Εμμένει στη θέση του ο Απόλλωνας-«Υπάρχει οπτικοακουστική καταγραφή, ο σχολιασμός μπορεί να ρίξει λάδι στη φωτιά»

Αντίθετος ο Απόλλωνας με τον τρόπο που διακόπηκε το χθεσινοβραδινό παιχνίδι στο στάδιο Άλφαμεγα, με το νομικό σύμβουλο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των γαλάζιων της Λεμεσού, Σωκράτη Έλληνα, να κάνει λόγο πως η οπτικοακουστική καταγραφή των όσων έλαβαν χώρα το βράδυ της Τετάρτης, μιλά από μόνη της και όπως είπε ο σχολιασμός μπορεί να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Σε δηλώσεις του στον Super Sport FM ο κ. Έλληνας ανέφερε μεταξύ άλλων, πως οι παίκτες είχαν μπει στο γήπεδο για να αρχίσει ο αγώνας και ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης, ενημερώθηκε για τη διακοπή του αγώνα, μετά από πολιτική απόφαση.

Όπως ανέφερε, «ήταν μια άσχημη ημέρα για το κυπριακό ποδόσφαιρο η ψεσινή είναι και η σημερινή τέτοια. Για κανέναν μας που αγαπά το άθλημα δεν είναι ευχάριστο να μιλάμε για αυτά τα θέματα παρά για αγωνιστικά, ενίσχυση και ότι άλλο έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς χθες ζήσαμε αυτό που ζήσαμε, ήταν ήτα κλίμα έντασης και η γραμμή από τον ωραίο παλμό μέχρι εκεί που ξεφεύγει η κατάσταση είναι λεπτή. Θέλουμε ο κόσμος να στηρίζει την ομάδα χωρίς να παρεκτρέπεται».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως, «όσον αφορά στα γεγονότα, υπάρχει η οπτικοακουστική καταγραφή τους που μιλά από μόνη της και ο σχολιασμός μπορεί να ρίξει λάδι στη φωτιά. Είναι καταδικαστέο, επικίνδυνο απαράδεκτο, δύο οπαδοί μας τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά, άλλοι κινδύνεψαν. Δεν θέλουμε αντιπαράθεση με την ΑΕΛ, στόχος μας είναι η προώθηση του ποδοσφαίρου και να βοηθήσουμε την Πολιτεία να πετύχει στην καταστολή της βίας».

Όπως είπε ο κ. Έλληνας, «εστιάζουμε στο ότι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χρόνο, είχαμε ρίψη αντικειμένων και φωτοβολίδων, όμως αυτό έγινε πριν από την έναρξη του αγώνα. Αποτελεσματικά η Αστυνομία επενέβη και δεν συνεχίστηκαν τα άσχημα, σταμάτησαν όλα για πάρα πολλή ώρα, υπήρχε απόλυτη ηρεμία και αρχικά είχε αποφασιστεί να αρχίσει στον αγώνα, οι ομάδες μπήκαν στο γήπεδο και ακολούθως, ενημερώθηκε ο διαιτητής ότι λήφθηκε πολιτική απόφαση όπως μας ειπώθηκε. Δεν είχαμε συμπλοκές και επεισόδια στο γήπεδα».

Παράλληλα ανέφερε πως, «αυτό που δεν καταλάβαμε είναι το αδικαιολόγητο της μη έναρξης του αγώνα αφότου επήλθε η τάξη και η ηρεμία. Υπήρχαν 10.000 κόσμου στο γήπεδο για έναν αγώνα που μια ομάδα θα έπαιρνε την πρόκριση στην πιο κρίσιμη φετινή αναμέτρησή τους και οι μόνοι κερδισμένοι είναι αυτοί οι δέκα που ήρθαν με σκοπό να μην αρχίσει ο αγώνας. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ζημιωμένοι. Κόσμος, παράγοντες που κηδεύουν χρόνο και χρήμα καθημερινά για την ομάδα τους από αγάπη και κυρίως οι αθλητές, έβλεπες τη θλίψη στο πρόσωπό του».

Όπως ανέφερε ο κ. Έλληνας, «κανένας διαιτητής δεν θα αρχίσει αγώνα εάν η Αστυνομία δηλώσει ότι δεν μπορεί να παρέχει ασφάλεια. Ασφαλώς και την απόφαση παίρνει ο διαιτητής, αλλά όταν η Αστυνομία δηλώνει ότι δεν μπορεί να παρέχει ασφάλεια, είναι λογικό ο διαιτητής να αποφασίσει ότι δεν μπορεί ούτε αυτός να πάρει πάνω του μία κρίσιμη απόφαση. Φύγαμε όλοι στεναχωρημένοι. Επιμέναμε μέχρι τελευταία στιγμή να παιχθεί ο αγώνας. Τα γήπεδα πρέπει να έχουν παλμό και κόσμο και να περιορίσουμε έξω από τα γήπεδα όσους δεν μπορούν να προσαρμοστούν. Να μείνουμε με αυτούς που αγαπάνε και ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο και να απομακρυνθούν έξω από τα γήπεδα όσοι έρχονται προετοιμασμένοι για πόλεμο».

Καταλήγοντας ο νομικός σύμβουλος του Απόλλωνα ανέφερε ότι, θα έπρεπε να συζητηθεί το ενδεχόμενο να γινόταν και αυτό το παιχνίδι χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς λόγο του ότι υπήρχαν πληροφορίες εδώ και δέκα μέρες για τα έκτροπα που θα συνέβαιναν. «Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε τους λίγους που δημιουργούν τα προβλήματα να μην. Από πλευράς των δικών μας οπαδών δεν υπήρχε κάτι μεμπτό, το είδαμε. Και η ΑΕΛ κάνει τη δική της προσπάθεια για να ηρεμίσει η κατάσταση. Πρέπει να μείνουμε μακριά από αντιπαραθέσεις και να δούμε όλοι μαζί οι πολλοί παράγοντες πως θα βρούμε τις λύσεις ενάντια στους λίγους που το αμαυρώνουν και να βρούμε λύσεις για να ομορφύνει το άθλημα. Υπάρχει πρόθεση από την Πολιτεία και τα σωματεία είμαστε στη διάθεσή της. Δεν είναι λύση τα άδεια γήπεδα και να κρίνονται αγώνες στη Δικαστική. Πέραν από τα επεισόδια, μας προβληματίζει πάρε πολύ ο τρόπος με τον οποίο διακόπηκε ο αγώνας και αφότου πέρασε αρκετός χρόνος όπου είχε ηρεμίσει η κατάσταση. Δεν πράξαμε κάτι από τη μεριά μας για να τιμωρηθούμε για όσα έγιναν και που δεν άρχισε ο αγώνας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
Έγραψε ιστορία και γίνεται ευρωπαία η Πάφος-Τα λεφτά που διεκδικεί στο Europa League
BINTEO: Έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και έκαψαν τα δίχτυα οι οπαδοί της Ομόνοιας