερος. Σκόραρε 50 γκολ σε δυόμιση χρόνια, είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας στην Ευρώπη. Φωνάζει ότι είναι μόνος του αλλά τιμά και με το παραπάνω το συμβόλαιο του και παλεύει ασταμάτητα.

Πώς φαντάζεστε την ομάδα σας τη νέα χρονιά και σε ποια θέση τη βλέπετε τον Μάϊο;

Δεν έχει σημασία πως την φαντάζομαι εγώ προσωπικά, αλλά πως τη φαντάζονται ο πρόεδρος και ο προπονητής. Κι αυτό διότι κάθε Δεκέμβρη τα τελευταία χρόνια οι Απολλωνίστες ονειρευόμαστε τον Απόλλωνα πρωταθλητή τον Μάιο. Όμως η φτωχή ενίσχυση κάθε Γενάρη σε συνδυασμό με την τεράστια ενίσχυση, κυρίως του ΑΠΟΕΛ την ίδια μεταγραφική περίοδο, έστειλαν τα τελευταία πρωταθλήματα στη Λευκωσία. Άρα εναπόκειται σε αυτούς πόσο θα ενισχυθεί η ομάδα εκεί που πονά για να ανταπεξέλθει στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Η ομάδα σίγουρα μπορεί. Οι παίκτες βρήκαν τον παλιό καλό τους εαυτό, ο κόσμος ζεστάθηκε, όλα έχουν μπει στη σωστή τροχιά. Την ερώτηση πρέπει να την κάνετε στον Κίρζη και τον Σωφρόνη.

  • Γιώργος Χατζηπαναγή (Ανόρθωση)

Ποια ποδοσφαιρική στιγμή της ομάδας σας ξεχωρίζετε από το 2019 και γιατί;

Η ημέρα της ανακοίνωσης της επιστροφής του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της Ανόρθωσης, είναι η μοναδική μέρα που μπορώ να συγκρατήσω από ολόκληρο το 2019. Μια χρονιά γεμάτη προβλήματα από διαφορετικούς παράγοντες. Ελπίζω ότι θα φύγει και δεν θα την ξαναζήσουμε.

Η πιο δύσκολη στιγμή που σας έμεινε…

Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν στην υπόθεση Ουζόχο. Ήταν μια ντροπή για ολόκληρο τον σύλλογο και για την ιστορία του. Αυτή η υπόθεση θα μείνει χαραγμένη για πάντα στη μνήμη μου, για να μην ξεχνώ πως κάποιοι που θέλουν να αποκαλούνται μεσσίες μπορεί να καταστρέψουν 109 ένδοξα χρόνια ιστορίας.

Ποιος ποδοσφαιριστής έκανε τη διαφορά στην ομάδα τη χρονιά που ολοκληρώνεται και γιατί;

Ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισα από το 2019, δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Ράγιος. Ένας άνθρωπος που για μισό χρόνο έζησε την απόλυτη απαξίωση και την απόλυτη δόξα από την κερκίδα στο Παπαδόπουλος. Είναι μια απίθανη ποδοσφαιρική ιστορία και ένα δείγμα του πως κρίνουμε τους ανθρώπους στην Κύπρο.

Πώς φαντάζεστε την ομάδα σας τη νέα χρονιά και σε ποια θέση τη βλέπετε τον Μάϊο;

Οι προβλέψεις γίνονται για χάρην της συζήτησης και συνήθως απαντάς αυτό που θέλεις να γίνει. Τώρα η απάντηση είναι πως θέλω να την δω στην κορυφή, πράγμα που θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο. Με τον Τιμούρ όμως δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα.

  • Βίκτωρας Θωμά (Ομόνοια)

Ποια ποδοσφαιρική στιγμή της ομάδας σας ξεχωρίζετε από το 2019 και γιατί;

Θεωρώ πως όλοι οι οπαδοί της Ομόνοιας θα επιλέξουν την ίδια στιγμή και αυτή είναι η πρώτη θέση που βρίσκεται με το τέλος της χρονιάς και η επιστροφή στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος μετά από αρκετά χρόνια.

Η πιο δύσκολη στιγμή που σας έμεινε…

Με το τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς όταν και η ομάδα μου δεν κατάφερε να κερδίσει την έξοδο στην Ευρώπη.

Ποιος ποδοσφαιριστής έκανε τη διαφορά στην ομάδα τη χρονιά που ολοκληρώνεται και γιατί;

Θεωρώ ότι θα ήταν σωστό να επιλέξω κάποιο ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στην ομάδα από την αρχή της χρονιάς (Γενάρης 2019) οπόταν θα επέλεγα με διαφορά τον Γκιόρντι Γκόμεθ.

