«Επτάψυχοι» πρωταθλητές, έκαναν το «μπρέικ» στο Τορόντο (vids)

Τι κι αν ο Κέβιν Ντουράντ είναι σταθερά απών και στη διάρκεια του δεύτερου τελικού τραυματίστηκαν οι Κλέι Τόμπσον και Κέβον Λούνεϊ, ενώ στην τελευταία περίοδο ο Στεφ Κάρι έμεινε άποντος; Οι Ουόριορς έδειξαν καρδιά πρωταθλητή, κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο στο Τορόντο και έκαναν το «μπρέικ» με 109-104, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά με τους Ράπτορς.

Οι παίκτες του Στιβ Κερ ξεκίνησαν από ένα «μαγικό» σερί 18-0 στην έναρξη της τρίτης περιόδου, χωρίς να είναι απαραίτητα μόνο ο Στεφ Κάρι ή ο «Splash Brother» του - όσο έπαιξε - πρωταγωνιστές, αλλά με μια πλειάδα λύσεων που παρουσιάστηκαν από το Γκόλντεν Στέιτ (Κάζινς, Γκριν, Λίβινγκστον, Κουκ, Μπόγκουτ) να κάνει τη διαφορά, βρίσκοντας απαντήσεις ακόμη κι όταν βρέθηκε με πολλαπλές «πληγές» στο παρκέ της «Scotiabank Arena», δείχνοντας αντανακλαστικά που μόνο μια ομάδα με 3 τίτλους σε 4 χρόνια στο ΝΒΑ, θα μπορούσε να φανερώσει, με το «κερασάκι στην τούρτα» να είναι ένα τεράστιο τρίποντο του Ιγκουοντάλα στα 5.9" για το τέλος.

Ο τραυματίας Τόμπσον, πάντως, τελείωσε ως πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 25 πόντους, με τον Κάρι να προσθέτει 23 και τους Ντρέιμοντ Γκριν (17 π., 10 ρ., 9 ασ.), ΝτεΜάρκους Κάζινς (11 π., 10 ρ., 6 ασ.) να κάνουν τρομερή δουλειά. Για τους Καναδούς, οι 34 πόντοι με 14 ριμπάουντ του Καουάι Λέοναρντ δεν έφταναν, καθώς πέραν του Φρεντ Φαν Βλίτ (17 π.) δεν είχε ουσιαστική βοήθεια.

Ο Τόμπσον ξεκίνησε το δικό του «σόου» με 9 συνεχόμενους πόντους, αλλά οι Λάουρι και Λέοναρντ είχαν τις απαντήσεις, για να τρέξει στον αιφνιδιασμό ο Φαν Βλιτ και να προσφέρει μια πανέμορφη φάση μαζί με τον Σιάκαμ, που κάρφωσε για το 19-13 στο πρώτο οκτάλεπτο. Η αντίδραση ήρθε δια χειρός Λίβινγκστον και Γκριν για τους Ουόριορς, με τη διαφορά να μειώνεται στην ελάχιστη τιμή της (27-26).

Ο Φαν Βλίτ πρόσφερε σπουδαία βοήθεια από τον πάγκο και αυτό φάνηκε άμεσα στην απόσταση, που ξαναπήρε το Τορόντο με 9 πόντους στα πρώτα 4 λεπτά της δεύτερης περιόδου (37-28), για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο Λέοναρντ και λίγο μετά τα μέσα της να οδηγήσει την ομάδα του στο να απομακρυνθεί σε διψήφιο νούμερο (47-35). Ο Κάρι, κάπου εκεί, «ξύπνησε» και με ατομικές του ενέργειες περιορίστηκε κάπως η ζημιά, με την ανάπαυλα να δίνει ένα προβάδισμα 5 πόντων στους γηπεδούχους (59-54).

Ο Ιγκουοντάλα έδωσε το σύνθημα σε άμυνα και επίθεση μαζί με τον Γκριν και οι Κάρι-Τόμπσον ανέλαβαν να «εκτελέσουν», με τους παίκτες του Κερ να αλλάζουν πλήρως το σκηνικό του αγώνα, πραγματοποιώντας ένα σερί 0-18, με το οποίο έφεραν μπροστά, με το οποίο προηγούνταν με διαφορά 13 πόντων στα μέσα της τρίτης περιόδου (59-72). Ο Λέοναρντ επιχείρησε να «αφυπνίσει» τους συμπαίκτες του και οι Ράπτορς έδειξαν ξανά σφυγμό, μειώνοντας άμεσα σε μονοψήφιο νούμερο, αν και ο Κάρι ήταν ασταμάτητος και το 80-88 έμοιαζε να δίνει στους Ουόριορς τον πρώτο λόγο.

Μετά από ένα κακό δωδεκάλεπτο στο μακρινό σουτ, η αντίδραση ήρθε και σε εκείνο το σημείο για τους παίκτες του Νερς, με συνεχόμενα σουτ των Λάουρι και Γκριν να φέρνουν την ομάδα τους αρκετά κοντά, πιέζοντας τους πρωταθλητές στο πρώτο τρίλεπτο (88-92). Λίγο αργότερα, μάλιστα, ο Τόμπσον αποχώρησε τραυματίας στα αποδυτήρια, αλλά με τον Κουκ ως «παράγοντα Χ» και τους Λίβινγκστον-Μπόγκουτ να στέκονται επίσης στο ύψος των περιστάσεων, οι Ουόριορς ένιωθαν να έχουν τον πλήρη έλεγχο, διαθέτοντας έναν αέρα 12 πόντων στα 5.5 λεπτά για τη λήξη (94-106).

Ο Λέοναρντ πήρε το «όπλο» του και επιχείρησε να κάνει την ολική επαναφορά για την ομάδα του, με τον Στεφ Κάρι μάλιστα να του κάνει δώρο... τρεις βολές σε φάουλ και τεχνική ποινή στα 68", για να μειώσει σε 101-106. Ο Ντρέιμοντ Γκριν έβγαλε μετά μόνος του την μπάλα έξω και μετά από συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ, ο Ντάνι Γκριν μείωσε με τρίποντο σε 104-106 στα 26". Αμέσως μετά, οι Ράπτορς επιχείρησαν το κλέψιμο, αλλά οι Ουόριορς βρήκαν τρόπο να κυκλοφορήσουν την μπάλα, για το μεγάλο τρίποντο του Ιγκουοντάλα στα 5.9", που τελείωσε το ματς.

Τα δωδεκάλεπτα: 27-26, 59-54, 80-88, 104-109
 





















Δείτε το βίντεο του αγώνα:


Η ΣΕΙΡΑ (1-0):

Game 1: Τορόντο Ράπτορς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 118-109
Game 2: Τορόντο Ράπτορς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 104-109
Game 3: Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Τορόντο Ράπτορς (6/6)
Game 4: Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Τορόντο Ράπτορς (8/6)
Game 5: Τορόντο Ράπτορς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (11/6)
Game 6: Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Τορόντο Ράπτορς (14/6)* 
Game 7: Τορόντο Ράπτορς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (17/6)* 

* Αν χρειαστεί
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)