Ο πλήρης ΑΠΟΕΛ, ο ποιοτικός Απόλλωνας και οι ανερχόμενες δυνάμεις

Η ολοκλήρωση της καλοκαιρινής μεταγγραφικής περιόδου φέρνει στο προσκήνιο την συζήτηση για την πληρότητα  (ή όχι) των ρόστερ των μεγάλων ομάδων. Όλοι οι σύλλογοι προσπάθησαν να ενισχυθούν στο μέτρο του δυνατού, αλλά κενά πάντοτε θα υπάρχουν. Άλλωστε, καμιά ομάδα ανά το παγκόσμιο δεν είναι πλήρης και οι οπαδοί πάντοτε θα ζητάνε προσθήκες.

Η OMADA, επιχειρεί να καταγράψει και να αναλύσει την πληρότητα των ρόστερ των έξι μεγάλων ομάδων του πρωταθλήματος μας ανά γραμμή μετά την επίσημη λήξη της μεταγγραφικής περιόδου.
 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

ΑΠΟΕΛ: Στην ήδη δοκιμασμένη λύση του Μπόι Βάτερμαν, ήρθε να προστεθεί φέτος και ο Βιντ Μπέλετς. Ο Σλοβένος διεθνής αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη για τους γαλαζοκίτρινους και αυτό φάνηκε και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Βάτερμαν αποτελεί μια ισάξια λύση όποτε χρειαστεί, ενώ ο Πρινιωτάκης περιμένει καρτερικά την ευκαιρία του, όντας ο τρίτος τερματοφύλακας στο ρόστερ.

Oμόνοια: Η απόκτηση του Φράνσις Ουζόχο θεωρείται τεράστια επιτυχία από πλευράς των πρασίνων, καθώς αυτός έδειξε πολύ θετικά στοιχεία στο σύντομο διάστημα παραμονής του στην Ανόρθωση την περσινή σεζόν. Ο Χένινγκ Μπεργκ έχει σαν εναλλακτική λύση και τον διεθνή Κύπριο κίπερ Κωνσταντίνο Παναγή. Έτσι, μετά από πολλά χρόνια, οι πράσινοι διαθέτουν αξιόπιστες λύσεις κάτω από τα γκολπόστ.

Ανόρθωση: Ο διεθνής Γεωργιανός Γκιόργκι Λόρια ήρθε ως βασικός στην ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια την φετινή σεζόν και το πρώτο δείγμα για την ώρα είναι απόλυτα θετικό. Ως καλές λύσεις για την ομάδα της Αμμοχώστου θεωρούνται οι Αντώνης Γιωργαλλίδης και Γιώργος Παπαδόπουλος, οι οποίοι αποκτήθηκαν επίσης στην μεταγγραφική περίοδο που μόλις τελείωσε.

 
ΑΕΚ: Ο Ισπανός Τόνιο Ραμίρεθ πήρε την θέση βασικού στο σπίτι του και δεν απειλείται ουσιαστικά από κάποιον, όσον αφορά το αρχικό σχήμα. Ο Κύπριος Ανδρέας Χριστοδούλου δηλώνει παρών, όποτε χρειαστεί να προσφέρει στην ομάδα της Λάρνακας.

ΑΕΛ: Η ομάδα της Λεμεσού διαθέτει δύο πολύ καλές λύσεις, με τους Βοζίνια και Πάτρικ Πρόσεκ να δίνουν ασφάλεια και σταθερότητα κάτω από τα δοκάρια.

Απόλλωνας: Η αποχώρηση του Μπρούνο Βάλε δημιούργησε μεγάλο κενό στο ρόστερ, με τον πρώην πορτιέρο της Πάφου Ζοέλ Μολ να αποκτάται για να αναπληρώσει τον τεράστιο Πορτογάλο. Δημητρίου, Βολοτινέν και Παπαστυλιανού ερίζουν και ελπίζουν για την θέση βασικού στο άμεσο μέλλον.

 
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΑΠΟΕΛ: Θεωρητικά και πρακτικά, ο ΑΠΟΕΛ έχει πολλές και ισάξιες λύσεις στον χώρο της άμυνας. Η επιμονή του Πάολο Τραμετσάνι να αγωνίζεται με τριάδα όλο αυτό τον καιρό δημιούργησε την ανάγκη για πολλές επιλογές. Μερκής, Ιωάννου, Σάβιτς και Βούρος είναι οι επιλογές του Τόμας Ντολ στα στόπερ στο υπάρχον ρόστερ. Μιχαϊλοβιτς και Ζαοζίνιο θεωρούνται οι βασικοί στα άκρα της άμυνας και εκεί ο πρωταθλητής μας θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερες επιλογές.

Oμόνοια: Ολική αναδόμηση είχαμε στην αμυντική γραμμή της Ομόνοιας. Οι επιλογές των Λάρκου και Μπεργκ φαίνονται εξαιρετικές και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο γήπεδο. Λούφτνερ, Λανγκ, Χούμποτσαν και Κούσουλος είναι επιλογές με ποιότητα στα στόπερ. Λέσιακς και Μανρίκε στα αριστερά και Μαυρίας και Περέιρα στα δεξιά της άμυνας προσδίδουν εμπειρία και ταλέντο.

 
Ανόρθωση:  Πολλές προσθήκες είχαμε και στην ομάδα της Αμμοχώστου στην άμυνα. Ήρθαν οι Σελίν, Βργκοτς, Γκαλίτσιος, Μάριος Στυλιανού, αλλά πάνω από όλα δεσπόζει η παρουσία του έμπειρου Σίλντενφελντ. Μέσα στη σεζόν, θα δούμε σχήματα με τρεις στόπερ από τον Τιμούρ Κετσπάγια, καθώς οι επιλογές είναι αρκετές.

ΑΕΚ: Μοϊσόφ και Μίκελ Γκονζάλες δεσπόζουν στην αμυντική γραμμή της ΑΕΚ, ενώ οι Τρουγιόλς και Πλάνας προσθέτουν εναλλακτικές λύσεις. Ένας ακόμη στόπερ θα ήταν χρήσιμος στον Ιμανόλ Ιδιακέθ στο προσεχές χρονικό διάστημα.

ΑΕΛ: Ο Ντούσαν Κέρκεζ επέλεξε να μην πάρει κεντρικό αμυντικό αμυντικό, αλλά οι λύσεις υπάρχουν. Γκοντάλ, Ντόσα Τζούνιορ και Αντρέ Τεϊσέιρα είναι επιλογές με εμπειρία και ποιότητα, ενώ ο Βόσνιος τεχνικός πιστεύει πολύ τους Μομτσίλο Ράσο και Μάρκο Μουστάκη για την συνέχεια της περιόδου.

Απόλλωνας: Η επιστροφή του Βαλεντίν Ρομπέρζ στις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας κατατάσσει την ομάδα της Λεμεσού στις κορυφαίες αμυντικές γραμμές του πρωταθλήματος μας. Σταθερή αξία είναι ο Γιούστε, ενώ Σαλάι, Αντωνιάδης και Σελίμοβιτς προσθέτουν βάθος και επιλογές.

 
ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ

ΑΠΟΕΛ: Πολλές και ποιοτικές επιλογές έχει ο Τόμας Ντολ στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα διαθέτει πληρότητα, τόσο στους αμυντικούς μέσους, όσο και μεσοεπιθετικά.

Ομόνοια: Η έλλειψη κλασικού αμυντικού μέσου από το ρόστερ αναμένεται  να προκαλέσει ζητήματα κατά την διάρκεια της χρονιάς, αλλά από την άλλη η ομάδα έχει ποιότητα για να αντεπεξέλθει.

Ανόρθωση: Καλά οχυρωμένη είναι η ομάδα της Αμμοχώστου στην μεσαία γραμμή. Εκεί υπάρχουν πολύ καλές λύσεις με ποδοσφαιριστές που γνωρίζει ο Τιμούρ Κετσπάγια.

