cbn celebrity-logo inbusiness-news-logo LOGO-PNG-108

Ψάχνει την πρόκριση στο ματς της χρονιάς που θα του φτιάξει το ευρωπαϊκό μέλλον o ΠΑΟ-Η πιθανή 11άδα του Μπενίτεθ

Κάτι τέτοια παιχνίδια περιμένουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Τέτοια ματς περιμένουν και οι προπονητές και ο Ράφα Μπενίτεθ που πλέον βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού, τα έχει ζήσει πολλές φορές στον πρότερο προπονητικό του βίο.

Ο Ισπανός κατά τη διάρκεια της χθεσινής (25/02) συνέντευξης Τύπου έστειλε το μήνυμα λέγοντας πως η ομάδα του θα κάνει τα πάντα για να πάρει την πρόκριση.

Μια πρόκριση που δεν θα κάνει κόσμο να ξεχάσει την κακή σεζόν των πρασίνων στο πρωτάθλημα, την αποτυχία να φθάσει μέχρι στον τελικό στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson, αλλά θα δώσει χαρά στους φίλους της ομάδας που επιθυμούν διακαώς να συνεχίσει να τους δίνει ευρωπαϊκές στιγμές, συνεχίζοντας την φετινή πορεία.

Βάσει των όσων έχουμε δει φέτος από τον Παναθηναϊκό στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του, έχει το δικαίωμα να ελπίζει πως μπορεί να τα καταφέρει.

Δεν ηττήθηκε σε Κρακοβία (με Σαχτάρ Ντόνετσκ), Σαμψούντα, Βουδαπέστη, πήρε τη νίκη σε Βέρνη και Μάλμε και η μοναδική ήττα που μετρά στη διοργάνωση (προκριματικά και League Phase) είναι με την Φέγενορντ στο Ρότερνταμ.

Τόσο γενικότερα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όσο και ειδικότερα αυτά που διεξάγονται μακριά από την έδρα του, έχουν γεμίσει με πίστη τους ποδοσφαιριστές πως μπορούν να τα καταφέρουν και απόψε (26/02, 19:45, COSMOTE SPORT 3 HD, LIVE από το SPORT24).

Απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν, που διανύει ένα αήττητο σερί δέκα αγώνων σε Τσεχία και Ευρώπη, όμως ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα που την υποχρέωσε να δεχθεί δύο γκολ από τις αρχές Δεκεμβρίου και έπειτα.

Το αγωνιστικό πλάνο

Οι πράσινοι είναι προετοιμασμένοι για την πίεση που φυσιολογικά θα ασκήσουν οι Τσέχοι στο ξεκίνημα του αγώνα στην κατάμεστη “Doosan Arena”, γνωρίζοντας πως θα πρέπει ν’ αντιμετωπίζουν την αγωνιστική φιλοσοφία των γηπεδούχων με σωστή αντίδραση.

Βάζοντας περισσότερη δύναμη και ένταση, σωστή κυκλοφορίας της μπάλας στην πίεση του αντιπάλου και ψάχνοντας παράλληλα τους χώρους που σίγουρα θα δημιουργηθούν στην άμυνα της Βικτόρια.

Ο Ράφα Μπενίτεθ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει το “γνώθι σαυτόν” για την ομάδα του και το τι πρέπει να κάνει για να μπορέσει να πάρει την πρόκριση. Απουσία λαθών, συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση και πίστη.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση άλλωστε με τις Λίβερπουλ, Τσέλσι και Νάπολι έφθασε δύο φορές μέχρι τα ημιτελικά, μια το κατέκτησε και άλλη μια φορά αποκλείστηκε στη φάση των 16.

Εκεί ακριβώς θέλει να φθάσει αρχικά με το τριφύλλι, γνωρίζοντας πως το έργο δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Θα βρει απέναντι του μια αρκετά καλή ομάδα, που όμως φάνηκε να είναι στα μέτρα του στο πρώτο ματς μια εβδομάδα πριν στην Αθήνα.

Οι σκέψεις για το αρχικό σχήμα

Τρομερά πράγματα δεν θ’ αλλάξει και αυτά θα αφορούν κυρίως πρόσωπα και όχι τακτική. Όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει με διάταξη 3-4-2-1, με την ενδεκάδα να ξεκινά από τον Λαφόν.

Στην τριάδα της άμυνας η πιθανότερη σύνθεση είναι αυτή των Ίνγκασον, Τουμπά και Κάτρη με τον Ερνάντεθ ως εναλλακτική λύση.

Στα άκρα θα τοποθετηθούν οι Καλάμπρια και Κυριακόπουλος, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής περισσότερες πιθανότητες έχουν οι Μπακασέτας και Σάντσες.

Η άλλη επιλογή είναι να τοποθετηθεί ο Σιώπης δίπλα στον αρχηγό του Παναθηναϊκού.

Στις δύο θέσεις πίσω από τον Τεττέη φαβορί είναι οι Ταμπόρδα και Αντίνο, με τον Ζαρουρί να διεκδικεί και πάλι θέση.

Στα θετικά είναι η επιστροφή μετά από καιρό σε αποστολή του Πελίστρι, στα αρνητικά η απουσία του άτυχου Πάλμερ – Μπράουν που έμεινε στην Αθήνα μαζί με τους τραυματίες Κώτσιρα – Τσιριβέγια, αλλά και τους Σισσοκό, Ντέσερς (επίσης τραυματίες), Γέντβαϊ, Παντελίδη και Κοντούρη που βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκής λίστας.

Πηγή: sport24.gr

;