Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ο Ολυμπιακός δεν μένει στην Α1 ούτε με αναδιάρθρωση

  10/07/2019 23:51
Ο Ολυμπιακός δεν μένει στην Α1 ούτε με αναδιάρθρωση

Ο Ολυμπιακός δεν μένει στην Α1 ούτε με αναδιάρθρωση

  10/07/2019 23:51

Τις τελευταίες ώρες, μετά την απόφαση του ΕΣΑΚΕ την Τρίτη (9/7), κυκλοφορεί ένα σενάριο, που θέλει τον Ολυμπιακό να συμπεριλαμβάνεται σε μια πιθανή αναδιάρθρωση 16 ομάδων, καθώς υποβιβάστηκε από τη βαθμολογία ως 14ος και όχι από τα πλέι οφ.

Ωστόσο, τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά... Στην ουσία, οι Πειραιώτες την Τρίτη καταδικάστηκαν τελεσίδικα να παίζουν στην Α2 και δυστυχώς για το ιστορικό σωματείο και το ελληνικό μπάσκετ η απόφαση για την ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν δύναται να αλλάξει, ακόμα κι αν υπάρχει αναδιάρθρωση.

Γιατί; Ο λόγος είναι απλός. Η αναδιάρθρωση δεν μπορεί να «πιάσει» τον Ολυμπιακό ακόμα κι αν συμβεί. Η απόφαση του ΕΣΑΚΕ ήταν ρητή. Τόνιζε πως δεν θα περιλαμβάνονται ομάδες που έχουν πέσει με τελεσίδικες αποφάσεις.

Αυτό είναι το ένα κρατούμενο. Επομένως, ακόμα κι αν γινόταν αναδιάρθρωση, ακόμα κι αν ο ΕΣΑΚΕ ή μια πολιτική απόφαση το επεδίωκαν, η μοναδική ομάδα που δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε αυτήν θα ήταν ο Ολυμπιακός. Αυτό είναι τελεσίδικο. Άρα, τα όποια σενάρια αναπτύσσονται δεν έχουν καμία νομική ισχύ. 

Το δεύτερο κομμάτι που θα πρέπει να τονιστεί ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία συζήτηση περί αναδιάρθρωσης. Όμως, ακόμα κι αν γίνει δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ. Το παράδειγμα του ποδοσφαίρου είναι μπροστά μας και είναι απολύτως ξεκάθαρο. Από την Superleague επιχειρήθηκε να γίνει αναδιάρθρωση ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και να πέσουν τέσσερις ομάδες αντί για δύο, ώστε το επόμενο πρωτάθλημα να γίνει με 16. Μάλιστα, υπήρχε απόλυτη θέληση και βούληση των ομάδων. Όμως, κάτι τέτοιο ήταν νομικά ανίσχυρο και δεν προχώρησε, διότι οι αναδιαρθρώσεις ισχύουν για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και όχι την τωρινή.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τον αθλητικό νόμο δεν μπορεί να υπάρξει υπουργική απόφαση περί αναδιάρθρωσης. 

Ως εκ τούτου, η μία και μοναδική λύση για τον Ολυμπιακό, αν θέλει φυσικά να πάρει μέρος στην Α1 -κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει φανεί- είναι να ανακοινώσει τη συγχώνευσή του με ένα άλλο σωματείο, όπως για παράδειγμα την Κύμη. 

Προς το παρόν, πάντως, αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φημολογίας. Τις αμέσως επόμενες μέρες όλα θα πάρουν επίσημη μορφή, εφόσον δηλώσουν οι «ερυθρόλευκοι» συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2. Το σχετικό deadline είναι τη Δευτέρα (15/7). 

Πηγή: Sdna.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας