Η εικόνα και τα νούμερα που αποτυπώνουν τη δουλειά του Σα Πίντο, το +5 και ο... αντι-Ντάλσιο

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ΑΠΟΕΛ, ο οποίος επικράτησε της Ανόρθωσης με 1-0 στο ΓΣΠ, χάρη στο χρυσό γκολ του Τομανέ στο 89'.

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, μπόλικη ένταση, δοκάρι του Βιγιαφάνες, κόκκινη του Τεχέρα και δύο διακοπές, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πάρει μια πολύτιμη νίκη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά μοιρασμένο στην κατοχή της μπάλας και στις ευκαιρίες, καθώς και οι δύο ομάδες είχαν από μόλις μια καλή στιγμή.

Στην επανάληψη και με την είσοδο του Δώνη στο παιχνίδι, ο οποίος αντικατέστησε τον Σαρφό, οι γαλαζοκίτρινοι ήταν πιο απειλητικοί από την Ανόρθωση και λίγο πριν το φινάλε κατάφερε να στείλουν την μπάλα στο αντίπαλο πλεχτό.

Για άλλο ένα παιχνίδι και κυρίως ντέρμπι ο ΑΠΟΕΛ έδειξε χαρακτήρα, εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και πήρε άλλο ένα τρίποντο. Σε εφτά αγώνες στο ΓΣΠ κέρδισε τους έξι και πήρε μια ισοπαλία κόντρα στον Απόλλωνα, στον αγώνα του πρώτου γύρου.

Χωρίς αμφιβολία η νίκη του ντέρμπι δεν κρίνει απολύτως τίποτα σχετικά με τον φετινό πρωταθλητή, ωστόσο δημιούργησε νέα δεδομένα στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι γαλαζοκίτρινοι πήραν το ντέρμπι κορυφής και πλέον βρίσκονται στο +5 από τη 2η Ανόρθωση, στο +7 από την 3η Ομόνοια και 4η Πάφο και στο +10 από τον 5ο Άρη.

Ο ΑΠΟΕΛ στα τελευταία 14 παιχνίδια πρωταθλήματος μετρά 12 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Παράλληλα διαθέτει την καλύτερη επίθεση, μαζί με την Ομόνοια, με 34 γκολ και την καλύτερη άμυνα, αφού δέχθηκε μόλις 10 τέρματα.

Μάλιστα, στα 18 παιχνίδια που έδωσε το σύνολο του Σα Πίντο σκόραρε στα 17, αφού το μόνο ματς που έμεινε άσφαιρος ήταν ο αγώνα με τον Άρη στη Λεμεσό.

Παράλληλα, η δουλειά που γίνεται από τον Σα Πίντο στον Αρχάγγελο αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο και στα πιο πάνω νούμερα.

Όσον αφορά την απουσία του Ντάλσιο για άλλο ένα αγώνα, φάνηκε πως είναι τεράστια και ο Σαρφό για άλλο ένα βράδυ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο ΑΠΟΕΛ δεν θα κινηθεί για απόκτηση ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στον χώρο του κέντρο, ωστόσο όσο θερινή μεταγραφική περίοδος βρίσκεται σε ισχύ, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Επίσης, ο Πορτογάλος τεχνικός, μπορεί να κοουτσάρει την ομάδα του από τα θεωρία, ωστόσο κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια που και αυτό φαίνεται στο γήπεδο.

Η εικόνα του ΑΠΟΕΛ μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, δείχνει πόσο καλά δουλεμένη ομάδα είναι και πόσο δύσκολο είναι να δεχθεί γκολ.

Ακόμη, σχεδόν όλοι όσοι αγωνίζονται συνεισφέρουν με τον δικό τους τρόπο στο παιχνίδι της ομάδας και δείχνουν ανεβασμένοι, είτε είναι βασικοί, είτε έρχονται από τον πάγκο, κάτι που δεν είχε τα τελευταία χρόνια.

Πλέον, άπαντες στον Αρχάγγελο μετά τους πανηγυρισμούς καλούνται να επικεντρωθούν στο επόμενο παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας την ερχόμενη Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Με αισιοδοξία και πίστη για τη νίκη στις αποσκευές αναχώρησε για Δουβλίνο ο ΑΠΟΕΛ
Στο 1-1 έμεινε η Εθνική Κύπρου Παίδων Κ-17 σε φιλικό με τη Β. Μακεδονία
Με τρεις αγώνες συνεχίζεται το Κύπελλο-Στη μάχη Νέα Σαλαμίνα, Ανόρθωση και Εθνικός
Η ΑΕΚ επικράτησε 5-0 του Ακρίτα Χλώρακας
ΒΙΝΤΕΟ: Γκολ ποίημα από τον Θεοφάνους της Ομόνοιας Κ16
Με τον αγώνα ΑΕΚ-Ακρίτας συνεχίζεται η Α' φάση Κυπέλλου Coca-Cola
Προανήγγειλε την μεταγραφή Γιοβετιτς η Ομόνοια
Σοκ με Γούλερι στην Ανόρθωση-Μπαίνει χειρουργείο και χάνει τη χρονιά
Επίσημα στον πάγκο της Εθνικής Κύπρου ο Σοφρώνης Αυγουστή
Πρώτη απώλεια για Πάφο, στραβοπάτημα για ΑΠΟΕΛ στην 5η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan