Η Μεγάλη Παρασκευή του κυπριακού ποδοσφαίρου με φόντο τη διαφθορά

Οι αλυσιδωτές εξελίξεις στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου αλλά και γενικά η κατάσταση που επικρατεί στα κυπριακά γήπεδα, βρίσκονται υπό το βλέμμα της κυβέρνησης, η οποία θα πραγματοποιήσει ευρεία σύσκεψη στο προεδρικό, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, να προεδρεύει της σημαντικής αυτής συνάντησης. 

Στη συζήτηση αναμένεται να συμμετάσχουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς του ποδοσφαίρου, όπως οι: ΚΟΠ, ΚΟΑ, Υπουργός Δικαιοσύνης, Υπουργός Παιδείας, Αστυνομία, Σύνδεσμος Διαιτητών, ΠΑΣΠ, Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων και Αρχή Στοιχημάτων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάλεσε τους αρμόδιους φορείς, όπως συζητήσουν και αναλύσουν για την κατάσταση που επικρατεί στα γήπεδα του ποδοσφαίρου, καθώς και για την εφαρμογή των προνοιών της νομοθεσίας για την κάρτα φιλάθλου, στην παρουσία και του συμβούλου του για θέματα αθλητισμού. 

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει επίσης, πλήρη ενημέρωση από τις διωκτικές Αρχές, αλλά και τις αρμόδιες Αρχές του ποδοσφαίρου για τις διαδικασίες και ενέργειες αναφορικά με την προσπάθεια πάταξης και εξάλειψης της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί οποιονδήποτε κατέχει στοιχεία για παράνομες ενέργειες στο χώρο του ποδοσφαίρου, να συνεργαστεί με τις διωκτικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δίνοντας το παρών του στα βραβεία της ΕΑΚ, στάθηκε στην αναγκαιότητα κάθαρσης του ποδοσφαίρου, λαμβάνοντας υπόψη τους 86 κόκκινους φακέλους για υποψία χειραγωγημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο, που εστάλησαν από την ΟΥΕΦΑ τα τελευταία χρόνια, τις βομβιστικές ενέργειες κατά ανθρώπων του ποδοσφαίρου, αλλά και τις καταγγελίες παραγόντων ομάδων.

Πέραν της κρίσιμης συνεδρίας στο Προεδρικό, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, έχει συγκαλέσει επίσης Άτυπη Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στο ξενοδοχείο The Landmark (πρώην Hilton) στη Λευκωσία. Στην ατζέντα, όπως επίσημα ενημέρωσε η Ομοσπονδία, θα βρίσκονται τα θέματα της διαιτησίας, της καθόδου ξένων διαιτητών αλλά και η ενημέρωση για την κάθοδο εμπειρογνωμόνων της UEFA για τους φακέλους με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πάτησε μπανανόφλουδα ο ΑΠΟΕΛ, «Χ» το ντέρμπι στην Πάφο-Με την ψυχή στο στόμα νίκησε ο Απόλλωνας
Μπηχτές Σίλας για πληρωμές στην Κύπρο-«Ήθελαν να μας βάλουν πρόστιμο και μας χρωστούσαν δύο μισθούς»
Ανακατεύει την τράπουλα ο Ντομίνγκες-Ψάχνει για το τρίποντο αλλά σκέφτεται και το παιχνίδι με την Σάμροκ
Έρχεται με τέσσερις μήνες καθυστέρηση στην Κύπρο ο Καμορανέζι
Θέμα ωρών το deal της ΚΟΠ με Σωφρόνη-Ανακοινώνεται και σηκώνει μανίκια
Στην Περιστερώνα για το διπλό ο ΑΠΟΕΛ-Μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Πάφου και Άρη
Πάτησε Κύπρο ο Γιόβετιτς-Τελειώνει η μεταγραφή του στην Ομόνοια
Σήκωσαν το Super Cup οι Απόλλων Ladies-Κέρδισαν με τεσσάρα τη Λευκοθέα Λατσιών
Ισοπαλία στο Εθνικός Ανόρθωση, μετά από ένα πολύ ωραίο παιχνίδι
Αλλαγή διαιτητή στο Δασάκι, λόγω τραυματισμού