ΒΙΝΤΕΟ: Πυγμάχος τέθηκε σε τεχνητό κώμα μετά από σκληρό νοκ άουτ χτύπημα σε αγώνα

Πυγμάχος στις ΗΠΑ τέθηκε σε τεχνητό κώμα μετά από σκληρό νοκ άουτ χτύπημα σε αγώνα μποξ.

Ο Aidos Yerbossynuly, από το Καζακστάν, τέθηκε σε τεχνητό κώμα μετά την ήττα του με νοκ άουτ το βράδυ του Σαββάτου, δήλωσε ένας από τους προπονητές του στο ESPN.

Ο διεκδικητής του τίτλου στην κατηγορία μεσαίων βαρών «έχασε τη γη κάτω απ' τα πόδια του» στον 12ο γύρο από τον David Morrell, στο Premier Boxing Champions (PBC) στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Η εκπομπή του Showtime ανέφερε ότι ο Yerbossynuly μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις μετά την ήττα.

Ο βοηθός προπονητή του Yerbossynuly, Emanuel Savoy, δήλωσε ότι ο μαχητής τέθηκε σε κώμα μετά από χειρουργική επέμβαση την Κυριακή.

«Εκπρόσωποι της TGB Promotions και του PBC βρίσκονται επιτόπου στη Μινεάπολη με την ομάδα του Aidos και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος του PBC. «Από σεβασμό στην ιδιωτική ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του, δεν μπορούμε να μοιραστούμε λεπτομέρειες, αλλά ζητάμε από την πυγμαχική κοινότητα να τον έχει στις σκέψεις και στις προσευχές της».

Η στιγμή του σκληρού νοκ άουτ

Πριν από το Σάββατο ο Yerbossynuly είχε κερδίσει και τους 16 επαγγελματικούς του αγώνες και κατατασσόταν ως ο νούμερο ένα διεκδικητής στην κατηγορία του. Ο Κουβανός Morrell αποτελούσε μια μοναδική πρόκληση για τον Καζάκο αθλητή.

Ο Morrell αρχικά πανηγύρισε μετά τη νίκη, αλλά γρήγορα σταμάτησε για να βοηθήσει τον Yerbossynuly να βρει κάπου να κάτσει όταν συνειδητοποίησε ότι ο αντίπαλός του δεν ήταν καλά μετά το σφοδρό νοκ άουτ χτύπημα που εξαπέλυσε.

Ο βοηθός προπονητή ήθελε να σταματήσει νωρίτερα ο αγώνας

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η New York Post, o Savoy ήθελε να σταματήσει τον αγώνα στον ένατο ή στον δέκατο γύρο.

«Στην πραγματικότητα είχα την πετσέτα στο χέρι μου», δήλωσε ο Savoy. «Ο Aidos ήθελε να συνεχίσει. Ο προπονητής του ήθελε να συνεχίσει. Αξιολόγησε τον Άιντος και είπε ότι δεν είχε τίποτα το κακό».

Τελικά όμως ο Yerbossynuly έπεσε στο πάτωμα στον 12ο γύρο.

Πηγή: Iefimerida