Όταν η Κύπρος ανάγκασε την Ευρώπη να υποκλιθεί την τελευταία δεκαετία

«Ένα όνειρο δεν είναι κάτι από το οποίο ξυπνάς , αλλά κάτι που σε ξυπνά», λέει μια φράση. Έτσι και η Κύπρος μας, ένα μικρό νησάκι στον χάρτη κλήθηκε να ζήσει ένα όνειρο και με το πέρασμα του χρόνου το έκανε πραγματικότητα ή αν προτιμάτε καλύτερα, συνήθεια.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι μεταγραφικές σκέψεις της διοίκησης Πετρίδη-Αυτοί που αναμένεται να αποχωρήσουν
 
Το βάπτισμα του πυρός σε ομίλους Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων πήρε η Κύπρος το 2008-09, όταν η Ανόρθωση έφθασε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και αντίκρισε τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Ο σύλλογος της Αμμοχώστου, κατάφερε να γίνει η πρώτη κυπριακή ομάδα που εισέρχεται σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα σε Ίντερ, Παναθηναϊκό και Βέρντερ Βρέμης.
 
 
Αυτή ήταν μόνο η αρχή, αφού έκτοτε το νησί μας έγινε ευρέως γνωστό σε όλη την Ευρώπη. Η συνέχεια ήρθε τη χρονιά 2011-12, καθώς ήταν κορυφαία για την ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου, με τον ΑΠΟΕΛ να  φιγουράρει ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Μια σεζόν ονειρεμένη που έμεινε χαραγμένη στην ιστορία του συλλόγου της Λευκωσίας, ως η πιο χρυσή στη σελίδα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Οι γαλαζοκίτρινοι ανάγκασαν θηρία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης να λυγίσουν στο… ηφαίστειο ΓΣΠ και ακολούθως να υποκλιθούν στον ΑΠΟΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τα γήπεδα στις… Κεντρικές-Ο Κωστέκογλου μέσα από τις φυλακές στην OMADA

Συγκεκριμένα, τη τελευταία δεκαετία, οι κυπριακές ομάδες έδωσαν σε το παρών τους σε Ευρωπαϊκό όμιλο, 16 φορές.

Τις περισσότερες παρουσίες έχει ο ΑΠΟΕΛ, οκτώ παρουσίες σε Ευρωπαϊκούς ομίλους, τέσσερις σε Τσάμπιονς Λιγκ και τέσσερις σε Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο Απόλλωνας μετρά τέσσερις σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ΑΕΚ μετρά δύο παρουσίες σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η ΑΕΛ μόλις μια στους ομίλους της δεύτερης κατά σειρά διασυλλογικής διοργάνωσης. Μια παρουσία μετρά και η Ανόρθωση σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Η OMADA σας παραθέτει πιο κάτω αναλυτικά την πορεία των κυπριακών ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 2010 μέχρι και σήμερα. 
 
2009-2010
 
Μετά την Ανόρθωση, σειρά πήρε ο ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη, αφού τη σεζόν 2009-10 οι γαλαζοκίτρινοι κατόρθωσαν να γίνουν οι δεύτερη κυπριακή ομάδα που θα συμμετείχε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Οι πρωταθλητές βρέθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε όμιλο κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ανάμεσα σε Τσέλσι, Πόρτο και Ατλέτικο Μαδίρτης και τερμάτισαν στην 4η θέση του ομίλου με απολογισμό τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.
 
Αναλυτικά η πορεία στα προκριματικά:
 
Β’ προκριματικός
Στρέιμουρ-ΑΠΟΕΛ 0-2
ΑΠΟΕΛ-Στρέιμουρ 3-0
 
Γ’ προκριματικός
ΑΠΟΕΛ-Παρτιζάν 2-0
Παρτιζάν-ΑΠΟΕΛ 1-0
 
Πλέι οφ
Κοπεγχάγη-ΑΠΟΕΛ 1-0
ΑΠΟΕΛ-Κοπεγχάγη 3-1
 
Όμιλο:
Ατλέτικο Μαδρίτης-ΑΠΟΕΛ 0-0
ΑΠΟΕΛ-Τσέλσι 0-1
Πόρτο-ΑΠΟΕΛ 2-1
ΑΠΟΕΛ-Πόρτο 0-1
ΑΠΟΕΛ-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
Τσέλσι-ΑΠΟΕΛ 2-2
 
2011-2012
 
Η αρχή του ονείρου στην Αλβανία και το φρένο από τη βασίλισσα στη Μαδρίτη

Ο ΑΠΟΕΛ άρχισε από το β’ προκριματικό και έφθασε στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης βρίσκοντας στο δρόμο του Βίσλα Κρακοβίας. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από το ποδόσφαιρο στα… όπλα-Το κατάστημα πρωτοτυπία στο Παραλίμνι
 
Ακολούθως, οι γαλαζοκίτρινοι έφθασαν στον 7ο όμιλο με Ζενίτ, Πόρτο και Σαχτάρ, αναμφίβολα ένα δύσκολο όμιλο όπως
έδειχνε αρχικά, ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου, με απολογισμό δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα.
 
Αναλυτικά τα η πορεία στα προκριματικά:
 
Β’ προκριματικός
Σκεντερμπέου-ΑΠΟΕΛ 0-2
ΑΠΟΕΛ-Σκεντερμπέου 4-0
 
Γ’ προκριματικός
ΑΠΟΕΛ-ΣλόβανΜπρατισλάβας 0-0
ΣλόβανΜπρατισλάβας-ΑΠΟΕΛ 0-2
 
Πλέι οφ
Βίσλα Κρακοβίας-ΑΠΟΕΛ 1-0
ΑΠΟΕΛ-Βίσλα Κρακοβίας 3-1
 
Όμιλος:
ΑΠΟΕΛ-Ζενίτ 2-1
Σαχτάρ-ΑΠΟΕΛ 1-1
Πόρτο-ΑΠΟΕΛ 1-1
ΑΠΟΕΛ-Πόρτο 2-1
Ζενίτ-ΑΠΟΕΛ 0-0
ΑΠΟΕΛ-Σαχτάρ 0-2
 
Όταν ο Χιώτης έστειλε τον ΑΠΟΕΛ στους «8»
Ο σύλλογος της Λευκωσίας, έγινε η πρώτη ομάδα που πέρασε στις «16» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και το όνομα που βγήκε από την κληρωτίδα ήταν αυτό της Λυών. Μια κλήρωση για τον ΑΠΟΕΛ σχετικά καλή, καθώς απέφυγε τα υπόλοιπα μεγαθήρια που θα μπορούσαν να βρεθούν στο δρόμο του.
 
Στο πρώτο παιχνίδι οι γαλαζοκίτρινοι ηττήθηκαν με 1-0 από την ομάδα της Γαλλίας και ακολούθως στον επαναληπτικό της Λευκωσίας τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο ΑΠΟΕΛ λύγισε την Λυών μέχρι το 90’ λεπτό και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Τριάντα λεπτά καθοριστικά. Το παιχνίδι βρίσκεται στο 120’ και ο διαιτητής κοιτάζει το ρολόι του και την ίδια ώρα σφυρίζει.
 
Το παιχνίδι οδηγείται στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, με τον ΑΠΟΕΛ, από τη μια να μην το πιστεύει, όμως από την άλλη να είναι πεπεισμένος για να παλέψει. 7 Μαρτίου το 2012 το ρολόι έδειχνε γύρω στις 12:30, η απόκρουση του ήρωα της βραδιάς, Διονύση Χιώτη, έστειλε τον ΑΠΟΕΛ στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
 
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
 
«16»
Λυών-ΑΠΟΕΛ 1-0
ΑΠΟΕΛ-Λυών 1-0 (4-3 πέναλτι)
 
Η βασίλισσα στο νησί μας και το τέλος του ονείρου στη Μαδρίτη
 
Έφερε στην Κύπρο τη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοσέ Μουρίνιο, με τον ΑΠΟΕΛ να στέκεται όρθιος για 70’και από εκεί και πέρα να δέχεται τρία γκολ με αποτέλεσμα να γνωρίζει την ήττα με 3-0. Μια εβδομάδα αργότερα στην Ισπανία οι γαλαζοκίτρινοι αγωνίστηκαν χωρίς άγχος κόντρα στον Ρονάλντο και την παρέα του, ωστόσο στο τέλος της βραδιάς ηττήθηκαν με 5-2. Κατόρθωσαν να πετύχουν δύο γκολ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», κάτι το οποίο δεν συνέβαινε συνήθως στο στάδιο της βασίλισσας. 
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
 
«8»
ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ Μαδρίτης 3-0
Ρεάλ Μαδρίτης-ΑΠΟΕΛ 5-2
 
2011-2012
 
Η μικρή ΑΕΚ μεγάλωσε και έγραψε ιστορία
Οι κιτρινοπράσινοι έγιναν η πρώτη ομάδα που έκανε την είσοδό της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Συγκεκριμένα, όλα άρχισαν από τη Μάλτα, όταν η ομάδα της Λάρνακας πήρε ιστορική πρόκριση κόντρα στη Ρόζενμποργκ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε ποια θέση φιγουράρουν οι κυπριακές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ
 
Στο 10ο όμιλο οι κιτρινοπράσινοι φιγούραραν ανάμεσα σε Σάλκε, Στεάουα και Μακάμπι Χάϊφα, τερματίζοντας στην 4η θέση του ομίλου με 5 βαθμούς.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
 
Β’ προκριματικός
Φλοριάνα-ΑΕΚ 0-8
ΑΕΚ-Φλοριάνα 1-0
 
Γ’ προκριματικός
ΑΕΚ-Μλάντα 3-0
Μλάντα-ΑΕΚ 2-2
 
Πλέι οφ
Ρόζενμποργκ-ΑΕΚ 0-0
ΑΕΚ-Ρόζενμποργκ 2-1
 
Όμιλος
Μακάμπι-ΑΕΚ 1-0
ΑΕΚ-Στεάουα 1-1
ΑΕΚ-Σάλκε 0-5
Σάλκε-ΑΕΚ 0-0
ΑΕΚ-Μακάμπι 2-1
Στεάουα-ΑΕΚ 3-1
 
 
2012-2013
 
Η πρωταθλήτρια ΑΕΛ του Πάμπου έγραψε ιστορία
Μετά από 44 χρόνια ο Πάμπος Χριστοδούλου, οδήγησε τη λεμεσιανή ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και όλος ο κόσμος της ΑΕΛ έπινε νερό στο όνομα του.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού, άρχισαν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι από το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στο δρόμο τους βρέθηκε η Λίνφιλντ και ακολούθως βρέθηκαν στα πλέι οφ της διοργάνωσης με το θηρίο Άντερλεχτ.
 
Η λεμεσιανή ομάδα πάλεψε μέχρι τέλους και αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ από την ομάδα του Βελγίου, ωστόσο  πανηγύρισε μια μεγάλη και ιστορική πρόκριση, καθώς ο αποκλεισμός την οδήγησε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Στη συνέχεια η ομάδα της Λεμεσού, βρέθηκε στον τρίτο όμιλο της δεύτερης κατά σειρά διασυλλογικής διοργάνωσης μαζί με Φενέρμπαχτσέ, Μαρσέιγ και Γκλάντμπαχ, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση με τέσσερις βαθμούς.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
 
B’ προκριματικός:
ΑΕΛ-Λίνφλιντ 3-0
Λίνφλιντ-ΑΕΛ 0-0
 
Γ’ προκριματικός:
ΑΕΛ-Παρτιζάν 1-0
Παρτιζάν-ΑΕΛ 0-1
 
Πλέι οφς:
ΑΕΛ-Άντερλεχτ 2-1
Άντερλεχτ-ΑΕΛ 2-0
 
Όμιλο:
ΑΕΛ-Γκλάντμπαχ 0-0
Μαρσέιγ-ΑΕΛ 5-1
ΑΕΛ-Φενερμπαχτσέ 0-1
Φενέρμπαχτσε-ΑΕΛ 2-0
Γκλάντμαχ-ΑΕΛ 2-0
ΑΕΛ-Μαρσέιγ 3-0
 
 
2013-14
 
Όταν η τύχη χαμογέλασε στον Ευρωπαίο ΑΠΟΕΛ
Μετά από ένα χρόνο απουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ επέστρεψε και λόγω της ξέφρενης του πορείας τη σεζόν 2011-12, κλήθηκε να αγωνιστεί στον γ' προκριματικό έχοντας έτσι πιο εύκολο έργο για να βρεθεί σε Ευρωπαϊκό όμιλο.
 
Ο σύλλογος της Λευκωσίας, αντιμετώπισε την Μάριπορ, ωστόσο δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση και έτσι βρέθηκε στα πλέι οφ της δεύτερης κατά σειρά διασυλλογικής διοργάνωσης με τη Ζούλτε, όπου και αποκλείστηκε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απάντησε για τα σενάρια επιστροφής στον Ερυθρό Αστέρα ο Σάβιτς
 
Ακολούθως, οι γαλαζοκίτρινοι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι σε ενδεχόμενο αποκλεισμού θα βρίσκονταν στην κλήρωση μαζί με όλες τις υποψήφιες 31 ομάδες που θα έπαιρναν τη θέση της Φενέρμπαχτσε στους ομίλους της διοργάνωσης.
 
Αυτό έγινε, γιατί μια ημέρα προηγουμένως, το CAS επικύρωσε την απόφαση της UEFA και απέρριψε την ένσταση της τουρκικής ομάδας.
 
Μια τυχερή μέρα για τον ΑΠΟΕΛ η συγκεκριμένη, καθώς βρέθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Στον 6ο όμιλο, μαζί με Άιντραχτ, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπορντό, ο ΑΠΟΕΛ κατέλαβε την τρίτη θέση με πέντε βαθμούς.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
 
Τσάμπιονς Λιγκ
 
Γ' προκριματικός
ΑΠΟΕΛ-Μάριμπορ 1-1
Μάριμπορ-ΑΠΟΕΛ 0-0
Γιουρόπα Λιγκ
 
Πλέι οφ
Ζούλτε-ΑΠΟΕΛ 1-1
ΑΠΟΕΛ-Ζούλτε  1-2
 
Όμιλος:
Μακάμπι-ΑΠΟΕΛ 0-0
ΑΠΟΕΛ-Άιντραχτ 0-3
Μπορντό-ΑΠΟΕΛ 2-1
ΑΠΟΕΛ-Μπορντό 2-1
ΑΠΟΕΛ-Μακάμπι 0-0
Άιντραχτ-ΑΠΟΕΛ 2-0
 
Ξέρανε τη Νις και έγραψε ιστορία ο Θεός Απόλλωνας
Την ίδια χρονιά είχαμε και δεύτερη εκπροσώπηση για την Κύπρο με τον Απόλλωνα, ο οποίος συμμετείχε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και έγραψε ιστορία, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του εισήλθε σε ευρωπαϊκό όμιλο.
 
Οι κυανόλευκοι, στα πλέι οφ της διοργάνωσης είχαν να αντιμετωπίσουν τη Νις. Η ομάδα της Λεμεσού κοίταξε στα μάτια τη γαλλική ομάδα και έκανε την υπέρβαση, αφού πήρε το εισιτήριο που θα την έβαζε στους ομίλους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η παρομοίωση Λαΐφη-Σεμέδο και η άποψη του Γκαλίτσιου Κωστή

Στο 10 όμιλο ο Απόλλωνας φιγούραρε ανάμεσα σε Τραμπζονσπόρ, Λάτσιο και Λέγκια, ωστόσο κατέλαβε την τρίτη θέση με τέσσερις βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα
 
Γιουρόπα Λιγκ
 
Πλέι οφς
Απόλλωνας-Νις 2-0
Νις-Απόλλωνας 1-0
 
Ομίλος
Απόλλωνας-Τραμπζονσπόρ 1-2
Λέγκια-Απόλλωνας 0-1
Απόλλωνας-Λάτσιο 0-0
Λάτσιο-Απόλλωνας 2-1
Τραμπζονσπόρ-Απόλλωνας 4-2
Απόλλωνας-Λέγκια 0-2
 
 
2014-15
 
Όταν ο ΑΠΟΕΛ έφερε στο ΓΣΠ τη Μπαρτσελόνα του Μέσι
 
Οι γαλαζοκίτρινοι, μετά από την παρουσία τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, επέστρεψαν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
 
Όλα άρχισαν απέναντι στην Ελσίνκι και ακολούθως ο σύλλογος της Λευκωσίας απέκλεισε την Άαλμποργκ και βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με τρια μεγαθήρια της διοργάνωσης, Μπαρτσελόνα, Παρί και Άγιαξ, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
 
