Ένας Κύπριος επιθετικός, μήλον της έριδος των Σουπερλιγκάτων ομάδων

Ο κορυφαίος σύγχρονος επιθετικός με μεγάλη καριέρα στην Κύπρο και Ελλάδα, ο λόγος για τον Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Ξεχώριζε για το πάθος του αλλά και για τις καλές τοποθετήσεις του στην αντίπαλη περιοχή. Επιθετικός περιοχής και με το εύκολο γκολ, πρώτος σκόρερ της Εθνικής Κύπρου με 33 τέρματα σε 88 συμμετοχές, 

Γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1978 στο Παραλίμνι. Ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα, από την ΈΝΠ, καθώς σε ηλικία μόλις 19 χρονών αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με την ομάδα του Παραλιμνίου, πετυχαίνοντας 17 γκολ σε 25 αγώνες.

Στην συνέχεια ήχησαν οι σειρήνες από την Ελλάδα για τον τότε 19χρονο ταλαντούχο επιθετικό. φεύγοντας έτσι το 1997 για τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις αφού σε 19 συμμετοχές, σημείωσε 61 τέρματα.

Ο Παναθηναϊκός δαπανώντας 2,7 δισεκατομμύρια δραχμές το καλοκαίρι του 2001 τον έντυσε στα πράσινα κερδίζοντας τη μάχη από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Ο Κύπριος στράικερ, είχε τεράστια συμβολή στην κατάκτηση του νταμπλ για τους πράσινους, την σεζόν 2003-2004.
Τον Ιούλιο του 2005 ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, με τη λήξη του συμβολαίου του πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό κερδίζοντας δυο νταμπλ, τις σεζόν 2005-2006 και 2007-2008 και ένα πρωτάθλημα την περίοδο 2006-2007.

Το 2008 επέστρεψε στον Ηρακλή, όπου σημείωσε 3 γκολ σε 13 συμμετοχές. Την αμέσως επόμενη χρονιά εγκατέλειψε την ομάδα της Θεσσαλονίκης επιστρέφοντας τον Ιανουάριο του 2009 στην Κύπρο και συγκεκριμένα με τα χρώματα της Ομόνοιας. Στους πράσινους, έμεινε μέχρι και την σεζόν 2011-2012, όπου σκόραρε 34 τέρματα και πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα και δυο κύπελλα.

Το 2012 αποφάσισε, να μετακομίσει στη Λάρνακα, για λογαριασμό της Ανόρθωσης, καταγράφοντας 15 συμμετοχές και τρία τέρματα. Την επόμενη σεζόν πήρε μεταγραφή για την Λεμεσό και την ΑΕΛ, όπου σε 19 φορές που φόρεσε την φανέλα της Λεμεσιανής ομάδας, βρήκε δίχτυα τις έξι.

Πέντε πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα ήταν ο απολογισμός του 41χρονου πλέον επιθετικού, σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Ομόνοια. Κατάφερε να πετύχει 250 σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου σε ηλικία 35 χρονών, σταμάτησε την ποδοσφαιρική του και σήμερα αποτελεί team manager της Εθνική Κύπρου. 

*Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το βιβλίο του Στέλιου Παπαμωυσέως, «Οι κανονιέρηδες & οι αίλουροι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο