Eντυπωσιακή εκκίνηση έκανε η Σουηδία στον έκτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς συνέτριψε με 5-1 την Τυνησία στο Μοντερέι του Μεξικού και πήρε κεφάλι στο γκρουπ, μετά το 2-2 ανάμεσα σε Ολλανδία και Ιαπωνία. Οι Αλεξάντρ Ίσακ και Βίκτορ Γκιόκερες έχοντας συμμετοχή σε δύο γκολ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Ιδιαίτερη η στιγμή που ο Γιασίν Αγιαρί άνοιξε το σκορ στο 7' αλλά δεν πανηγύρισε, καθώς ο πατέρας του είναι Τυνήσιος, ενώ ο ίδιος πέτυχε και το τελευταίο γκολ στις καθυστερήσεις.
Επόμενος αντίπαλος για την Σουηδία, η Ιαπωνία το Σάββατο (20:00) και για την Τυνησία η Ιαπωνία την Κυριακή (07:00).
Μόλις στο 7’ ο Γιασίν Αγιαρί μετά από φάση διαρκείας με φοβερό βολέ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ για την Σουηδία. Γκολ που δεν πανηγύρισε, καθώς ο πατέρας του είναι Τυνήσιος.
Στο 30' ο Αλεξάντρ Ίσακ σε μια αντεπίθεση της ομάδας του μπήκε από αριστερά και συγκλίνοντας προς τα δεξιά πλάσαρε δυνατά για το 2-0.
Η Τυνησία ξαναμπήκε στο ματς στο 43', από την όμορφη κεφαλιά του Ομάρ Ρεκίκ που μείωσε σε 2-1.
Όμως η Σουηδία αποκατέστησε την τάξη, καθώς στο 59' από την πίεση του Ίσακ ψηλά και την ασίστ του φορ της Λίβερπουλ στον Βίκτορ Γκιόκερες, ο άσος της Άρσεναλ έγραψε με ωραίο πλασέ το 3-1.
Το 4-1 πέτυχε στο 84' ο Ματίας Σβάνμπεργκ με καλό τελείωμα στην κίνηση, ένα γκολ που αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά καταμετρήθηκε μετά από παρέμβαση VAR.
Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 96' ο άνθρωπος που το... άνοιξε, Γιασίν Αγιαρί, με ένα ακόμη φοβερό σουτ εκτός περιοχής.
Οι συνθέσεις
Σουηδία (Γκρέιαμ Πότερ): Νόρντφελντ, Λίντελοφ, Χιέν, Λάγκερμπιέλκε, Γκούντμουνσον (65? Στρουντ), Αγιάρι, Κάλστρομ (84? Σβάνμπεργκ), Μπέρνχαρντσον (90’+1? Σβένσον), Νίγκρεν (65? Μπέργκβαλ), Ίσακ (90’+1? Ελάνγκα), Γιόκερες
Τυνησία (Σαμρί Λαμουσί): Σαμάκ, Άμπντι, Μπεν Χαμίντα, Τάλμπι, Ρέκικ, Βαλερί (72? Μπελχαντζ), Μεϊμπρί, Σκίρι (72? Αχούρι), Κεντίρα (83? Γκάμπρι), Σάαντ (72? Τουνεκτί), Σλιμανί (83? Σαουάτ).
Πηγή: sportfm


