Η ΑΕΚ πέτυχε την έκτη διαδοχική νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς επικράτησε 4-1 του Ατρομήτου στην OPAP Arena. Ο Λούκα Γιόβιτς πέτυχε δύο γκολ (το ένα από την άσπρη βούλα), ο Πινέδα άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό. Ο Παναγιώτης Τσαντίλας μείωσε προσωρινά στο 73′ και ο Λιούμπιτσιτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Η Ένωση ήταν ανώτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς και βρήκε νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από γέμισμα του Ρότα, ο Πινέδα με υπέροχη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Χουτεσιώτη.
Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 65ο λεπτό. Ο Μαρίν κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σταυρόπουλου μέσα στην περιοχή. Ο Λούκα Γιόβιτς με ωραία εκτέλεση νίκησε τον Χουτεσιώτη, παρότι ο πορτιέρε του Ατρομήτου έπεσε στη σωστή γωνία.
Πέντε λεπτά μετά ο Γιόβιτς πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Σέρβος φορ με ωραίο τακουνάκι βρήκε τον Μαρίν που μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Χουτεσιώτης του έκλεισε το οπτικό πεδίο και τσίμπησε την μπάλα. Ωστόσο ο Γιόβιτς ακολουθούσε σαν τρέιλερ και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Ατρόμητος μείωσε στο 73ο λεπτό. Μετά από γκάφα των Καλοσκάμη – Ρότα οι κυανόλευκοι έκλεψαν την μπάλα. Ο Γιουμπιτάνα βρήκε ωραία τον Αϊτόρ στα αριστερά, αυτός με γύρισμα στο πέναλτι βρήκε αφύλακτο τον Τσαντίλα και εκείνος την έσπρωξε στα δίχτυα.
Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς που ήρθε στο ματς από τον πάγκο. Μετά από γύρισμα του Ρότα από τα δεξιά, ο Καραμάνης έστειλε την μπάλα προς την εστία του Ατρομήτου. Ο Χουτεσιώτης απομάκρυνε με τα πόδια, όμως ο Λιούμπιτσιτς από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.
Η ΑΕΚ με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 31 και είναι στο -3 από τον Ολυμπιακό και το -1 από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ατρόμητος παρέμεινε στους εννιά βαθμούς σε ισοβαθμία με τον ΟΦΗ και στο +1 από την ΑΕΛ Novibet. Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο ωστόσο έχουν παγώσει λόγω του τραυματισμού του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στο 60ο λεπτό.
Ο Πινέδα από… αέρος της έδωσε το προβάδισμα
Οι γηπεδούχοι πήραν την μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν να απειλήσουν τα αντίπαλα καρέ. Στο πέμπτο λεπτό ήταν η πρώτη τελική με μια κεφαλιά υπό πίεση του Γιόβιτς που πέρασε εκτός. Δύο λεπτά μετά ο Αϊτόρ δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, αλλά ο Στρακόσα μάζεψε την μπάλα.
Οι κυανόλευκοι είχαν καλή στιγμή για να σκοράρουν στο 10ο λεπτό με την ωραία κεφαλιά του Γιουμπιτάνα μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Κίνι, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Η Ένωση στο 18ο λεπτό άνοιξε το σκορ με την ωραία κεφαλιά του Πινέδα που έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Χουτεσιώτη. Μετά το γκολ οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να βρουν και δεύτερο γκολ. Ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε σε δύο περιπτώσεις σε καλή θέση για να εκτελέσει, όμως έκανε τσαφ.
Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν στο 38ο λεπτό. Ο Ρότα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πήλιος πετάχτηκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
Ο Γιόβιτς έβαλε τη σφραγίδα του, ο Ατρόμητος απλώς μείωσε με τον Τσαντίλα
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει καθώς ήταν καλύτερη από τον Ατρόμητο κι έψαξε κι άλλα γκολ για να βάλει τις βάσεις για το τρίποντο. Στο 51ο λεπτό ο Γιόβιτς σκόραρε από κοντά, μετά από κεφαλιά πάσα του Ζοάο Μάριο, όμως το γκολ δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ του Πορτογάλου.
Αυτό δεν πτόησε τους παίκτες του Μάρκο Νίκολιτς που συνέχισαν να πιέζουν τα καρέ του Ατρομήτου. Στο 56ο λεπτό ο Μαρίν με ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Καλοσκάμης με ωραίο γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
Στο 62ο λεπτό ο Μαρίν κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Σταυρόπουλου. Ο Γιόβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και μετά το δεύτερο γκολ. Ο Πήλιος με ένα ωραίο μακρινό σουτ ανάγκασε τον Χουτεσιώτη να επέμβει. Αντίθετα ο Γιόβιτς σκόραρε και στο 70ο λεπτό σφραγίζοντας τη νίκη της Ένωσης.
Ο Ατρόμητος έδειξε σφυγμό στο 73ο λεπτό, καθώς μείωσε με τον Παναγιώτη Τσαντίλα, ο οποίος σκόραρε από κοντά μετά από γύρισμα του Αϊτόρ μέσα την περιοχή. Ωστόσο έκτοτε δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός στα καρέ του Στρακόσα. Αντίθετα η ΑΕΚ ήταν εκείνη που προσπαθούσε να απειλήσει τα αντίπαλα καρέ.
Ο Κοϊτά έπιασε ένα ωραίο δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Χουτεσιώτης απομάκρυνε την μπάλα, ενώ τρία λεπτά μετά ο Πήλιος με ένα ωραίο σουτ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του πορτιέρε των κυανόλευκων.
Το μακρινό σουτ του Τσαντίλα στο 83′ πέρασε αρκετά άουτ, ενώ ο Λιούμπιτσιτς βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και σκόραρε από κοντά στο 87ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος, Μαρίν (88′ Γκρούγιτς), Πινέδα, Ζοάο Μάριο (85′ Περέιρα), Καλοσκάμης (85′ Λιούμπιτσιτς), Γκατσίνοβιτς (61′ λ. τρ. Κοϊτά), Γιόβιτς (88′ Καραργύρης).
Ατρόμητος: Χουτεσιώτης, Κίνι (71′ Μουντές), Σταυρόπουλος, Τσακμάκης, Μανσούρ (66′ Ούρονεν), Τσιγγάρας, Μουτουσαμί (71′ Καραμάνης), Γιουμπιτάνα (81′ Οζέγκοβιτς), Αϊτόρ, Μπάκου (81′ Παλμεζάνο), Τσαντίλας.
Πηγή: sport24.gr


