Ολυμπιακοί Αγώνες: Προκρίθηκαν Ισπανία και Ιαπωνία, τετραπλή ισοβαθμία στον όμιλο της Αργεντινής του Έσε

Ισπανία και Ιαπωνία έκαναν το 2/2 και προκρίθηκαν στα νοκ άουτ του τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Με το... 1,5 πόδι στην επόμενη φάση η Γαλλία, χαμός στον όμιλος της Αργεντινής.

Η Ισπανία έγινε χρονικά η πρώτη ομάδα που κλείδωσε τη θέση της στα νοκ άουτ του τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Η Φούρια Ρόχα υπέταξε με 3-1 τη Δομινικανή Δημοκρατία, έκανε το 2/2 και πέρασε στα προημιτελικά. Πρωταγωνιστής ο Φερμίν Λόπεθ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 24' και έδωσε ασίστ για το τελικό σκορ στον Γκουτιέρεθ στο 70'.

Ο Ντε Όκα ισοφάρισε προσωρινά στο 38' και ο Μπαένα έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Ισπανούς στο 55'. Οι Δομινικανοί ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, καθώς στο 45+1' ο Ασκόνα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα στην... ευαίσθητη περιοχή του Κουμπαρσί.

Στον επόμενο γύρο πέρασε και η επίσης «απόλυτη» Ιαπωνία. Οι Ασιάτες «λύγισαν» το Μάλι με 1-0 με γκολ του Γιαμαμότο στο 82'. Οι Αφρικανοί είχαν την ευκαιρία τους να ισοφαρίσουν αλλά ο Ντουμπιά έχασε πέναλτι στο 90+6΄.

Από εκεί και πέρα... περασμένη είναι και η Γαλλία, η οποία επίσης έκανε το 2/2. Η ομάδα του Τιέρι Ανρί λύγισε τη Γουινέα με 1-0 με γκολ του Σαμπιγιά στο 76' έπειτα από ασίστ του Ολίσε. Για τους Αφρικανούς ήταν βασικός και αγωνίστηκε μέχρι το 90+4' ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Αλγκασίμ Μπα.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι πως στον 2ο Όμιλο που βρίσκεται η Αργεντινή του μέσου του Ολυμπιακού, Σαντιάγκο Έσε υπάρχει τετραπλή ισοβαθμία. Η Ουκρανία νίκησε το Μαρόκο με 2-1 και πλέον οι τέσσερις ομάδες του group έχουν από τρεις βαθμούς.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι
Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν