Έκκληση ΠΑΣΠ στον ΠτΔ για παρέμβαση στο θέμα των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών

Έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δείξει την απαιτούμενη ευαισθησία στο ζήτημα της μείωσης του αριθμού των σωματειακών ποδοσφαιριστών στους οποίους παρέχονται διευκολύνσεις στον στρατό, προβαίνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών, κάνοντας λόγο για κραυγή αγωνίας των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΠ, μέσα από τις τεράστιες προσπάθειες του Συνδέσμου για να διορθωθεί το εγκληματικό λάθος του ΚΟΑ να υπογράψει και να συναινέσει στη μείωση κατά 40% περίπου του αριθμού των σωματειακών ποδοσφαιριστών στους οποίους παρέχονται διευκολύνσεις, «βιώνουμε καθημερινά την αγωνία και την αγανάκτηση τόσο των αθλητών όσο και των οικογενειών τους».

Ο ΠΑΣΠ παραθέτει μήνυμα ενός ποδοσφαιριστή για την κατάσταση και το γεγονός πως δεν μπορεί να προπονηθεί κανονικά, και σημειώνει πως «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα «αθλητικό έγκλημα», το οποίο καταδικάζει 60 τουλάχιστον ποδοσφαιριστές, χωρίς ουσιαστικό λόγο. Παρά τις προσπάθειες μας μέσα από τις συναντήσεις με τον Υπουργό Άμυνας, δεν κατέστη δυνατό να διορθωθεί το λάθος και αυτός ο μεγάλος αριθμός ποδοσφαιριστών θα αναγκαστεί να τερματίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα», προσθέτει.

Χαρακτηρίζει λυπηρό από τη μια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να λέει ότι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει σε αυτή τη χώρα είναι στον αθλητισμό, αλλά την ίδια στιγμή η αρμόδια αρχή και το Υπουργείο να οδηγούν στον «αθλητικό θάνατο» 60 και πλέον αθλητές.

«Αν πραγματικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό, οφείλει να παρέμβει και να διορθώσει άμεσα το τραγικό αυτό λάθος. Κανένας οργανισμός και κανένα Υπουργείο δεν έχουν δικαίωμα να «παίζουν» με το μέλλον των αθλητών μας και της Εθνικής ομάδας, οι εκάστοτε προπονητές της οποίας δυσκολεύονται ως προς τη στελέχωσή της. Αν δεν διαφοροποιηθεί η απόφαση, η «λειψυδρία» Κύπριων ποδοσφαιριστών θα αυξηθεί σε επικίνδυνα επίπεδα», σημειώνει ο ΠΑΣΠ.

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League