AEK: Η αποχώρηση του Χόρχε Λαρένα δημιούργησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό και αυτό φρόντισε να το καλύψει ο Άντερ Μουρίγιο με τις προσθήκες των Ιβάν Φιόλιτς και Ματίας Σπόλιαριτς. Κάσες, Γκαρσία και Σάστρε προσθέτουν ποιοτικό βάθος και επιλογές.

 
ΑΕΛ: Γκαζντανιάγκα, Μάρκο Αντάμοβιτς, Νταβόρ Ζντραφκόφσκι και Μεντόγιεβιτς είναι οι επιλογές που έχει στο ρόστερ του ο Κέρκεζ. Ποσοτικά και ποιοτικά είναι επαρκείς λύσεις για τον τεχνικό της λεμεσιανής ομάδας.

Απόλλωνας: Εξαιρετικές είναι οι επιλογές που υπάρχουν στο ρόστερ των γαλάζιων της Λεμεσού. Αυτές είναι ικανές για να αντέξουν το βάρος του πρωταθλητισμού.

 
ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΑΠΟΕΛ: Επιλογές για όλα τα γούστα υπάρχουν στην επίθεση των πρωταθλητών. Ο Μούσα Αλ Τάαμαρι αποτελεί κινητήριο μοχλό της όλης προσπάθειας, Χαλένιους και Πάβλοβιτς μοιράζονται τον χρόνο στην κορυφή, ενώ αναγεννημένος είναι ο Μπέζιακ υπό τις οδηγίες του Ντολ. Εφραίμ, Χάνι και Αλωνεύτης περιμένουν υπομονετικά την ευκαιρία τους.

Ομόνοια: O Ματ Νταρμπισάιρ παρουσιάζεται αναγεννημένος και αναμένεται πως θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας. Ο Μίκου κουβαλά εμπειρία και ποιότητα στις πλάτες του, αλλά θέλει χρόνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα που έχει μπροστά του.

Ανόρθωση: Ποιοτικές λύσεις έχει στη θεωρία ο Τιμούρ Κετσπάγια στην κορυφή, ωστόσο η μπάλα πρέπει να πάει προς αυτούς για να γίνουν αποδοτικοί. Καλτσάς και Οκριασβίλι θεωρούνται βασικές λύσεις στα άκρα της επίθεσης.

 
ΑΕΚ: Η ομάδα της Λάρνακας διαθέτει ίσως την ποιοτικότερη επιθετική γραμμή σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, με τον Ιβάν Τρισκόφσκι να ξεκινά φουριόζος την σεζόν. Γιάννου και Φλοριάν, επίσης, δεν έχουν πολλές ομάδες…

ΑΕΛ: Πολύ ποιοτική η προσθήκη των Ιβάν Κάρλος και Γκαζαριάν, ελπίζουν πως θα τους βγει «λίρα εκατό» ο Μάε, ενώ ο Χουράδο θα έρχεται από τον πάγκο για ποιοτικά λεπτά. Καλή λύση θα είναι και ο άρτι αφιχθέντας Μηνάς Αντωνίου.

Απόλλωνας: Πολλές οι λύσεις στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και ο νέος προπονητής έχει ένα ρόστερ πρωταθλητισμού να διαχειριστεί. Ζελάγια, Γκακπέ και Γιαννιώτας είναι άκρως ποιοτικές λύσεις.

Συμπερασματικά, είναι κοινώς αποδεκτό πως ο ΑΠΟΕΛ έχει το πληρέστερο ρόστερ, ο Απόλλωνας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, η ΑΕΚ είναι άκρως ποιοτικότατη ομάδα, Ανόρθωση και Ομόνοια επανέρχονται δυναμικά, ενώ η ΑΕΛ θα στηριχτεί εν πολλοίς στον περσινό «κορμό» που της έδωσε τον τίτλο της κυπελλούχου.
 

Δειτε Επισης

Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του