O Λουίς Σκόλα οδήγησε την Αργεντινή στον τελικό

Η Αργεντινή είναι εδώ και θέλει το χρυσό! Με τον Λουίς Σκόλα να πραγματοποιεί μία από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις της καριέρας του, με το εθνόσημο, η ομάδα του Σέρτζιο Ερνάντεθ μετά τη σπουδαία νίκη κόντρα στην Σερβία, στον προημιτελικό, έριξε στο καναβάτσο και την Γαλλία, στον ημιτελικό και τώρα της έμεινε ένα μόνο εμπόδιο για να ολοκληρώσει το… χρυσό έπος, η Ισπανία, στον μεγάλο τελικό!

Ο σπουδαίος Λουίς Σκόλα έκανε τα πάντα στο παρκέ. 28 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ, σε μια ηγετική παρουσία η οποία έδωσε ώθηση σε όλη την ομάδα για να φτάσει στον θρίαμβο. Τον ακολούθησε ο Φακούντο Καμπάτσο με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Από την Γαλλία, που παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών, ο Φρανκ Ντιλικίνα μέτρησε 16 πόντους με 7/12 σουτ.

Το ξεκίνημα της Αργεντινής στο παιχνίδι ήταν ιδανικό. Σκόλα και Καμπάτσο ανέλαβαν δράση και αμέσως η «Αλμπισελέστε» δημιούργησε διαφορά (10-2, 3’). Οι αλλαγές του Κολές έδωσαν λύσεις, με τον Λαμπεϊρί να μειώνει (14-12, 7’). Ο Ντεκ φώναξε παρών για ητν Αργεντινή, ανεβάζοντας ξανά τη διαφορά (21-14, 8’). Φουρνιέ και Ντε Κολό έγραψαν τον επίλογο του δεκαλέπτου, για το 21-18.

Οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η άμυνά τους ήταν αποτελεσματική και με τους Ντε Κολό και Λεσόρ να σκοράρουν κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα (23-24, 12’). Η απάντηση των Αργεντινών δεν άργησε να έρθει. Λαπροβίτολα και Ντεκ έδωσαν λύσεις και το προβάδισμα άλλαξε χέρια (31-24, 15’). Ντιλικινά και Φουρνιέ κράτησαν κοντά στο σκορ τη Γαλλία, η οποία πλησίασε σε απόσταση… βολής (34-32, 19’). Ντελία και Καμπάτσο όμως βγήκαν μπροστά και με επί μέρους 5-0 η Αργεντινή έκλεισε το ημίχρονο στο +7 (39-32).

Ο Λουίς Σκόλα συνέχισε να κάνει… θραύση απέναντι στην γαλλική άμυνα και οι Αργεντίνοι πήραν διψήφια διαφορά στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (48-38, 23’). Γκαλίτσι και Ντεκ συνέχισαν να σκοράρουν και η διαφορά αυξήθηκε ακόμα περισσότερο (55-40, 26’), με τους Γάλλους να μην έχουν απαντήσεις. Το καλάθι του Ντιλικίνα μάζεψε τη διαφορά στο τέλος του δεκλαέπτου (60-48), όμως οι παίκτες του Ερνάντεθ διατηρούσαν τον έλεγχο της κατάστασης.

Ο Ντιλικίνα συνέχισε να κρατάει… μόνος του την Γαλλία στο ματς, σκοράροντας, αλλά και μοιράζοντας για τον Γκομπέρ (63-55, 32’). Οι «τρικολόρ« προσπαθούσαν να μαζέψουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά, όμως δεν τα κατάφερναν, με την Αργεντινή να διατηρεί τον έλεγχο (65-57, 35’). Τα τρίποντα του Σκόλα έφεραν αγκαλιά με τη νικη την Αργεντινή (74-59, 37’). Οι Γάλλοι δεν μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση και στο φινάλε του αγώνα η Αργεντινή πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη-πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 39-32, 60-48, 80-66.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Η Ρωσία αναγνώρισε τα μέλη της FIFA που δωροδοκήθηκαν για το Μουντιάλ 2018
ΒΙΝΤΕΟ: Ξεσαλώνει στη Μύκονο η πανέμορφη πρέσβειρα του Μουντιάλ της Ρωσίας
ΒΙΝΤΕΟ: Έκλαιγαν στο «αντίο» της εθνικής Γαλλίας οι Ρωσίδες εργαζόμενες του ξενοδοχείου
Μουντιάλ 2018: Ισως το πιο συναρπαστικό της ιστορίας!
Οι ποινές στους εισβολείς στον τελικό του Μουντιάλ!
Ραμί: «Το βράδυ της νίκης με την Αργεντινή άρχισα να κυνηγάω τους συμπαίκτες μου με πυροσβεστήρα»
ΒΙΝΤΕΟ: ʼναψε καπνογόνο ο Μόντριτς!
ΒΙΝΤΕΟ: O εγγονός του Νίκου Αναστασιάδη πνίγεται στην αγκαλιά του Μπαπέ
ΒΙΝΤΕΟ: Τρολάρισμα Πογκμπά σε ʼγγλους με «It's coming home»
Από €400.000 θα πάρουν οι Γάλλοι διεθνείς (τα χαρίζει ο Μπαπέ)