Έκαναν πίσω με την καταγγελία τους οι διαιτητές για τα έκτροπα-Βίντεο με αποδοκιμασίες Ουάρντα

Οι σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν μετά τον αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Απόλλωνα στο στάδιο ΑΕΚ Αρένα, την περασμένη Δευτέρα, δυστυχώς δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στο κυπριακό ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού φανατίζουν με τις ενέργειές τους τη μάζα και δημιουργούν εντάσεις ανάμεσα στον κόσμο.

Όσα ακολούθησαν μετά το τέλος της αναμέτρησης, με τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Χέντι και της ΑΕΚ Τόμοβιτς, θύμισαν αγώνα πυγμαχίας και όχι ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, ενώ τα όσα κατέγραψε έγραψε ο διαιτητής της αναμέτρησης Ιωάννης Χριστοδούλου στο φύλλο αγώνα και τα οποία καίνε παράγοντες της ομάδας της Λάρνακας, δείχνουν την έκταση που πήραν τα επεισόδια. Η επίθεση που υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν ο διαιτητής και ο τέταρτος Κωνσταντίνος Φωτίου μετά το τέλος του αγώνα, καθώς επίσης και το γεγονός ότι άγνωστοι βανδάλισαν το όχημα του πρώτου, περιέπλεξαν στην υπόθεση την Αστυνομία, η οποία ωστόσο δεν διερευνά τα περιστατικά, αφού οι δύο διαιτητές προέβησαν απλά σε ενημέρωση και δεν θέλησαν να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία.

Σε σχέση με το τι συνέβη εντός του γηπέδου, ο κ. Χριστοδούλου σημείωσε στο φύλλο αγώνος ότι ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Τσάβι Ρόκα, χτύπησε τον τέταρτο διαιτητή, ενώ λίγο αργότερα στη φυσούνα του σταδίου ο προπονητής της ΑΕΚ επιτέθηκε φραστικά στον στον τέταρτο διαιτητή λέγοντάς του ότι «εσύ είσαι το πρόβλημα του αγώνα».

Μπορεί η κατάσταση να εξομαλύνθηκε στη συνέχεια, όμως κατά την αναχώρηση των διαιτητών από το γήπεδο, ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης διαπίστωσε ότι το όχημά του είχε υποστεί βανδαλισμούς από αγνώστους. Πιο συγκεκριμένα φαίνεται ότι άγνωστος κλώτσησε το όχημα του διαιτητή, προκαλώντας ζημιές στο πίσω μέρος του προφυλακτήρα.

Αστυνομική πηγή μιλώντας στον REPORTER, εξήγησε ότι μπορεί οι διαιτητές μετά τον αγώνα να ενημέρωσαν για τα δύο περιστατικά, ωστόσο δεν θέλησαν να προβούν σε επίσημη καταγγελία, ούτε για την αναφερόμενη στο φύλλο αγώνος επίθεση, αλλά ούτε και για τους βανδαλισμούς στο όχημα του πρώτου διαιτητή της αναμέτρησης. Η ίδια πηγή ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε σχέση με την «επίθεση» στον τέταρτο διαιτητή φαίνεται ότι έγινε καταλάθος, καθότι ο Κωνσταντίνος Φωτίου προσπάθησε μπει ανάμεσα στον Τσάβι Ρόκα και στον προπονητή του Απόλλωνα Μπογκντάν Αντόνε, με αποτέλεσμα να δεχθεί το χτύπημα. Ανέφερε το περιστατικό στην Αστυνομία, ώστε να γίνει μια σύσταση σε παράγοντες, αφού τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά στα γήπεδα πάνω στην ένταση του αγώνα.

