Ο Μερκής σκόραρε στις καθυστερήσεις, το ποδόσφαιρο έχασε στο τρίτο ημίχρονο

Πολλές φορές ακούσαμε για φανατισμένους οπαδούς που σπέρνουν την βία στα γήπεδα, για αυτό και το μέτρο της κάρτας φιλάθλου τέθηκε σε εφαρμογή, ώστε να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα που αμαυρώνουν το κυπριακό ποδόσφαιρο.
 
Από τον καιρό της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου, θα έλεγε κανείς ότι έχει παταχθεί η βία στα γήπεδα, εάν εξαιρέσουμε κάποια μικρής κλίμακας παρατράγουδα, κάτι που πολλοί θεωρούν πως οφείλεται στην απουσία των οργανωμένων οπαδών. Από την άλλη, αναμφίβολα, το μέτρο αυτό «εξάλειψε» τον παλμό που υπήρχε στις κερκίδες, αφού ο κόσμος είναι αισθητά μειωμένος.
 
Τις τελευταίες ημέρες, και μετά τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την Ένωση, υπάρχει αναβρασμός ανάμεσα στους οπαδούς, και όχι μόνο, λόγω της έντονης αντίδρασης της ΕΝΠ κατά της διαιτησίας, ενώ δεν ήταν λίγα αυτά που ακούστηκαν για τους γαλαζοκίτρινους που κατάφεραν να πάρουν την νίκη στις καθυστερήσεις.
 
Ο ποδοσφαιριστής των πρωταθλητών, Γιώργος Μερκής, ένας εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα που χάρισε στον ΑΠΟΕΛ τη μεγάλη νίκη απέναντι στους βυσσινί, ήρθε να ρίξει λάδι στη φωτιά, καθώς ανάρτησε στο διαδίκτυο, μια λίστα με τους εγγεγραμμένους ψυχολόγους, παραπέμποντας στην γνωστή φράση με την οποία απαντούν οι οπαδοί της ομάδας της Λευκωσίας, στους οπαδούς των αντίπαλων ομάδων.
 
Η ενέργεια του Κύπριου αμυντικού, έφερε θύελλα αντιδράσεων, ενώ άρχισε ένας διαδικτυακός πόλεμος ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και σε οπαδούς αντίπαλων ομάδων, κυρίως του Απόλλωνα, με σχόλια κάτω από την ανάρτηση του, ενώ ακολούθησαν ανακοινώσεις από διάφορους συνδέσμους ομάδων.
 
Την ίδια ώρα, έντονη ήταν και η αντίδραση του Συνδέσμου Ψυχολόγων, ο οποίος έστησε στον τοίχο τον Μερκή και κάλεσε την ΚΟΠ να συμμορφώσει το μέλος της. Το τεταμένο κλίμα που συντηρείται αυτές τις μέρες, αναμφίβολα είναι λόγω των αναρτήσεων του ποδοσφαιριστή, καθώς η λίστα με τα ψυχολογικά που ανάρτησε, σηματοδοτούσε την αρχή ενός «πολέμου».
 
Ο Γιώργος Μερκής, χαρακτηρίζεται μεν από τον αυθορμητισμό του, από την άλλη όμως, οι ενέργειες του δεν στρέφονται προς την κατεύθυνση που οι ιθύνοντες του κυπριακού ποδοσφαίρου, θέλουν να οδηγήσουν το άθλημα, ενώ έρχονται σε απόλυτη ρήξη με την φιλοσοφία πίσω από την υιοθέτηση της κάρτας φιλάθλου.
 
Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου, είναι ποδοσφαιριστές και πρώτοι αυτοί θα πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα. Ο Μερκής και ο κάθε Μερκής, θα πρέπει να σκέφτονται δύο και τρεις φορές πριν από κάθε ενέργεια τους που ενδεχομένως να βλάπτει το άθλημα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος