Τέλος οι… εκπλήξεις για το Ανόρθωση-Απόλλωνα-Τι λέει το πόρισμα

Την τελεσίδικη απόφασή του αναμένεται να γνωστοποιήσει σήμερα (14/02) ο Αθλητικός Δικαστής σχετικά με την ένσταση του Απόλλωνα για αντικανονική συμμετοχή του τερματοφύλακα της Ανόρθωσης, Φράνσις Ουζόχο, στο μεταξύ τους αγώνα που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
 
Ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης αποφάσισε να αναβάλει χθες (13/02) την εκδίκαση της υπόθεσης μιας και όπως ανακοίνωσε η ΚΟΠ ο ΚΟΑ δεν έδωσε τα απαιτούμενα στοιχεία από τα πρακτικά της συνεδρίασης που έφερε την ακύρωση του δελτίου υγείας του Νιγηριανού τερματοφύλακα.
 
Εξάλλου, όπως ανάφερε στην επίσημη ενημέρωσή της η ΚΟΠ σήμερα (14/02) θα γνωστοποιείτο η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, είτε ο ΚΟΑ στείλει τα στοιχεία που χρειάζεται, είτε όχι.
 
Εξ όσων φαίνεται, ο ΚΟΑ δεν προτίθεται να στείλει άλλα έγγραφα και απαντώντας ουσιαστικά στην ΚΟΠ υποστήριξε ότι έδωσε όσα στοιχεία του ζητήθηκαν, πάντα μέσα στο θεσμικό πλαίσιο για τα προσωπικά δεδομένα.
 
Ο ΚΟΑ κάνει λόγο για κίνδυνο επέμβασης στο ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, παρά το γεγονός ότι το ανακριτικό έργο σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, γι' αυτό και αφέθηκαν ελεύθεροι οι ύποπτοι, και ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να μεταβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες.
 
Οι τρεις επιστολές από γιατρούς
Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε η ιστοσελίδα μας, omada.com.cy, ο ΚΟΑ αυτά που διαβίβασε στον Αθλητικό Δικαστή είναι στην ουσία οι ανακοινώσεις του που έδωσε στα ΜΜΕ για την ακύρωση του δελτίου υγείας του Ουζόχο και όχι το σκεπτικό της απόφασης, ενώ δεν διευκρινίζεται εάν αυτή η ακύρωση έχει αναδρομική ισχύ, γεγονός που χαρακτηρίζεται καθοριστικό. 

Στο απόσπασμα του ΚΟΑ, γίνεται αναφορά σε τρεις επιστολές γιατρών πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η απόφαση της ακύρωσης. Επίσης, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τις εν λόγω επιστολές ο ΚΟΑ δεν τις απέστειλε στην ΚΟΠ. 

Επί της ουσίας, στα χέρια του Αθλητικού Δικαστή βρίσκεται ένα απόσπασμα που αναφέρεται στη συνεδρίαση και στην απόφαση της ακύρωσης που πάρθηκε με βάση τα ευρήματα των γιατρών αλλά δεν είναι διαφωτιστικό ως προς το σκεπτικό.

Διαφοροποιούνται τα δεδομένα στη βαθμολογία
Στην περίπτωση που θα δικαιωθεί ο Απόλλωνας, τότε θα υπάρξουν ανακατατάξεις στη βαθμολογία. Η ομάδα της Λεμεσού (που αυτή τη στιγμή έχει 41 βαθμούς) θα πάει με 44 βαθμούς στη δεύτερη θέση, έναν πόντο πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ (45β.) και θα υποσκελίσει την συμπολίτισσά του ΑΕΛ (42β.).
 
Όσον αφορά στην Ανόρθωση (τώρα έχει 33 βαθμούς και είναι στην πέμπτη θέση), εάν δεχθεί το -9 τότε θα πέσει στους 24 βαθμούς και θα βρεθεί εκτός πρώτης εξάδας, αφού πιο πάνω της πλέον θα είναι και η Ομόνοια (27 β.). Οι άλλες ομάδες της εξάδας είναι η ΑΕΚ (4η, 35β.) και η Νέα Σαλαμίνα (6η, 30β.).

Διαβάστε επίσης

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού
Αναμονή για το άνοιγμα της Βόρειας στον ΑΠΟΕΛ-Ηφαίστειο το ΓΣΠ στον τελικό με ΑΕΚ
Ηλίας Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα: Να είμαι καλός οδηγός και για άλλους προπονητές
Σφράγισε την παραμονή της η Καρμιώτισσα, στη δεύτερη κατηγορία η Δόξα
Οριστικά στη Β’ κατηγορία η Δόξα μετά και τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής
Νίκη γοήτρου για τον Οθέλλο κόντρα στην ΑΕΖ
Πλήρες sold out μέσα σε επτά ώρες έκαναν οι ΑΠΟΕΛίστες για τον τελικό του πρωταθλήματος
Έγιναν καπνός τα εισιτήρια από τους ΑΠΟΕΛίστες για τη Νότια μέσα σε δέκα λεπτά