Αγχωτική πρώτη νίκη για τον Ολυμπιακό στη Euroleague

O Ολυμπιακός έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού, κάνοντας «σεφτέ» στις νίκες στην εφετινή Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 74-68 της Ζαλγκίρις Κάουνας στο ανανεωμένο και κατάμεστο ΣΕΦ, για την 2η αγωνιστική, υποχρεώνοντας τους Λιθουανούς στην πρώτη τους απώλεια. 

Ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» εξαργύρωσαν το καλό τους πρώτο 14λεπτο, όταν ξέφυγαν με 25-7, εξασφαλίζοντας ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας 18 πόντων, καθώς στη συνέχεια κυριάρχησαν τα λάθη (19), η αστοχία από τα 6,75 (4/17 τρίποντα) και στις βολές (28/43), για να «αναστήσουν» την επίσης άστοχη Ζαλγκίρις και να την κάνουν να πιστέψει στην ανατροπή. Ωστόσο, το κρύο αίμα του Σάσα Βεζένκοβ από τη γραμμή των βολών ήταν αυτό που τελικά «σφράγισε» δευτερόλεπτα πριν τη λήξη την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού. 

Ο αστέρας των «ερυθρόλευκων» τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ 15 πόντοι ήταν η προσφορά του Εβάν Φουρνιέ, σε μία βραδιά που ξεχώρισε η επιστροφή του Μουστάφα Φαλ στην αγωνιστική δράση. 

Από τους Λιθουανούς ξεχώρισε ο Ντειβίντας Σιρβίντις με 17 πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 21-6, 35-24, 52-43, 74-68

Δειτε Επισης

Ο Ολυμπιακός πληρώνει το buy-out για Γουόρντ και τον παίρνει στην Αθήνα
Αυτό είναι το χρυσό συμβόλαιο του Τι Τζέι Σορτς με τον Παναθηναϊκό
Η Φενέρ διέλυσε την Μπεσίκτας κι έκανε το triple-crown
Kλείνει Κουζέλογλου o Παναθηναϊκός AKTOR
Η Φενέρμπαχτσε αποχαιρέτησε τον Γκούντουριτς-«Σε ευχαριστούμε για όλα»
H Ρεάλ σκούπισε τη Βαλένθια και στέφθηκε πρωταθλήτρια
Απίστευτη ανατροπή με Μίτσιτς-Ενεργοποιήθηκε η τρίτη σεζόν του συμβολαίου του
Οριστικά στη Σόφια οι εντός έδρας αγώνες της Χαποέλ Τελ Αβίβ σε Euroleague και Αδριατική Λίγκα
Στην έκτη θέση στο Γκραν Σλαμ του Κίελ ο Παύλος Κοντίδης-Επέκτεινε το σερί του στις κούρσες μεταλλίων
Στην κούρσα των μεταλλίων στο Γκραν Σλαμ του Κίελ ο Παύλος Κοντίδης