ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που Ε/κ σπάζουν τον αστυνομικό κλοιό στο οδόφραγμα της Λήδρας
14:58 - 29 Φεβρουαρίου 2020

Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, το οποίο έκλεισε από χθες με απόφαση της Κυβέρνησης, όπως και άλλα τρία οδοφράγματα, λόγω των έκτακτων μέτρων που λήφθηκαν ελέω κορωνοϊού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένταση στο οδόφραγμα της Λήδρας-Έριξαν τα κιγκλιδώματα και εισήλθαν στη Νεκρή Ζώνη
Το μεσημέρι ομάδες πολιτών που διαφώνησαν με την κυβερνητική απόφαση συγκεντρώθηκαν στην οδό Λήδρας και παρά το γεγονός ότι στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει κιγκλιδώματα από τις έξι το πρωί, φώναζαν συνθήματα, ζητώντας να ανασταλεί το μέτρο του Υπουργικού.
Το μεσημέρι ομάδες πολιτών που διαφώνησαν με την κυβερνητική απόφαση συγκεντρώθηκαν στην οδό Λήδρας και παρά το γεγονός ότι στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει κιγκλιδώματα από τις έξι το πρωί, φώναζαν συνθήματα, ζητώντας να ανασταλεί το μέτρο του Υπουργικού.
Σε κάποια στιγμή, οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να σπρώχνουν τους αστυνομικούς και τα κιγκλιδώματα, με αποτέλεσμα να σπάσουν τον κλοιό και να καταφέρουν να εισέλθουν στην Νεκρή Ζώνη όπου ενώθηκαν με τουρκοκύπριους που διαμαρτύρονταν στην άλλη πλευρά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Θυμίζουν 2003 οι εικόνες στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου-Κυκλοφοριακό χάος (pics)
Υπενθυμίζεται πως το πρωί σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ξεκαθάρισε πως «η απόφαση για προσωρινή αναστολή της διέλευσης σε ορισμένα οδοφράγματα λήφθηκε καθαρά για πιο αποτελεσματικό έλεγχο και για διαφύλαξη της δημόσιας υγείας».
Η απόφαση για προσωρινή αναστολή της διέλευσης σε ορισμένα οδοφράγματα λήφθηκε καθαρά για πιο αποτελεσματικό έλεγχο κ για διαφύλαξη της δημ. υγείας. Το πρωί επισκέφθηκα το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, όπου επιθεώρησα τη διαδικασία ελέγχου των διερχομένων για τον κορωνοϊό.
— Constantinos Ioannou (@K_Ioannou) February 29, 2020
1/3 pic.twitter.com/Ewzbxo4MtK