Αποκρυπτογραφώντας τις επιλογές του Τραμετσάνι

Ένα βασικό σχήμα σε δύο παραλλαγές (3-4-3 και 3-5-2), με δυο ενδεκάδες, δοκίμασε ο Πάολο Τραμετσάνι, στο φιλικό 100 λεπτών (50’ κάθε ημίχρονο) της Τρίτης (09/7) απέναντι στην κροατική Ριέκα – τερμάτισε δεύτερη πέρσι, 25β πίσω από τη Ντ. Ζάγκρεμπ – το σκορ του οποίου (1-4) πρέπει τουλάχιστον να προβληματίσει τον Ιταλό τεχνικό. Οι «βασικοί» έπαιξαν για 50 λεπτά χωρίς αλλαγές προσώπων σε σχηματισμό 3-4-3.
 
Η… κλίκα των «Γιούγκο»
Στο αρχικό σχηματισμό τερματοφύλακας ήταν ο Σλοβένος (εν ενεργεία διεθνής) Μπέλετς, με τον Μερκή στο κέντρο άμυνας και πλάι του Βούρο (δεξιά) και Λαφράνς (αριστερά). Ακραίοι ήταν οι Μιχάιλοβιτς (αριστερά) και Γιάκολις (δεξιά). Εσωτερικοί χαφ οι Μάτιτς (δεξιά) και Ντε Βινσέντι (αριστερά). Στην επίθεση έπαιξαν Μπέζιακ (αριστερά), Αλ-Ταμάρι (δεξιά) και Χαλένιους (μπροστά).
Σημειώνεται πως στη βασική ενδεκάδα υπήρχαν πέντε ποδοσφαιριστές με καταγωγή από πρώην Γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες: δύο Σλοβένοι, ένας Σέρβος, ένας Βόσνιος και ένας Κροάτης.
Περσινά πατήματα
Το σχήμα αυτό αναπτύχθηκε κυρίως από δεξιά, όπου έπαιξαν οι «περσινοί» Βούρος – Γιάκολις – Αλ-Ταμάρι. Το γκολ ήρθε από μια γρήγορη εκτέλεση πλάγιου του Μπέζιακ προς τον Μάτιτς, ο οποίος πετάχτηκε από τη δεύτερη γραμμή και χώθηκε στο χώρο που άνοιξε ο Χαλένιους, σε μια από τις λίγες φορές που κινήθηκε μακριά από την περιοχή.  Ο Σουηδός έδειξε ότι είναι παίκτης περιοχής, που θέλει βοήθειες για να γίνει επικίνδυνος. Ο Μπέζιακ μοιάζει λίγο έξω από τα νερά του παίζοντας κοντά στη γραμμή, ενώ ο Ντε Βινσέντι έπαιρνε πρωτοβουλίες και έπαιζε και ως επιτελικός ανάμεσα σε Μπέζιακ – Αλ-Ταμάρι, αφήνοντας μοναδικό χαφ τον Μάτιτς.
 
Γενικώς ο ΑΠΟΕΛ ανέβαζε πολλούς παίκτες επιδιώκοντας αριθμητικό πλεονέκτημα στην επίθεση, όμως δεν επικίνδυνος. Αντιθέτως, εκτέθηκε πολλές φορές η άμυνά του, τόσο από τα πλάγια όσο και στο κέντρο, αφού πιάστηκε ουκ ολίγες φορές ανοργάνωτη, ενώ δεν πίεζε όσο θα έπρεπε, αφήνοντας ελεύθερα σουτ.
 
 
Αλλαγμένη κατά 9/11
Στο δεύτερο 50λεπτο η 11αδα άλλαξε κατά 9/11 αφού μόνο οι Λαφράνς – Βούρος έπαιξαν και στο μισό β’ ημίχρονο, για να τους αντικαταστήσουν οι Καλογήρου – Σιέλης. Το σχήμα του β’ ημιχρόνου ήταν 3-5-2 με τον Βάτερμαν τερματοφύλακα, το Λαφράνς κεντρικό μαζί με Βούρο (δεξιά) και Ιωάννου (αριστερά), κόφτη τον Γκέντσογλου, εσωτερικούς χαφ Εφραίμ (αριστερά) και Μακρή (δεξιά), εξωτερικούς μπακ - χαφ Ζοαζίνιο (αριστερά) και Αντωνίου (δεξιά) και μπροστά τους Αλωνεύτη και Πάβλοβιτς.
 
Παίκτες όπως οι Εφραίμ και Μακρής, αλλά ακόμα και ο Στάθης, έπαιξαν σε θέσεις που δεν είναι οι γνώριμές τους, έτσι ο ΑΠΟΕΛ ήταν ιδιαίτερα αδύναμος δημιουργικά στο β’ ημίχρονο, έχοντας ζητήματα στο κέντρο. 
 
Από την ομάδα έλειπαν οι χαφ Άλεφ και Σόουζα που προορίζονται για βασικοί.
 
Ο Αρτυματάς και ο Ζαχίντ δεν  έπαιξαν.
 
Ασύνδετος, χωρίς συνοχή
Γενικώς ο ΑΠΟΕΛ έδειξε ασύνδετος και χωρίς συνοχή, κάτι που ήταν αναμενόμενο αφού από τους 22 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, οι δέκα δεν ήταν πέρσι στην ομάδα. Το κυριότερο πρόβλημα ήταν στην άμυνα και έχει να κάνει με το γενικά δυσλειτουργικό ανασταλτικό μηχανισμό.
 
Την Πέμπτη (11/7 – 18:30) κόντρα στη Σαχτάρ θα γίνει το τελευταίο δυνατό φιλικό, πριν τους αγώνες με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, 23 ή 24 και 30 ή 31 Ιουλίου – το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στη Σλοβακία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

«Ψηλά στη λίστα του ΑΠΟΕΛ για μεταγραφή ο Καρλίτος, έδειξε ενδιαφέρον και ο Άρης Θεσσαλονίκης»
Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»