Στήνει στον τοίχο τον Ευθυμίου ο ΠΑΣΠ-«Προκαταλαμβάνει την απόφαση του εφετείου»

Οι δηλώσεις και οι απόψεις του αντιπροέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Ευθύμιου Ευθυμίου είναι «ανεπίτρεπτες και ατυχείς», αναφέρει, μεταξύ άλλων, με σημερινή επιστολή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ) εκφράζοντας τη λύπη και την απογοήτευσή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΠ, «οι τοποθετήσεις του αφορούσαν την υπόθεση των δύο ποδοσφαιριστών - μελών μας και την ποινή του ισόβιου αποκλεισμού που τους επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή της ΚΟΠ».

Αναφέρεται σε δηλώσεις του κ. Ευθυμίου σε σχέση με την επιβολή ποινής σε δύο ποδοσφαιριστές, σημειώνοντας ότι «με την τοποθέτησή του, ο κ. Ευθυμίου, θελημένα ή άθελα του, προκαταλαμβάνει την απόφαση του εφετείου και επηρεάζει την κοινή γνώμη ενάντια των ποδοσφαιριστών».

«Όπως αναφέρουμε στην επιστολή, οι δηλώσεις και οι απόψεις του κ. Ευθυμίου είναι ανεπίτρεπτες και ατυχείς και δεν θα έπρεπε ως αντιπρόεδρος της επιτροπής να παίρνει θέση και αποφάσεις από μόνος του χωρίς καν να ενημερώνει την επιτροπή, όπως πληροφορηθήκαμε μετά τις δηλώσεις του, και ιδιαίτερα για μια υπόθεση στην οποία εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης», σημειώνει η ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση «ο ερευνώντας λειτουργός και η επιτροπή του κ. Ευθυμίου, κατέληξαν στην έρευνά τους ότι δεν πληρούνταν τα συστατικά στοιχεία του αδικήματος της χειραγώγησης αγώνα».

Στην ανακοίνωση του ο ΠΑΣΠ καλεί τον κ. Ευθυμίου να ανακαλέσει, να απολογηθεί στους ποδοσφαιριστές και να τους δώσει το δικαίωμα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.

«Δικαίωμα το οποίο, για λόγους που δεν οφείλονται στην ΚΟΠ, δεν μπόρεσαν να ασκήσουν και η απόφαση αυτή εκδόθηκε εναντίον τους χωρίς να έχουν ακουστεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Τελείωσε τον Ντομίνγκεζ ο ΑΠΟΕΛ-Φευγουν και οι βοηθοί του
Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για τον αγώνα με τη Ρουμανία
Πλησιάζει η ώρα του προπονητή στον ΑΠΟΕΛ-Βράζουν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για τις φάσεις και τις αποφάσεις του VAR
Φιλική ήττα της Εθνική Νέων Κ-19 από το Ισραήλ
Απόλλων-ΑΕΛ: Επιφυλάχθηκε η απόφαση του εφετείου για την έφεση της ΑΕΛ
Συνάντηση οργανωμένων οπαδών της Ανόρθωσης με τον Πραστίτη
«Ο ΑΠΟΕΛ ετοιμάζεται να απολύσει τον Ντομίνγκες, ο Ολιβέϊρά ο κύριος στόχος για αντικαταστάτης του»
Δύσκολη απώλεια για τον ΑΠΟΕΛ ο Σαρφό
Πρώτη προπόνηση για Εθνική Ανδρών υπό Σωφρόνη Αυγουστή