Βολές στην ΚΟΕ και από την ομοσπονδία Γυμναστικής-«Δεν εφαρμόστηκαν τα κριτήρια»

Βεβιασμένα, χωρίς καμιά προηγουμένη σοβαρή συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες ενήργησε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή αναφορικά με την διανομή του πόσου της χορηγίας που παραχωρήθηκε για την Κύπρο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο  και μειώνοντας τις προσπάθειες, το ταλέντο και την εν γένει προσφορά καταξιωμένων αθλητών, όπως η Ελένη Αρτυματά, ο Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο Απόστολος Παρέλλη και ο Μάριος Γεωργίου, αναφέρει η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυμναστικής.

Προσθέτει ότι «η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή έχει τεράστιο ηθικό καθήκον να επανεξετάσει όλα τα δεδομένα για όλους τους πρωταθλητές μας οι οποίοι χωρίς την απαιτούμενη μελέτη αποκλείσθηκαν από την συγκεκριμένη υποτροφία και να επανορθώσει την έκδηλη αδικία σε βάρος αθλητών με τεράστια προσφορά στον αθλητισμό της Κύπρου». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά το σάλο επιχειρεί να τα μαζέψει η ΚΟΕ-Η εναλλακτική πρόταση στους αθλητές

Ειδικά για την περίπτωση του Μάριου Γεωργίου η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές της Κύπρου και ο κορυφαίος αθλητής στην Ενόργανη Γυμναστική ο οποίος ήδη, σε ηλικία 24 ετών, έχει στο ενεργητικό του τεράστιες επιτυχίες και συμμετείχε σε δύο Ολυμπιάδες στο Ρίο και στο Τόκιο και η δυνατότητά του για πρόκριση και στην Ολυμπιάδα του Παρισιού το 2024 είναι βέβαιη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πήραν τον πήχη όσο πιο ψηλά, για να τον ρίξουν οι ίδιοι που τους συνεχάρησαν...

Εκτιμά ότι «ο αποκλεισμός του από το χρηματικό πόσο που θα του αναλογούσε από την υποτροφία του Olympic Solidarity είναι άδικος και έκδηλα δεν εφαρμόστηκαν τα  κριτήρια που θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη, με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν πικρία και δικαιολογημένα να νιώθει ότι οι προσπάθειες του δεν έτυχαν της ανάλογης αναγνώρισης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σε ρυθμούς προετοιμασίας ενόψει ΑΜΚΕ η Εθνική Βόλεϊ Ανδρών Κύπρου
Με γοργούς ρυθμούς βρίσκουν κάτοχο οι 200 δωρεάν θέσεις των ΑμεΑ για το FIBA Eurobasket 2025
Πατέρας για τέταρτη φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο-Απέκτησε δεύτερη κόρη
Marca για τον αποκλεισμό της Ρεάλ από τον Ολυμπιακό: Ένα πολύ σκληρό αντίο
Τα ζευγάρια στους ημιτελικούς της ανατολικής περιφέρειας
Αγγελόπουλοι: «Καμία ελληνική ομάδα 4 σερί Final Four, πάμε να το πάρουμε»
Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Final Four
Υπέταξε τη Σβιόντεκ η Γκοφ και προκρίθηκε στον τελικό (vids)
Πρώτη νίκη επί Μεντβέντεφ και πρόκριση στα ημιτελικά για Ρουντ (vid)
Αντριάνα και Τζέρντζι Βιλάγκος, μητέρα και κόρη κατακτούν τον κόσμο του ακοντισμού