cbn celebrity-logo inbusiness-news-logo LOGO-PNG-108
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΗ

ΒΙΝΤΕΟ: Κέρδισε τον Παναμά με χρυσό σκόρερ τον Μπούντιμιρ η Κροατία

Την πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ 2026 πέτυχε τα ξημερώματα η Κροατία, επικρατώντας με 1-0 του Παναμά στο Toronto Stadium, για τη δεύτερη αγωνιστική του 12ου Ομίλου.

Στον αγώνα που διεξήχθη στο Τορόντο, η Κροατία δυσκολεύτηκε απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Παναμά, όμως βρήκε τη λύση στο δεύτερο ημίχρονο με τον Άντε Μπούντιμιρ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, με τον Παναμά να έχει τις δικές του καλές στιγμές και την Κροατία να αδυνατεί να δημιουργήσει πολλές καθαρές ευκαιρίες. Η σημαντικότερη φάση για τον Παναμά ήρθε με τον Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες, την προσπάθεια του οποίου σταμάτησε ο Ντομινίκ Λιβάκοβιτς.

Η Κροατία μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 54’ πήρε το προβάδισμα. Ο Γιόσιπ Στάνισιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μπούντιμιρ, που είχε περάσει ως αλλαγή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στη συνέχεια, ο Παναμάς προσπάθησε να αντιδράσει και πίεσε για την ισοφάριση, όμως η κροατική άμυνα άντεξε μέχρι το τέλος, με τον Λιβάκοβιτς να κρατά ανέπαφη την εστία του.

Με τη νίκη αυτή, η Κροατία πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο και παρέμεινε στη διεκδίκηση της πρόκρισης, ενώ ο Παναμάς αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο αγώνας είχε ιδιαίτερη σημασία και για τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος κατέγραψε την 200ή συμμετοχή του με την εθνική Κροατίας.

Διαιτητής: Πιέρ Ατσό (Γκαμπόν)

Κίτρινες: Μπαρτσένας - Π. Σούτσιτς

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΜΑΣ (Τόμας Κρίστιανσεν): Μοσκέρα, Μπλάκμαν, Ράμος (77' Γουάτερμαν), Κόρδομπα, Μουρίγιο, Αντράντε, Χάρβεϊ, Μαρτίνεζ, Μπαρτσένας (90' Τ. Ροντρίγκες), Χ. Ροντρίγκες, Φαγιάρδο (83' Λοντόνο)

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόνγκρατσιτς, Γκβάρντιoλ (46' Κράμαριτς), Μόντριτς (81' Μάριο Πάσαλιτς), Κόβασιτς (72' Π. Σούτσιτς), Μάρκο Πάσαλιτς (72' Λ. Σούσιτς), Μπατούρινα, Πέρισιτς, Μούσα (46' Μπούντιμιρ)

Πηγή: ΑΠΕ

;