Οι λόγοι που επιλέχθηκε ο Μπεργκ-Τι είπε ο Λάρκου για τους στόχους της νέας χρονιάς

Τους λόγους που η Ομόνοια αποφάσισε να δώσει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας στον Χένινγκ Μπεργκ ανάφερε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Νίκος Χαραλαμπίδης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του Νορβηγού προπονητή.
 
«Δεν θα πούμε πολλά λόγια ώστε να υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις. Να σας εξηγήσω που βρισκόμαστε σχετικά με τον προγραμματισμό. Ο προπονητής επιλέχθηκε μετά από δεκάδες βιογραφικά και κρίθηκε ο κατάλληλος για να οδηγήσει την Ομόνοια σε καλύτερες μέρες. Στρατηγικά έχουμε τοποθετηθεί σχετικά με το που θέλουμε να φτάσουμε. Θέλαμε να βρούμε κάποιον που να ταιριάζει στην φιλοσοφία της Ομόνοιας. Θεωρούμε πως πληροί όλα τα κριτήρια, έχει παραστάσεις σε ψηλό επίπεδο, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής. Έκανε πρωταθλητισμό, κέρδισε τρόπαια». 
 
 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο τεχνικός διευθυντής, Νεόφυτος Λάρκου, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους των πρασίνων για τη νέα χρονιά.
 
«Έχουμε θέσει τρεις στόχους. Ο πρώτος που είναι βαθμολογικός είναι να βρεθεί η Ομόνοια στην πρώτη τετράδα. Ο δεύτερος είναι να δημιουργήσουμε βασικό κορμό για να μην ψάχνουμε 8-10 ποδοσφαιριστές κάθε καλοκαίρι. Ο τρίτος και μεγαλύτερος είναι να φέρουμε πίσω τον κόσμο της ομάδας.
 
Αυτό θα το πετύχουμε αν καταφέρουμε να κάνουμε μια ομάδα αντάξια των προσδοκιών τους, αν τους δώσει την περηφάνια, νίκες και το πνεύμα που πρέπει να αγωνίζεται η Ομόνοια.
 
Όσον αφορά τον προγραμματισμό, είναι σε εξέλιξη, δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Από την Δευτέρα, είναι ήδη εμπλεκόμενος και ο προπονητής μας, να καθορίσουμε και να συμφωνήσουμε όλοι μαζί τις επιλογές μας. Σε αυτό το σενάριο εργαζόμαστε ώστε να φέρουμε τις καλύτερες επιλογές, που θα μας ανεβάσουν επίπεδο».
 
Σχετικά με την επιλογή του Νορβηγού προπονητή τοποθετήθηκε και ο Νεόφυτος Λάρκου: «Είχαμε συγκεκριμένα κριτήρια. Ο κ. Μπεργκ επιλέχθηκε ανάμεσα από μία μικρή λίστα τεσσάρων προπονητών και η ομάδα αποφάσισε πώς ο κ. Μπεργκ είναι η ιδανικότερη λύση για να οδηγήσει την Ομόνοια».
 
Έπειτα συμπλήρωσε: «Να έχει προσωπικότητα, και να έχει αντοχή στην πίεση, να έχει δουλέψει σε ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό. Βάσει αυτών των κριτηρίων έχει επιλεγεί».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Με νίκη της Ομόνοιας Αραδίππου ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Cyprus League
Η ελληνική Super League μιλάει ολοένα και λιγότερο ελληνικά
Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Η Καλλιθέα «ανέκοψε» την ΑΕΚ, αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής Super League
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας
Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΟΕΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Φίλαθλος Παναθηναϊκού έκανε τατουάζ τον Ναν με σπασμένα δόντια και ο Αμερικανός εντυπωσιάστηκε
Το «Νοικιάστηκε» έγινε «ύμνος» για τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Τι απάντησε η Λιόλιου
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση