O Iωαννίδης ξεπέρασε τις περσινές του επιδόσεις μέσα σε τέσσερις μήνες

Ο αγαπημένος της «πράσινης» εξέδρας, Φώτης Ιωαννίδης, μετά την εντυπωσιακή περσινή χρονιά που τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα με τα κρίσιμα γκολ που πέτυχε, φαίνεται πως έχει έρθει η ώρα να «κεφαλαιοποιήσει» την βελτίωσή του αυτή και με μία σεζόν που θα έχει γεμάτη στατιστική.

Ο Έλληνας επιθετικός του Παναθηναϊκού έχει ήδη καταφέρει στους πρώτους περίπου τέσσερις μήνες της φετινής σεζόν να πετύχει τον ίδιο αριθμό τερμάτων με εκείνα που είχε πέρυσι, δηλαδή επτά.

Σίγουρα το γεγονός πως έχει μετατραπεί σε βασικό εκτελεστή των πέναλτι, όταν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο (που σημαίνει ότι δεν βρίσκεται και ο Σπόραρ που είναι ο άλλος εκτελεστής της ομάδας), βοηθάει να ανεβάσει τα νούμερά του, αφού από τα επτά γκολ που έχει σημειώσει φέτος, τα τέσσερα είναι με εκτελέσεις από την άσπρη βούλα.

Βέβαια για να φτάσει στο σημείο να είναι εκείνος ο «εκλεκτός» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς χρειάστηκε να αποδείξει την αξία του, δηλαδή να δείξει στον Σέρβο κόουτς πως έχει και την ικανότητα και τον χαρακτήρα για να φέρει εις πέρας την αποστολή αυτή.

Το περσινό πέναλτι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στα Play-offs της Stoiximan Superleague ήταν ένα καλό δείγμα, το οποίο φέτος ακολούθησε η εκτέλεση στην Μασσαλία, η μεγαλύτερη στην καριέρα του. Να σημειωθεί ότι στο ματς αυτό εκτέλεσε εύστοχα ξανά και στην διαδικασία.

Επομένως, σίγουρα υπάρχει αυτός ο αστερίσκος με τα πέναλτι, που όμως αίρεται ως ένα βαθμό, από το γεγονός πως έχει δουλέψει και δείξει την αξία του για να είναι εκείνος που εκτελεί. Και το πιο βασικό. Είναι και αποτελεσματικός, αφού τα βάζει.

Από τον Μάρτιο του 2023 και το πέναλτι που εκτέλεσε στο Περιστέρι στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κόντρα στον Ατρόμητο, το οποίο ήταν και το πρώτο της επαγγελματικής του καριέρας, δεν έχει αστοχήσει σε κανένα, μετρώντας 6/6 (!!) με την φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος, αλλά και συνολικά στην καριέρα του.

Οι εκτελέσεις πέναλτι του Φώτη Ιωαννίδη:

  • Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-0 (12/03/2023)
  • ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2 (23/04/2023)
  • Ντνίπρο - Παναθηναϊκός 1-3 (25/7/2023)
  • Μαρσέιγ - Παναθηναϊκός 2-1 (15/06/2023)
  • Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-4 (28/09/2023)
  • Παναθηναϊκός - Ρεν 1-2 (26/10/2023)

Δεν είναι όμως τα γκολ του. Πέρυσι ο Ιωαννίδης τελείωσε τη σεζόν με τρεις ασίστ ενώ φέτος έχει δώσει στους συμπαίκτες του τέσσερις. Σ' αυτό το κομμάτι σίγουρα παίζουν ρόλο αρκετά πράγματα, όπως η τύχη, η ικανότητα και η φόρμα των συμπαικτών εκείνη τη στιγμή, όμως αν εξαιρέσει κανείς το γκολ του Τζούρισιτς με την ΑΕΚ, που πραγματικά είναι τρομερής δυσκολίας, στα υπόλοιπα οι πάσες που έχει περάσει ο Έλληνας φορ είναι εξαιρετικές και έχουν δημιουργήσει όντως ευνοϊκές συνθήκες για τους συμπαίκτες του.

Στην πρώτη που έδωσε τη φετινή σεζόν στο ματς με την Μαρσέιγ βγάζει φάτσα με την εστία τον Μπερνάρντ κάνοντας μία εξαιρετικά δύσκολη μεταβίβαση με την μία.

Σε εκείνη στην Πορτογαλία κόντρα στην Μπράγκα περνάει μία εκπληκτική κάθετη πάσα στον Μαντσίνι που βγαίνει απέναντι στον τερματοφύλακα των Πορτογάλων και τελειώνει υποδειγματικά την φάση.

Στο ματς με τον Παναιτωλικό, κατεβάζει ωραία την μπάλα στην μεγάλη περιοχή, κινείται αντίθετα με τον επερχόμενο Μπερνάρντ, όμως του πατάει ωραία την μπάλα και τον βγάζει σε πολύ καλή θέση για σουτ το οποίο κι έκανε ο Βραζιλιάνος και σκόραρε με την βοήθεια της τύχης.

Κάπως έτσι ο Ιωαννίδης φέτος έχει φτάσει να έχει 11 γκολ και ασίστ σε τέσσερις μήνες, όταν πέρυσι είχε δέκα σε ολόκληρη τη σεζόν.

Η αλήθεια είναι πως γράφαμε και πέρυσι πως τα συγκεκριμένα νούμερά του δεν αποτυπώνουν την αξία του στον αγωνιστικό και πως τον αδικούν, χωρίς βέβαια να αγνοούμε πως είχε κι αυτός ένα μερίδιο ευθύνης, τουλάχιστον όσον αφορά τα τελειώματά του.

Μετά όμως από την χρονιά της «αποκάλυψής», που έγινε από Φώτης... Φωτάρας, όπως συνηθίζεται πλέον να γράφεται, πρέπει, και φαίνεται πως θα συμβεί από τις έως τώρα αναλογίες, να κάνει και μία σεζόν με πιο γεμάτα νούμερα για να δικαιώσει πρωτίστως τους κόπους του κι έπειτα όλους εσείς εκείνους που τον στήριξαν και τον πίστεψαν.

Η αρχή έχει γίνει, πρέπει να υπάρξει και ανάλογη συνέχεια, με τον χαρακτήρα που έχει επιδείξει μέχρι στιγμής εκείνος όμως, φαίνεται ως το πιο πιθανό σενάριο.

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Ενεργοποιήθηκε η... βόμβα-Ανακοίνωσε τον Αντονί Μαρσιάλ η ΑΕΚ
Επίθεση Πισάρο σε ΑΕΚ: «Όσοι βρίσκονται στην κορυφή στην Ελλάδα είναι... μαφία»
Ξεκινούν οι επαφές για το νέο συμβόλαιο του Κωνσταντέλια
Υπογράφει και πιάνει δουλειά ο Μαρσιάλ στην ΑΕΚ
Άρης: Έχει βγει κερδισμένος μέσα από τις συνεργασίες του με τους Σουηδούς
Ολυμπιακός: O Ολιβέιρα διεκδικεί θέση βασικού εναντίον του Αρη
Η ΑΕΚ κέρδισε τον Βόλο και έπιασε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στην κορυφή Super League
ΒΙΝΤΕΟ: Η ΑΕΚ έφτασε σε προφορική συμφωνία με τον Μαρσιάλ
Ισόπαλο το μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα-Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στη Super League
Ντέρμπι στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική της Super League