Ξανά στο προσκήνιο το αυτοδιοίκητο Ομοσπονδιών-Αντίδραση σε απόφαση του ΚΟΑ για εκλογική συνέλευση

Δυο μήνες μετά την αντιπαράθεση του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας, καθώς η ΣΚΟΚ είχε κρίνει τότε ως παράτυπη την παρέμβαση του ΚΟΑ στα εσωτερικά της Ομοσπονδίας, το σκηνικό επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά με την Κυπριακή Ομοσπονδία ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κινδυνεύει να χάσει την Ολυμπιακή κάρτα στη σκοποβολή η Κύπρος-Προειδοποίηση δικηγόρων ΣΚΟΚ προς ΚΟΑ

Ο REPORTER εξασφάλισε την αλληλογραφία των δυο πλευρών. Την 1η Αυγούστου, το Δ.Σ. του ΚΟΑ αποφάσισε να συγκαλέσει εκλογική συνέλευση της Κυπριακής Ομοσπονδίας ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα στις εγκαταστάσεις του ΚΟΑ.

Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας, η οποία έκρινε ως παρέμβαση στα εσωτερικά της, την εν λόγω πολιτική ενέργεια. Τις επόμενες μέρες η Κυπριακή Ομοσπονδία ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ απέστειλε επιστολή στον ΚΟΑ, το κείμενο της οποίας παραθέτουμε πιο κάτω.

Capture

Πηγές αναφέρουν πως προβληματισμός επικρατεί και σε άλλες ομοσπονδίες για τον τρόπο που ενεργούν, καταστρατηγώντας, όπως χαρακτηρίζουν, το αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών, μέλη του ΔΣ του ΚΟΑ και κατ´ επέκταση ο ημικρατικός οργανισμός. Όπως μας αναφέρθηκε, είναι λογικό ο ΚΟΑ να ζητά εξηγήσεις και να ελέγχει τις χορηγίες προς τις Ομοσπονδίες και να λαμβάνει μέτρα όταν χρειάζεται, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εισέρχεται σε θέματα εκλογικών διαδικασιών και άλλων εσωτερικών ζητημάτων των ομοσπονδιών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σχετική ενημέρωση για αυτά τα θέματα έγινε προς το προεδρικό.

Πάντως, το θέμα αναμένεται να απασχολήσει εκ νέου το ΔΣ του ΚΟΑ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες παράλληλες νομικές διαδικασίες.

Δειτε Επισης

Ήττα Ομόνοιας στο CEV Champions League-Πάει για την υπέρβαση στο Βελιγράδι
Μπάρα 104 κιλών έπεσε σε ασκούμενο-Η απελπισμένη προσπάθεια να σωθεί
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία