Ο σκοπευτής Ανδρέας Μακρής σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης των 18ων ΑΜΚΕ

Ο σκοπευτής Ανδρέας Μακρής επιλέχθηκε από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και θα είναι ο σημαιοφόρος της χώρας μας στην τελετή έναρξης των 18ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, που θα διεξαχθεί μεταξύ 27 Μαΐου και 1 Ιουνίου στο Μαυροβούνιο.
 
Ο 28χρονος σκοπευτής του αγωνίσματος του τραπ θα ηγηθεί της κυπριακής αποστολής στην παρέλαση των αθλητών, που θα λάβει χώρα στην τελετή έναρξης το βράδυ (21:00 τοπική, 22:00 ώρα Κύπρου) της Δευτέρας 27 Μαΐου στο χώρο της παλιάς πόλης της Μπούντβα.
 
Η επιλογή του Ανδρέα Μακρή έγινε μετά τη σύμφωνη γνώμη της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΟΕ στην πρόσφατη της συνεδρία. Η κυπριακή αποστολή στους επερχόμενους ΑΜΚΕ στη βαλκανική χώρα αποτελείται από 140 αθλητές σε 9 αθλήματα.
 
Ο Ανδρέας Μακρής στις 16 Μαΐου 2019 αναδείχθηκε παγκόσμιος κυπελλούχος, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο τραπ στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στη Νότια Κορέα. Ήταν η σημαντικότερη διάκριση στην καριέρα του (μέχρι την επόμενη), αφού πέραν από το χρυσό, κατέκτησε και την κάρτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Ο Μακρής έγινε έτσι ο 3ος Κύπριος που πήρε Ολυμπιακή πρόκριση, μετά τον Παύλο Κοντίδη στην ιστιοπλοΐα Laser και την Άντρη Ελευθερίου στο σκητ της σκοποβολής.
 

Δειτε Επισης

Έγιναν... καπνός μέσα σε λίγες ώρες τα εισιτήρια του Game 5 του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι
Το άλμα του Τεντόγλου πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη
Αποκλείονται εθελοντές Ρώσοι-Λευκορώσοι από το Παρίσι 2024 για λόγους ασφαλείας
Φενέρμπαχτσε-Μονακό: Εισιτήριο για Βερολίνο ή για… Πριγκιπάτο
Νοκ-άουτ και από το Game 6 με τους Ιντιάνα Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Με Σλούκα αρχηγό και Ναν «καυτό», ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι στο παιχνίδι της
Ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων για το Παρίσι 2024
O Λεχέτσκα έβαλε «stop» στον Ναδάλ στη Μαδρίτη
Νίκη με ανατροπή για τον Κεραυνό επί της Ανόρθωσης
«Ήταν δύσκολη ήττα για εμάς, να ανασυγκροτηθούμε και να κερδίσουμε αύριο»