Πώς φαντάζεστε την ομάδα σας τη νέα χρονιά και σε ποια θέση τη βλέπετε τον Μάϊο;

Φαντάζομαι την ομάδα μου να εξασφαλίζει σίγουρα ένα από τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια και πιστεύω πως αν ενισχυθεί τώρα στη μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου θα κυνηγήσει το πρωτάθλημα καθώς και το κύπελλο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Ελπίζοντας ότι θα χαμογελάσει στο τέλος και θα πετύχει αυτό που αξίζει στον κόσμο της ομάδας, την επιστροφή στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου.

  • Γιώργος Λεωνίδου (ΑΕΚ)

Ποια ποδοσφαιρική στιγμή της ομάδας σας ξεχωρίζετε από το 2019 και γιατί;

Από το 2019 ξεχώρισα την στιγμή που η ομάδα μου τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και ο λόγος είναι πως μετά το πολύ κακό ξεκίνημα με τον Ιραόλα, κανείς δεν περίμενε αυτή την κατάληξη της ομάδας μου.

Η πιο δύσκολη στιγμή που σας έμεινε…

Η πιο δύσκολη στιγμή που μου έμεινε μέσα στο 2019, ήταν τα πρόσφατα ανεπιτυχή αποτελέσματα της ομάδας μου και η κακή αγωνιστική εικόνα που έβγαζαν οι ποδοσφαιριστές.

Ποιος ποδοσφαιριστής έκανε τη διαφορά στην ομάδα τη χρονιά που ολοκληρώνεται και γιατί;

Φυσικά ο Ιβάν Τρισκόφσκι. Σαν αρχηγός, πήρε την ομάδα στους ώμους του και με τα τέρματα που σκόραρε βοήθησε στο έπακρο.

Πώς φαντάζεστε την ομάδα σας τη νέα χρονιά και σε ποια θέση τη βλέπετε τον Μάϊο;

Μέσα στη νέα χρονιά φαντάζομαι την ομάδα μου να ορθοποδεί μετά το κακό ξεκίνημα, μετά και την έλευση του νέου προπονητή. Περιμένω, να μπει στην ομάδα νέα φιλοσοφία και να επιστρέψουμε στις νίκες για να πάρουμε εισιτήριο για την Ευρώπη. Αν καταφέρουμε να τερματίσουμε στη 4η θέση νομίζω θα είναι καλό.

  • Χαράλαμπος Ρούσσος (ΑΕΛ)

Ποια ποδοσφαιρική στιγμή της ομάδας σας ξεχωρίζετε από το 2019 και γιατί;

Την ανατροπή και νίκη κατά του Απόλλωνα με 2-1.

Η πιο δύσκολη στιγμή που σας έμεινε…

Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν ο τραυματισμός του Ανδρέα Αβραάμ στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα. 

Ποιος ποδοσφαιριστής έκανε τη διαφορά στην ομάδα τη χρονιά που ολοκληρώνεται και γιατί;

Ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής για τη χρονιά που ολοκληρώνεται είναι ο Βοζίνια με διαφορά. 

Πώς φαντάζεστε την ομάδα σας τη νέα χρονιά και σε ποια θέση τη βλέπετε τον Μάϊο;

Τη φαντάζομαι πιο δυναμική μετά από επιστροφές και των τραυματισμών και την βλέπω στο τέλος του πρωταθλήματος στη 4η-5η θέση. 

Δειτε Επισης

Δύο αγώνες για την πρεμιέρα της 5ης αγωνιστικής
Έντονη δυσαρέσκεια ΔΣ ΑΕΛ για απόφαση Αθλητικού Δικαστή-«Είναι ξεκάθαρα προβληματική και λανθασμένη»
Καίει την ΑΕΛ η απόφαση Βρυωνίδη για το ντέρμπι-Απορρίπτει τα περί πολιτικών παρεμβάσεων
Μοίρασε πρόστιμα και αποκλεισμούς ο Αθλητικός Δικαστής
Απαντά στην Πάφο ο ΑΠΟΕΛ-«Προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο ΑΠΟΕΛ ευνοήθηκε»
Στον Απόλλωνα οι τρεις βαθμοί του ντέρμπι-Επέβαλε ποινές κεκλεισμένων ο Βρυωνίδης
Φωνάζει για τη διαιτησία του Super Cup η Πάφος-Ζητά ξένους διαιτητές
Πυροδότησε βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Ανακοίνωσε καταρχήν συμφωνία
Δεν ικανοποίησε τον Μπέλετς η εμφάνιση ΑΠΟΕΛ στο Super Cup-«Δεν ήμασταν τόσο καλοί»
Άλλος ένας τίτλος για τον ΑΠΟΕΛ-Κέρδισε την Πάφο και κατέκτησε το Super Cup