Νέο ποινικό μέτωπο από Ανόρθωση-Δείχνει Μιχαηλίδη για διαρροή φακέλου Ουζόχο

Χοντραίνει το παιχνίδι γύρω από την πλέον πολύκροτη υπόθεση του δελτίου υγείας του ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης Φράνσις Ουζόχο, λίγες μόλις ώρες πριν ο Αθλητικός Δικαστής εκδώσει την τελική του απόφαση για την ένσταση του Απόλλωνα κατά του κύρους του αγώνα με την Ανόρθωση, στο Αντώνης Παπαδόπουλος, όπου οι γαλάζιοι της Λεμεσού έχασαν με 1-0.
 
Την ίδια ώρα που οι έρευνες της Αστυνομίας για το ενδεχόμενο πλαστογραφίας που κατήγγειλε ο Απόλλωνας και έφεραν τη σύλληψη του Δρ. Κυριακού Γιάγκου καθώς και άλλων δύο προσώπων, βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και αναμένεται μόλις ολοκληρωθούν να σταλούν στο Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες, η Ανόρθωση ανοίγει νέο ποινικό μέτωπο.
 
Συγκεκριμένα, η διοίκηση της εταιρείας Ανόρθωση Ποδόσφαιρο ΛτΔ, έστειλε το πρωί της Κυριακής επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας για τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, τον οποίο από τη μία καταγγέλλει για παρέμβαση στο ανακριτικό έργο και από την άλλη τον δείχνει ως ύποπτο για τη διαρροή του φακέλου Ουζόχο στον Απόλλωνα.
 
Μεταξύ άλλων η ομάδα της Αμμοχώστου στην επιστολή αναφέρει πως «πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο ίδιος ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης μετακίνησε τον πιο πάνω φάκελο από τα γραφεία του ΚΟΑ και τον μετέφερε στη Λεμεσό, όπου είναι άγνωστο τι είδους αλλοιώσεων ή/και επεξεργασίας έτυχε αφού υπάρχουν ισχυρισμοί ότι παράγοντες ή μέλη του Απόλλωνα κατείχαν κάποια από αυτά κατά την καταγγελία τους στην αστυνομία τα οποία εξασφαλίστηκαν με παράνομο τρόπο χωρίς συγκατάθεση και κατά παράβαση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων.Επαναλαμβάνουμε ότι και αυτός ο φάκελος δυνατόν να αποτελέσει τεκμήριο στην ποινική υπόθεση».
 
Επίσης στην επιστολή της η Ανόρθωση στον Αρχηγό Αστυνομίας, υποστηρίζει ότι οι δημόσιες δηλώσεις του Ανδρέα Μιχαηλίδη στα ΜΜΕ, αποτελούν παρέμβαση στο ανακριτικό έργο, υποστηρίζοντας ότι «έχει δικάσει και καταδικάσει δημοσίως συγκεκριμένα πρόσωπα. Οι ενέργειες του αυτές προκαταλαμβάνουν και επηρεάζουν δυσμενώς τα αποτελέσματα τόσο της ποινικής έρευνας όσο και της διαδικασίας ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή».
 
Στο μεταξύ σε επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας η Ανόρθωση ζητεί την εξαίρεση του Ανδρέα Μιχαηλίδη κι ακόμη ενός μέλους του ΚΟΑ (σ.σ. πιθανότατα του Στέλιου Στυλιανού, για τον οποίο είχε αναφερθεί χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της) από την υπόθεση Ουζόχο, στην οποία εκτιμά ότι δεν λειτουργούν αμερόληπτα.
 
Η ώρα του ΚΟΑ και της απόφασης
Παράλληλα, την ώρα που πλησιάζει η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για την ένσταση, ο ΚΟΑ καλείται να αποφασίσει τι θα πράξει σχετικά με το έγγραφο που ζήτησε ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης που αφορά το δελτίο υγείας του ποδοσφαιριστή και από πότε θεωρείται αυτό άκυρο.
 
Στην ουσία ο ΚΟΑ καλείται να διευκρινίσει κατά πόσον το δελτίο ακυρώθηκε με αναδρομική ισχύ δηλαδή από τη μέρα που εκδόθηκε στα γραφεία του ΚΟΑ ή κατά πόσον η ακύρωση του ισχύ από την μέρα που το Δ.Σ. του οργανισμού έλαβε αυτή την απόφαση.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Αθλητικός Δικαστής είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη τις τρεις επιστολές των γιατρών, συμπεριλαμβανομένου και αυτής του Κυριακού Γιάγκου, στις οποίες στηρίχθηκε η απόφαση για ακύρωση του δελτίου υγείας του Ουζόχο.
 
Ο ΚΟΑ αρχικά έστειλε τις δύο επιστολές, ενώ την Παρασκευή το πρωί, λίγη ώρα πριν τις δημόσιες τοποθετήσεις του Ανδρέα Μιχαηλίδη που τα έριχνε στην ΚΟΠ απέστειλε και την επιστολή του Δρ. Κυριακού Γιάγκου.
Ωστόσο για άλλη μια φορά δεν απέστειλε το έγγραφο που αφορούσε την αναδρομική ισχύ του δελτίου υγείας.
 
Ως εκ τούτου, ο Αθλητικός Δικαστής ανέβαλλε για άλλη μια φορά την απόφαση του και έδωσε τελεσίγραφο στον ΚΟΑ για να το παραδώσει μέχρι την Δευτέρα όπου θα εκδώσει την απόφαση του.
 
 

Δειτε Επισης

Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού
Αναμονή για το άνοιγμα της Βόρειας στον ΑΠΟΕΛ-Ηφαίστειο το ΓΣΠ στον τελικό με ΑΕΚ