Η θέση του Ρόκα για τα έκτροπα

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Τσάβι Ρόκα, προέβη σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης κατά την αναχώρηση της ΑΕΚ για την Αγγλία, όπου η ομάδα της Λάρνακας θα αναμετρηθεί με την Γουέστ Χαμ, την ερχόμενη Πέμπτη. Στις δηλώσεις του, ο κ. Ρόκα θέλησε να παραθέσει τη δική του θέση, για τα όσα του καταλόγισε ο κ. Χριστοδούλου στο φύλλο αγώνος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ρόκα ανέφερε, «αυτό το άτομο έγραψε τρία πράγματα στην έκθεση που δεν είναι αλήθεια. Όταν τέλειωσε το παιχνίδι κατέβηκα κάτω και ένας ποδοσφαιριστής της αντίπαλης ομάδας δεν πανηγύριζε την νίκη τους με τον σωστό τρόπο. Αυτό που έκανα ήταν να κατέβω κάτω για να αποτρέψω το οτιδήποτε. Ο Τρισκόφσκι μιλούσε με τον προπονητή του Απόλλωνα. Εγώ πλησίασα και είπα στον προπονητή του Απόλλωνα, σε παρακαλώ πήγαινε και πάρε τον ποδοσφαιριστή σου, γιατί θα δημιουργήσει πρόβλημα. Αυτό έκανα, ίσως να φώναζα γιατί ήταν πολλοί άνθρωποι εκεί. Μετά ο τέταρτος διαιτητής με πλησίασε με επιθετικό τρόπο. Του είπα να φύγει, τον άγγιξα μόνο στον ώμο, δεν τον χτύπησα. Είμαι 49 ετών, ποτέ στην ζωή μου δεν χτύπησα κανέναν. Δεν είμαι τρελός».

Σημείωσε μάλιστα ότι βασικά αυτός ήρθε σε μένα με επιθετικό τρόπο και με απειλούσε με τον τρόπο του. Φυσικά αντέδρασα. Του είπα φύγε, μην με αγγίζεις. Για 2-3 λεπτά του έλεγα, μην με αγγίξεις ξανά. Αυτός λέει ότι τον γρονθοκόπησα και τσακωνόμουν με τον προπονητή. Είναι ψέματα. Όλοι γνωρίζουν πως αντιμετωπίζουμε τους διαιτητές, όλους. Γράφει ότι θέλει. Άνθρωποι του Απόλλωνα είπαν επίσης πως αυτά που έγραψε δεν συνέβησαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σήκωσε το γάντι ο Ρόκα-«Τον άγγιξα μόνο στον ώμο, δεν τον χτύπησα»

Σε ότι αφορά στους βανδαλισμούς στο όχημα του Ιωάννη Χριστοδούλου, ο ίδιος το ανέφερε στην Αστυνομία, όπως εξήγησε άλλη αστυνομική πηγή, ώστε να μπορέσει να λάβει την ασφαλιστική κάλυψη που δικαιούται, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στο όχημά του. Παρόλα αυτά, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα, αλλά ούτε και να πάρει ακόμη μεγαλύτερη έκταση, όπως τους ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η καταγγελία της ΑΕΚ και το βίντεο με Ουάρντα

Tην ίδια ώρα, πέραν από τις καταγγελίες των διαιτητών σε βάρος παραγόντων της ΑΕΚ, η ομάδα της Λάρνακας είχε προβεί σε δημόσια καταγγελία για τον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Αμρ Ουάρντα, ότι τους έδειχνε τα γεννητικά του όργανα.

Καταγγελία η οποία διαψεύστηκε από τον επίσημο Απόλλωνα, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ομάδας, Φανούριο Κωνσταντίνου να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, δεν είδαμε σε καμία απολύτως περίπτωση τον Ουάρντα να παρεκτρέπεται. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτή τη στοχευμένη επίθεση, ίσως επειδή ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Αν υπήρξε κάτι το μεμπτό, μόνο με οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να μας πείσει η ΑΕΚ για κάτι τέτοιο. Εμείς υπερασπιζόμαστε με πάθος τον παίκτη μας. Είναι σενάρια μυθοπλασίας οι καταγγελίες. Ο Ουάρντα ήταν υπόδειγμα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Δεν θα αποδεχθούμε να στιγματιστεί ο οποιοσδήποτε παίκτης μας. Αν υπάρχει κάποιο βίντεο θα απολογηθούμε».

Σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, φαίνεται ο Ουάρντα κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών μπροστά στην κερκίδα των οπαδών της ομάδας του να απευθύνεται στην κερκίδα της ΑΕΚ και να αποδοκιμάζεται από τον κόσμο, ενώ στη συνέχεια παρεμβαίνουν οι συμπαίκτες του και τον συγκρατούν.

Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν αποδέχονται στον Απόλλωνα την κατηγορία για Ουάρντα

Στον Αθλητικό Δικαστή το μπαλάκι

Πλέον, για τα όσα έγιναν στο ΑΕΚ Αρένα, θα κληθεί να πάρει αποφάσεις ο Αθλητικός Δικαστής, Αριστοτέλης Βρυωνίδης, ο οποίος θα μελετήσει το φύλλο αγώνος, αλλά και τις δηλώσεις ένθεν και ένθεν μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Στο σκαμνί αναμένεται να κάτσουν οι ποδοσφαιριστές Χέντι και Τόμοβιτς για το μεταξύ τους επεισόδιο, ως επίσης και οι Τσάβι Ρόκα και Χοσέ Λουίς Όλτρα, αφού ο Χριστοδούλου τους «έκαψε» στο φύλλο αγώνος. Άγνωστο παραμένει ωστόσο εάν πέραν από τους πιο πάνω θα κληθεί σε απολογία και ο Ουάρντα, μετά τη δημόσια καταγγελία της ΑΕΚ.

Σημειώνεται πάντως ότι την περσινή χρονιά ο Ουάρντα είχε τιμωρηθεί από τον κ. Βρυωνίδη με ποινή αποκλεισμού για μία αγωνιστική και πρόστιμο, για τη συμπεριφορά του στον αγώνα της Ανόρθωσης απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, η οποία βασίστηκε σε οπτικοακουστικό υλικό.

Όπως ανέφερε τότε στην απόφασή του ο Αθλητικός Δικαστής, Το σχετικό απόσπασμα: «καταγγελία κατά του Amr Medhat Mohsen Warda της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Αμμοχώστου ο οποίος με βάση οπτικό και/ή οπτικοακουστικό υλικό προέβει σε αντιαθλητική συμπεριφορά μετά το τέλος του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο (ευρισκόμενος εντός του αγωνιστικού χώρου και έμπροσθεν της κερκίδας των οπαδών της ομάδας του χειρονομούσε και εκφωνούσε υβριστικά και/ή αισχρά συνθήματα κατά της αντίπαλης ομάδας), κατά παράβαση του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2021-2022 ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Αμμοχώστου/17.02.2022 (16η αγωνιστική).

Απόφαση: Ποινή αποκλεισμού από ένα αγώνα και πρόστιμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η επίσημη τοποθέτηση της ΑΕΚ για τις καταγγελίες των διαιτητών

Δειτε Επισης

Νικόλας Χριστοφίδης: O 15χρονος με τη μεγαλύτερη «ακρίβεια πάσας» Ανώτατης Κ15 (Vid & Stats)
ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύψεις Τάνκοβιτς για τη φοβερή γκολάρα που έστειλε την Πάφο στον τελικό
Σόκαρε τον Απόλλωνα σε νεκρό χρόνο η Πάφος και πέταξε για τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε μέσω VAR ο Απόλλωνας και το γκολ που έφερε την έκρηξη στις κερκίδες
Το respect του Σπιλέφσκι στους Ομονοιάτες-«Όποτε φώναζε ο κόσμος της Ομόνοιας σηκωνόταν η τρίχα μου»
BINTEO: Με σβηστές μηχανές πήρε την πρόκριση στο τελικό η Ομόνοια και πάει να γράψει ιστορία
BINTEO: Το εντυπωσιακό κορεό που έφτιαξαν οι οπαδοί του Απόλλωνα στο ασφυκτικά γεμάτο Άλφαμεγα
BINTEO: Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Κακουλλή που τους πέρασε όλους στο ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες Απόλλωνα και Πάφου στο κατάμεστο Άλφαμεγα
Αλυσιδωτές εξελίξεις στην Ανόρθωση-Παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο