Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ο παγκόσμιος Παφίτης πρωταθλητής WFC-«Η μάχη δεν γίνεται έξω από το ρινγκ»

Στέλιος Περικλέους   13/11/2019 07:00
Ο παγκόσμιος Παφίτης πρωταθλητής WFC-«Η μάχη δεν γίνεται έξω από το ρινγκ»

Ο παγκόσμιος Παφίτης πρωταθλητής WFC-«Η μάχη δεν γίνεται έξω από το ρινγκ»

Στέλιος Περικλέους   13/11/2019 07:00
Το όνομα του Νικόλα Κυριακίδη ακούγεται ολοένα και περισσότερο τον τελευταίο καιρό στον χώρο των πολεμικών τεχνών. Η μια νίκη διαδέχεται την άλλη και ο 22χρονος αθλητής από την Πάφο, συνεχίζει μεθοδικά και προσγειωμένα να δουλεύει σκληρά. Απώτερος στόχος για τον ίδιο, είναι να αποκτήσει εμπειρία και να κάνει ντεμπούτο σε επαγγελματικούς αγώνες.

Ο νεαρός αθλητής είναι φοιτητής στην Ιταλία, όπου εκεί έδωσε στο παρελθόν δύο αγώνες και τους κέρδισε. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WFC, ανάμεσα σε 440 αθλητές από όλο τον κόσμο, ξεχώρισε και έλαβε την πρώτη θέση.
 
 
Στα ημιτελικά του τουρνουά, ο Νικόλας πανηγύρισε τη νίκη, απέναντι στο Γάλλο αντίπαλο του, σε αγώνα που σταμάτησε ο προπονητής του στο δεύτερο γύρο, αφού δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει.

Ακολούθως, πέρασε στην τελική φάση και αντιμετώπισε ένα Ιταλό αθλητή, παίρνοντας τη νίκη μετά από ομόφωνη απόφαση των κριτών έπειτα από τρεις γύρους. Η κατηγορία που αγωνίστηκε ο νεαρός αθλητής ήταν στα 75 κιλά και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.
 
 
Ο Παφίτης αθλητής άρχισε να ασχολείται με το kickboxing σε ηλικία 20 ετών στη σχολή «Team Akopian» στην Πάφο. Εκεί προπονήθηκε για έξι μήνες και στη συνέχεια πήγε στην Ιταλία για τις σπουδές του.

«Όταν ήρθα στην Ιταλία σταμάτησα το kickboxing. Σπουδάζω στην Πάβια πόλης της Ιταλίας και εδώ βρήκα τη σχολή ‘’BSA Boxing Team’’  και συνέχισα να ασχολούμαι με το άθλημα. Ο προπονητής μου στη σχολή είναι ο Στέφανο Αντόλφι, ο οποίος από την αρχή μου έδωσε αρκετή σημασία και βοήθεια για να φθάσω στο επίπεδο που είμαι τώρα», ανέφερε ο Νικόλας Κυριακίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΟΜΑDA
 

Η ζωή του 22χρονου πρωταθλητή, άλλαξε πάρα πολύ, καθώς προπονείται πέντε με έξι φορές την εβδομάδα. Κατάφερε να χάσει περίπου 10-11 κιλά μετά από αυστηρή διατροφή που ακολουθούσε.
 

«Νυκτερινή ζωή δεν κάνω, όσο προπονούμε. Προσπαθώ να προπονούμαι όλο τον χρόνο, αφού προπονούμαι και τον Αύγουστο που έχουμε διακοπές. Η ζωή μου έχει αλλάξει πλέον προς το καλύτερο. Είμαι ποιο υγιείς και ήρεμο άτομο».
 
O Nικόλας Κυριακίδης περιγράφει επίσης, τα συναισθήματα που νιώθει μετά τη σπουδαία του νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WFC.
 
«Μετά τη νίκη μου, αυτό που κρατώ είναι τα λάθη μου που έκανα στους αγώνες, για να με βοηθήσουν να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος στο μέλλον. Τα συναισθήματα μου είναι πολύ θετικά, γιατί ήταν η πρώτη μου εμπειρία σε ένα τουρνουά. Όλα καλά χωρίς τραυματισμούς. Συνεχίζω τη σκληρή δουλειά για τον επόμενο μου αγώνα που είναι την 1η Δεκεμβρίου».

Το δικό του μήνυμα στέλνει ο Παφίτης αθλητής στα παιδιά που επιλέγουν να ασχοληθούν με το kickboxing, ενώ παράλληλα τόνισε πως το άθλημα σε προστατεύει από τους κακούς πειρασμούς της ζωής.

«Στα παιδιά που ξεκινούν τώρα, θέλω να πω ότι αυτό το άθλημα σε βάζει στον καλό δρόμο. Σε προστατεύει από τους κακούς πειρασμούς της ζωής. Θέλω να πω ότι είναι ένα άθλημα, το οποίο πρέπει να γίνεται μόνο στο ρινγκ και όχι έξω στο δρόμο. Πάντα με σεβασμό».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας