Σημαιοφόρος της Κύπρου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες η Πελενδρίτου-Δεκατετραμελής αποστολή

Σημαιοφόρος της κυπριακής ομάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, θα είναι η τρις χρυσή Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου.

Σύμφωνα με την ΚΕΠΕ, η αθλήτρια της Κύπρου με τις δεκάδες παγκόσμιες διακρίσεις, αγωνίζεται στο άθλημα της κολύμβησης και συγκεκριμένα στην κατηγορία S11 στα 50μ ελεύθερο και στην κατηγορία SB11 στα 100 μέτρα στο πρόσθιο.

Η Καρολίνα Πελενδρίτου αγωνίζεται για 6η φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, επίδοση που πολύ λίγοι αθλητές κατέχουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προπονητές της Καρολίνας είναι ο Στυλιανός Κακαβογιάννης και ο Ιωάννης Αλεξάκης.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου.

Ο δρόμος προς το Παρίσι

Με δεκατετραμελή αποστολή η Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται εκτός από τους τρεις αθλητές και προπονητές, συνοδοί των αθλητών, ιατρικό προσωπικό, καθώς και ο βοηθός και Αρχηγός της κυπριακής παραολυμπιακής ομάδας.

Τα μέλη της αποστολής δηλώνουν τον ενθουσιασμό τους και ταυτόχρονα τη μεγάλη περηφάνια τους που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο.

Οι τρεις Κύπριοι αθλητές που θα αγωνιστούν στα στάδια του Παρισιού είναι: Η τρις φορές Χρυσή Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου, που θα αγωνιστεί στην κολύμβηση για έκτη συνεχή φορά. Η Μαρία Μάρκου θα αγωνιστεί στην Άρση Βαρών για δεύτερη συνεχή φορά και στον στίβο στην πρώτη του παρουσία ο Βίκτωρας Πενταράς.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Ανδρέας Καμαρλίγκος, σε δημοσιογραφική διάσκεψη είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι η Παραολυμπιακή ομάδα αντιπροσωπεύει το απόλυτο παράδειγμα ανθεκτικότητας, δύναμης και πάθους.

Ο Αρχηγός αποστολής, Ανδρέας Θεοφυλάκτου, τόνισε με τη σειρά του ότι η προσπάθεια είναι ομαδική και το κλίμα είναι άψογο μεταξύ όλης της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή θα διαμείνει εντός του Παραολυμπιακού χωριού, το οποίο θα ανοίξει στις 22 Αυγούστου και θα κλείσει οριστικά στις 10 Σεπτεμβρίου.

Την κυπριακή αποστολή αποτελούν οι: Καρολίνα Πελενδρίτου αθλήτρια (κολύμβηση), Στυλιανός Κακαβογιάννης, Ιωάννης Αλεξάκης - προπονητές, Ευθύμιος Πολυδώρου (Συνοδός), Μαρία Μάρκου αθλήτρια (Άρση Βαρών), Δημήτρης Ιωαννίδης- προπονητής, Μαρία Χριστίνα Κάλλη (Συνοδός), Βίκτωρας Πενταρας αθλητής (στίβος), Ηλίας Αγαπίου-  προπονητής, Ελένη Μπινιάρη (Φυσιοθεραπευτρια), Μαρία Ψυχουντάκη (Αθλητική ψυχολόγος), Πάρης Ανδρέου (Φωτορεπόρτερ), Σάββας Λακερίδης (Βοηθός Αρχηγός), Ανδρέας Θεοφυλάκτου - aρχηγός αποστολής.

H Τελετή των Παραολυμπιακών Αγώνων θα διεξαχθεί στις 28 Αυγούστου, στο Place de la Concorde και θα συμμετέχουν περίπου 4.400 αθλητές από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων περιλαμβάνει 22 Παραολυμπιακά αθλήματα, με 549 αγώνες να λαμβάνουν χώρα σε 19 χώρους.

Το Παρίσι 2024 εγκαινιάζει το «Game Is Not Over», μια νέα καμπάνια για να ενθαρρύνει το κοινό να πάει και να στηρίξει τους αθλητές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Πωλήθηκαν 1,4 εκατομμύρια εισιτήρια για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, συμπεριλαμβανομένων 400.000 που πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.  

Στο μεταξύ, η Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές, προπονητές και όλα τα μέλη της αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες για την εξαιρετική τους παρουσία, «χαρίζοντας μας υπέροχες στιγμές και φυσικά ένα αργυρό μετάλλιο με τον Παύλο Κοντίδη στην Ιστιοπλοΐα», όπως αναφέρει.

Δειτε Επισης

Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Τοποθετήθηκε επίσημα ο ΠΑΟ για το πανό-«Είμαστε γνήσια πατριωτική ομάδα και ενωμένοι σαν γροθιά»
Πρόεδρος ΚΟΚ: «Το πανό για την κατοχή αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα»
Αγνοούνται ο προπονητής και ένας αθλητής της Σταλ Νίσα στις πλημμύρες της Πολωνίας