Ο σκοπευτής Ανδρέας Μακρής σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης των 18ων ΑΜΚΕ

Ο σκοπευτής Ανδρέας Μακρής επιλέχθηκε από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και θα είναι ο σημαιοφόρος της χώρας μας στην τελετή έναρξης των 18ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, που θα διεξαχθεί μεταξύ 27 Μαΐου και 1 Ιουνίου στο Μαυροβούνιο.
 
Ο 28χρονος σκοπευτής του αγωνίσματος του τραπ θα ηγηθεί της κυπριακής αποστολής στην παρέλαση των αθλητών, που θα λάβει χώρα στην τελετή έναρξης το βράδυ (21:00 τοπική, 22:00 ώρα Κύπρου) της Δευτέρας 27 Μαΐου στο χώρο της παλιάς πόλης της Μπούντβα.
 
Η επιλογή του Ανδρέα Μακρή έγινε μετά τη σύμφωνη γνώμη της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΟΕ στην πρόσφατη της συνεδρία. Η κυπριακή αποστολή στους επερχόμενους ΑΜΚΕ στη βαλκανική χώρα αποτελείται από 140 αθλητές σε 9 αθλήματα.
 
Ο Ανδρέας Μακρής στις 16 Μαΐου 2019 αναδείχθηκε παγκόσμιος κυπελλούχος, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο τραπ στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στη Νότια Κορέα. Ήταν η σημαντικότερη διάκριση στην καριέρα του (μέχρι την επόμενη), αφού πέραν από το χρυσό, κατέκτησε και την κάρτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Ο Μακρής έγινε έτσι ο 3ος Κύπριος που πήρε Ολυμπιακή πρόκριση, μετά τον Παύλο Κοντίδη στην ιστιοπλοΐα Laser και την Άντρη Ελευθερίου στο σκητ της σκοποβολής.
 

Δειτε Επισης

Ιβανίσεβιτς για Τσιτσιπά-«Δεν έχω ξαναδεί πιο αγύμναστο παίκτη στη ζωή μου, είμαι τρεις φορές πιο fit από αυτόν»
Η ΚΟΚ τιμάει τους παλαίμαχους των Εθνικών της ομάδων ενόψει Ευρωμπάσκετ
«Ο Ολυμπιακός στήριξε εμένα και την οικογένειά μου - Να πάμε αυτό το κοινό ταξίδι ακόμα πιο μακριά»
Euroleague: Στέλεχος της χρονιάς ο GM της Φενέρ, Ντέρια Γιανιέρ
Σπουδαία μεταγραφή για τον Ολυμπιακό-Ανακοίνωσε τη διεθνή Σέρβα, Γιοβάνα Στεβάνοβιτς
Τέλος ο Γκέιμπριελ από τον Παναθηναϊκό
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Κύπρο και το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης»
Νέο αστέρι στην οικογένεια Αλκαράθ-Ο Χάιμε κατέκτησε το Ευρωπαϊκό με την Ισπανία
Βρήκαν αυτό που έψαχναν οι Λέικερς-Ο Έιτον έκλεισε για δύο χρόνια στο Λος Άντζελες
Ξεκίνησε τις θεραπείες ο Πολονάρα:-«Θα είναι μια ανυπόφορη περίοδος, θα παλέψω και θα αντισταθώ»