Αντεπίθεση Κούμα με αιχμές κατά Καπαρδή-«Τα παιδιά του εργάζονται στο δικηγορικό ερευνώντα λειτουργού;»

Καταγγελία για πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων, προανήγγειλαν οι δικηγόροι του προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα, σε βάρος του οποίου εντοπίστηκε ασυμβίβαστο από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, στην προσπάθεια της, όπως αναφέρεται, να «κάνει επικοινωνιακό παιγνίδι», ενώ την ίδια ώρα, ο νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης, σήκωσε το γάντι και απάντησε στην ανακοίνωση της Επιτροπής, λέγοντας πως ο πελάτης του δεν αρνήθηκε να δώσει κατάθεση αλλά υποβλήθηκαν συγκεκριμένα ερωτήματα, ένα από τα οποία ήταν «εάν τα παιδιά του προέδρου της Επιτροπής εργοδοτούνταν στο γραφείο ενός από τους δύο ερευνώντες λειτουργούς», τονίζοντας πως κάτι τέτοιο παραβιάζει κατάφορα το στοιχείο της αμεροληψίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η απάντηση της Επιτροπής Δεοντολογίας στον Κούμα για το ασυμβίβαστο

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος που αναφέρεται σε ευρήματα της έρευνας, ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε πως, «έχουν διαπράξει ποινικό αδίκημα, διότι απαγορεύεται ρητά σε αυτό το άρθρο να δημοσιοποιείς οτιδήποτε έχει σχέση με την έρευνα και θα φροντίσω επίσημα βεβαίως και αντίγραφο. Το δημοσίευμα έχει πάρα πολλές λεπτομέρειες από αυτές που απαγορεύεται να δημοσιοποιηθούν. Δεν το λέω αρνητικά, διέρρευσε από κάποιους που το είχαν. Το είχαν τα μέλη της Επιτροπής και οι ερευνώντες λειτουργοί. Εγώ το λέω απλώς για να πω ότι αυτά τα στοιχεία θα σταλούν στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος είναι αρμόδιος να αποφασίσει εάν έχει διαπραχθεί ποινικό αδίκημα από τα μέλη της Επιτροπής».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι, «στις επιστολές που στέλνονταν από τους ερευνώντες λειτουργούς, αγαπητοί και σεβαστοί συνάδελφοι, απαντούσαμε ότι ‘’απαντάτε μας αυτά τα τέσσερα ή πέντε ερωτήματα, για να μπορούμε να συμβουλέψουμε τους πελάτες μας και θα δώσουν κατάθεση’’. Μάλιστα τονίζετο ότι δεν αρνούνταν οι πελάτες μας να δώσουν κατάθεση. Απλά ξεκαθαρίστε αυτά τα τέσσερα, πέντε πράματα. Υπήρχε ερώτημα εάν τα παιδιά του προέδρου της Επιτροπής εργοδοτούνταν στο γραφείο ενός από τους δύο ερευνώντες λειτουργούς. Αντιλαμβάνεστε, αυτό δεδομένου ότι οι ερευνώντες λειτουργοί πρέπει να είναι ανεξάρτητοι από την Επιτροπή, αυτό παραβιάζει κατάφορα το στοιχείο της αμεροληψίας. Εγώ μένω ως εδώ, δεν θα κάμω το ίδιο λάθος.

Ερωτηθείς για αναφορές στο δημοσίευμα που έκαναν λόγο ότι ο πρόεδρος της ΚΟΠ έδωσε μόνους 200 χιλιάδες για τηλεοπτικά σε ομάδα, η οποία είχε συμπεριληφθεί σε κόκκινους φακέλους είπε πως, «δεν γνωρίζω αν ισχύει, αν υπάρχει εννοώ μέσα στο πόρισμα. Δεν έχουμε δει το πόρισμα. Ευχαριστώ παρά πολύ για τη διαπίστωση που κάνατε διαβάζοντας το δημοσίευμα του Φιλελευθέρου. Αυτό ακριβώς είναι που απαγορεύει ο νόμος και συνιστά ποινικό αδίκημα. Εάν υπάρχει τέτοιος ισχυρισμός, να είστε σίγουροι ότι θα απαντηθεί δεόντως».

Σε ερώτηση εάν ο κ. Κούμας είναι άτομο με συμφέροντά σε εταιρεία που ασχολείται με πρακτόρευση ή αν έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με τον αθλητισμό είπε πως, «ο κ. Κούμας δεν έχει διαπράξει οτιδήποτε το επιλήψιμο και δεν έχει παραβιάσει κανένα νόμο ή κανονισμό. Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες, είναι απόλυτα νόμιμες αλλά παρόλο που το επικοινωνιακό παιχνίδι που έπαιξε η Επιτροπή και μπορεί να συνεχίσει και σήμερα, παρόλη τη θέση που είπε ότι δεν θα συνεχίσει. Εγώ και ο κ. Ορφανίδης δεν θα παίξουμε το ίδιο επικοινωνιακό παιχνίδι, παρόλο που αυτό μπορεί να βλάπτει επικοινωνιακά τον πελάτη μας. Θα περιμένουμε να βγει το αποτέλεσμα, όταν βγει το αποτέλεσμα θα παρουσιαστούν τα πραγματικά γεγονότα και το πως έχουν μεταχειριστεί αυτό τον άνθρωπο και κάποιους άλλους, οι οποίοι ασχολήθηκαν και ασχολούνται με αυτό το θέμα».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς εάν αμφισβητεί το κύρος του Ηλία Στεφάνου και του Ευθύμιου Ευθυμίου ο κ. Τριανταφυλλίδης είπε ότι, «ως αγαπητούς συναδέλφους για όνομα του Θεού. Εγώ δεν αμφισβητώ το κύρος ή την υπόσταση κανενός συνάδελφου Δικηγόρου, πόσον αυτών των δύο των οποίων αναφέρεται, αλλά το ένα δεν έχει καμιά σχέση με το άλλο. Άλλο το νομικό και άλλο η άποψη η δική μου ή οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με το κύρος ή την υπόσταση οποιουδήποτε συνάδελφου και σεβαστού και αγαπητού. Εγώ μιλώ νομικά και χάρης τη συζήτηση σας αποκάλυψα ένα από το ερωτήματα, τα οποία τίθεντο που επαναλαμβάνω ουδέποτε αρνήθηκαν να δώσουν κατάθεση, νοουμένου ότι θα είχαν τη δυνατότητα να πάρουν νομική συμβουλή προηγουμένως τεκμηριωμένη που δεν τους δόθηκε. Απευθύνθηκαν και επιστολές σε μέλη του προσωπικού της Ομοσπονδίας και είχαμε γράψει και πει ότι ναι ευχαρίστως θα σας δώσουν κατάθεση αλλά απαντάτε μας σε αυτά τα ερωτήματα να ξέρουμε τι θα συμβουλέψουμε τους ανθρώπους πριν σας δώσουν κατάθεση».

