Το σημείο αναφοράς, το ρεκόρ και η επιθυμία του Μερκή στον ΑΠΟΕΛ

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα να βρίσκεται ένας κεντρικός αμυντικός στην κορυφή της λίστας των σκόρερ σε μια ποδοσφαιρική ομάδα. Στην φετινή έκδοση του ΑΠΟΕΛ, αυτό συμβαίνει, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μερκή.

Με το χθεσινό (08/01) γκολ του κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Κύπριος διεθνής κεντρικός αμυντικός των γαλαζοκιτρίνων έφθασε συνολικά τα πέντε στη φετινή σεζόν και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση των σκόρερ της ομάδας, μαζί με τους Αντρίγια Πάβλοβιτς και Λίνους Χαλένιους. Αυτή η επίδοση αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον ποδοσφαιριστή, για την ώρα.

Ο εκ των αρχηγών των μόνιμων πρωταθλητών Κύπρου διανύει μια εξαιρετική σεζόν στον τομέα του σκοραρίσματος, έχοντας στρέψει όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Αποτελεί την ηγετική μορφή στον χώρο της άμυνας του ΑΠΟΕΛ και δεν είναι τυχαίο που όλοι οι προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο της ομάδας τα τελευταία χρόνια, τον είχαν ως βασικό και αναντικατάστατο στα πλάνα τους.

Το συμβόλαιο του δυναμικού κεντρικού αμυντικού λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν και υπάρχει η πρόθεση από την διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη, για να ανανεωθεί. Ο ίδιος ο Μερκής περιμένει την πρόταση που θα του κατατεθεί και θα πράξει ανάλογα, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας στην τηλεοπτική αθλητική εκπομπή της Cytavision «Ώρα για μπάλα» την προηγούμενη Δευτέρα (06/01), ο Μερκής τόνισε πως η επιθυμία του είναι να συνεχίσει και να κλείσει την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ. Αν δεν γίνει αυτό, τότε ο ίδιος θα σκεφτεί τα επόμενα βήματά του, όσον αφορά το δικό του μέλλον.
 
Προς το παρόν, ο αμυντικός των γαλαζοκιτρίνων απολαμβάνει αυτά που κάνει στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας γίνει ο ηγέτης και το σημείο αναφοράς στη φετινή πορεία του ΑΠΟΕΛ, σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Παρέσυρε τη Σαλαμίνα στο Αμμόχωστος και ανεβαίνει η ΑΕΚ
Επέστρεψε στα τρίποντα με τριάρα η Ομόνοια-Κέρδισε την ΑΕΛ στο ΓΣΠ
Στο παρά πέντε πυροδοτεί τη βόμβα Γιόβετιτς η Ομόνοια-Το πλούσιο βιογραφικό του ποδοσφαιριστή
Δύο αγώνες για την πρεμιέρα της 5ης αγωνιστικής
Έντονη δυσαρέσκεια ΔΣ ΑΕΛ για απόφαση Αθλητικού Δικαστή-«Είναι ξεκάθαρα προβληματική και λανθασμένη»
Καίει την ΑΕΛ η απόφαση Βρυωνίδη για το ντέρμπι-Απορρίπτει τα περί πολιτικών παρεμβάσεων
Μοίρασε πρόστιμα και αποκλεισμούς ο Αθλητικός Δικαστής
Απαντά στην Πάφο ο ΑΠΟΕΛ-«Προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο ΑΠΟΕΛ ευνοήθηκε»
Στον Απόλλωνα οι τρεις βαθμοί του ντέρμπι-Επέβαλε ποινές κεκλεισμένων ο Βρυωνίδης
Φωνάζει για τη διαιτησία του Super Cup η Πάφος-Ζητά ξένους διαιτητές