Η ιστορία πίσω από το «θυμάστε τις σας έκαναν οι Τούρκοι

Μέχρι και σήμερα, δύο χρόνια μετά, το περιστατικό στον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την Καραμπάχ στο Αζερμπαιτζάν, παραμένει χαραγμένο στη μνήμη του Γιώργου Μερκή, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην OMADA, ανέφερε ότι παρόλο που ήταν μια εχθρική αναμέτρηση, αν του δινόταν η ευκαιρία να αγωνιστεί σε ένα ακόμα παιχνίδι, θα επέλεγε αυτό. 

«Αν μου ζητούσαν να ξανά παίξω έναν αγώνα ποδοσφαίρου, αυτός θα ήταν το Καραμπάχ-ΑΠΟΕΛ, όταν τους κερδίσαμε 2-0 και μπήκαμε στους ομίλους. Σε εκείνο το παιχνίδι από την αρχή η ατμόσφαιρα ήταν εχθρική. Ήταν ένα γήπεδο με πάνω από είκοσι χιλιάδες κόσμο και με γεμάτες σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους. Απ’ την αρχή ήμουν ταραγμένος γενικά, γιατί παίζαμε με μια ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, με τούρκικες σημαίες. Η ατμόσφαιρα ήταν παράξενη».

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των γαλαζοκιτρίνων, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, είχε μια συνομιλία με έναν αντίπαλο του, από την οποία ο ίδιος πείσμωσε και αφού η ομάδα του πήρε τη νίκη, άρπαξε την ελληνική σημαία για να πανηγυρίσει με το δικό του τρόπο. 

«Όταν έγινε το περιστατικό, o αντίπαλος μου είπε ''θυμάστε τι σας έκαναν οι Τούρκοι;' και εγώ του ανέφερε ότι ''Εγώ είμαι Έλληνας δεν κλαίω''. Δεν θα έλεγα αυτό το πράγμα, αν δεν ήταν γεμάτο το γήπεδο τουρκικές σημαίες και δεν υπήρχε κάτι που θα με προκαλούσε. Ήθελα να τονίσω τον Ελληνισμό, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν με τους Τούρκους, τόσα χρόνια. Μόλις έγινε αυτό, τότε είπα από μέσα μου μακάρι ο Θεός να μας βοηθήσει να κερδίσουμε και θα πάω να πάρω την ελληνική τη σημαία και θα πανηγυρίσω με αυτή για να του δείξω ότι μέσα στο σπίτι του ότι ''οι Έλληνες ούτε κλαίνε, ούτε ξεχνάνε τι έγινε''», δήλωσε ο Γιώργος Μερκής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Μερκής στην OMADA: Η χειρότερη στιγμή του, η μεγάλη ενόχληση και η συγνώμη

Δειτε Επισης

Θλίψη στους πράσινους-Έφυγε από τη ζωή ο «Μιχαλάκης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»
Επίσημη καταγγελία από την Ομόνοια για την «εισβολή» στην μπουτίκ της
Ταξίδι 24 ωρών στο Λονδίνο πραγματοποίησε ο Πρόδρομος Πετρίδης
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που μέλη της Θύρας 9 παίρνουν με το «έτσι θέλω» εισιτήρια-«Τρομοκράτησαν το προσωπικό»
Κλήση για προπονήσεις Εθνικής Κορασίδων Κ-17
Τρίτη του Πάσχα η συνέχεια στον Α' όμιλο για τη Cyprus League by Stoiximan
Έπονται εξελίξεις για το γήπεδο στην Πάφο Fc-«Είμαστε κοντά σε λύση»
Δεύτερη σερί νίκη για τις Apollon Ladies στο League Cup, θέση στον τελικό
Διπλή ποινή για τον ΑΠΟΕΛ και πρόστιμο στον Γιάννη Αναστασίου
Στο γήπεδο του Μάκη Κεραυνού η μπάλα για τα χρέη των ομάδων στο Τμήμα Φορολογίας