Κληθείς να απαντήσει εάν ο κ. Κούμας αναμένεται να βγει εκ νέου στην αντεπίθεση και να πάρει θέση για το σχετικό δημοσίευμα με το πόρισμα είπε ότι, «δεν είναι θέμα αντεπίθεσης, είναι καθαρά θέμα προστασίας των νομικών του και συνταγματικών του δικαιωμάτων κα εφαρμογής του νόμου. Εάν αυτά τα οποία γράφει σήμερα ο Φιλελεύθερος, τα οποία εσείς διαβάσατε και άκουσε όλη η Κύπρος, παραβιάζει το Άρθρο 8 του Νόμου, βάση του οποίου λειτουργεί η Επιτροπή που επιβάλλει πλήρη εχεμύθεια. Εσείς πιστεύετε και πολύ καλά έκανε ο συνάδελφος σας του Φιλελευθέρου, αφού είχε τις πληροφορίες, πιστεύετε ότι με αυτό το δημοσίευμα ολόκληρη σελίδα 3 και η μισή σελίδα 1, τηρείται η εχεμύθεια του τι περιλαμβάνει το πόρισμα των ερευνώντων λειτουργών; Για όνομα του Θεού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγαίνει μπροστά ο Κούμας μέσω των δικηγόρων του-Καταγγέλλει σωρεία παραβιάσεων κατά την έρευνα

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του Κούμα

Μετά τις δηλώσεις του Κρις Τριανταφυλλίδη, ακολούθησε ανακοίνωση από τους δικηγόρους του, η οποία αναφέρει πως:

«Μετά λύπης μας αναγκαζόμεθα να επανέλθουμε εις το θέμα του πελάτη μας, Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κου Γιώργου Κούμα και της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού για να αναφέρουμε ότι η δεύτερη, μακροσκελής ανακοίνωση της τελευταίας την 27/9/2023, καίτοι διαφωνούμε ριζικά με το περιεχόμενο της, δεν θα απαντηθεί επί της ουσίας αυτής δια τους ιδίους λόγους που αναφέρουμε εις την ανακοίνωση μας της 27/9/2023 εις το περιεχόμενο της οποίας επιμένουμε.

Δυστυχώς όμως δεν δυνάμεθα να αφήσουμε χωρίς επισήμανση το γεγονός ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, στη προσπάθεια της να «κάνει επικοινωνιακό παιγνίδι» ενδεχομένως έχει παραβιάσει το άρθρο 8 του Νόμου 180(Ι)/2017 περί καθήκοντος εχεμύθειας. Παραβίαση η οποία με βάση τις πρόνοιες του εν λόγω άρθρου συνιστά ποινικό αδίκημα για το οποίο προβλέπονται ποινές προστίμου και/ή φυλάκισης. Εκ των πραγμάτων οιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια της Επιτροπής σε σχέση με τον πελάτη μας είναι εμποτισμένη με παρανομία και παντελή έλλειψη αμεροληψίας και κατ΄ επέκταση άκυρη εξ΄υπαρχής.

Τέλος εκ καθηκόντως θα μελετήσουμε τη πιθανότητα καταγγελίας των μελών της Επιτροπής εις τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας αναφορικά με τη διάπραξη ποινικού αδικήματος ως προαναφέρεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εντόπισε ασυμβίβαστο του Κούμα η Επιτροπή Δεοντολογίας του Αθλητισμού

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε τα εισιτήρια διαρκείας με ένα ιδιαίτερο βίντεο η ΑΕΚ-Όλες οι λεπτομέρειες
Στα ραντάρ ιαπωνικής ομάδας ο Ντβάλι
Ολοκληρώθηκε το deal του Απόλλωνα για Κάρλος Μπαραόνα-«Όνειρο για μένα να αγωνιστώ στο εξωτερικό»
Όλο και πιο κοντά στον ΑΠΟΕΛ ο Ελ Αραμπί
Με το τριφύλλι στο στήθος ο Ελάντερ-Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με Ομόνοια
Στη Ανόρθωση ο Μπόγιαν Μιλοσάβλιεβιτς
Εντός επόμενων δύο εβδομάδων η επανεξέταση μέτρου για μετακίνηση φιλάθλων
Οικονομικά κίνητρα από την ΚΟΠ για χρησιμοποίηση Κυπρίων ποδοσφαιριστών
Ανακοίνωσε τον Bojan Milosavljevic η Ανόρθωση
Ισόπαλο το δεύτερο φιλικό τεστ του ΑΠΟΕΛ στη Σερβία