Τσάμπιονς Λιγκ
 
Γ' προκριματικός
Ελσίνκι-ΑΠΟΕΛ 2-2
ΑΠΟΕΛ-Ελσίνκι
 
Πλέι οφς
Άαλμποργκ-ΑΠΟΕΛ 1-1
ΑΠΟΕΛ-Άαλμποργκ 4-0
 
Ομίλος
Μπαρτσελόνα-ΑΠΟΕΛ 1-0
ΑΠΟΕΛ-Άγιαξ 1-1
ΑΠΟΕΛ-Παρί 0-1
Παρί-ΑΠΟΕΛ 1-0
ΑΠΟΕΛ-Μπαρτσελόνα 0-4
Άγιαξ-ΑΠΟΕΛ 4-0
 
Την ίδια σεζόν ο Απόλλωνας, συνέχισε να φοράει το ευρωπαϊκό του κοστούμι και να γράφει ιστορία, καθώς στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ, πέταξε εκτός της διοργάνωσης τη Λοκομοτίβ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο αμείλικτος Τιμούρ, το άκυρο σε μάνατζερ και ο άσος στο μανίκι της Ανόρθωσης

Στον 1ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ η λεμεσιανή ομάδα συνάντησε τη Γκλάντμπαχ, τη Βιγιαρεάλ και τη Ζυρίχη, καταλαμβάνοντας την την τελευταία θέση στον όμιλο με τρεις βαθμούς.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
 
Γιουρόπα Λγικ
Πλει οφς

Απόλλωνας-Λοκομοτίβ 1-1
Λοκομοτίβ-Απόλλωνας 1-4
 
Όμιλος
Απόλλωνας-Ζυρίχη 3-2
Βιγιαρεάλ-Απόλλωνας 4-0
Γκλάντμπαχ-Απόλλωνας 5-0
Απόλλωνας-Γκλάντμπαχ 0-2
Ζυρίχη-Απόλλωνας 3-1
Απόλλωνας-Βιγιαρεάλ 0-2
 
Η Αστάνα... πέταξε τον ατεράτο ΑΠΟΕΛ στο Γιουρόπα Λιγκ

Όλα άρχισαν στο β' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Βαρντάρ και ακολούθως στα πλέι οφς της διοργάνωσης, η Αστάνα στάθηκε εμπόδιο στον ΑΠΟΕΛ για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
 
Στους ομίλους της δεύτερης κατά σειρά διασυλλογικής διοργάνωσης οι γαλαζοκίτρινοι βρέθηκαν στον 11ο όμιλο μαζί μ Σάλκε, Σπάρτα Πράγας και Αστέρα Τρίπολης. Ο σύλλογος της Λευκωσίας κατέλαβε τη τελευταία θέση του ομίλου με μόλις τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Τσάμπιονς Λιγκ

 
Β' προκριματικός
ΑΠΟΕΛ-Βαρντάρ 0-0
Βαρντάρ-ΑΠΟΕΛ 1-1
 
Γ' προκριματικός
Μίντιλαντ-ΑΠΟΕΛ 1-2
ΑΠΟΕΛ-Μίντιλαντ 0-1
 
Πλέι οφς
Αστάνα-ΑΠΟΕΛ 1-0
ΑΠΟΕΛ-Αστάνα 1-1
 
Όμιλος
ΑΠΟΕ-Σάλκε 0-3
Σπάρτα-ΑΠΟΕΛ 2-0
ΑΠΟΕΛ-Αστέρας 2-1
Αστέρας-ΑΠΟΕΛ 2-0
Σάλκε-ΑΠΟΕΛ 1-0
ΑΠΟΕΛ-Σπάρτα 1-3
 
2016-17

Όταν ο ΑΠΟΕΛ έγραψε ξανά ιστορία και σκόρπισε τους Βάσκους

Οι γαλαζοκίτρινοι έφθασαν στα πλέ οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο για δεύτερη σερί σεζόν δε μπόρεσαν να περάσουν στην επόμενη φάση και ακολούθως εισήλθαν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο δεύτερο όμιλο μαζί μ Ολυμπιακό, Γινγκ Μπόις και Αστάνα, ο ΑΠΟΕΛ τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου με 12 βαθμούς και έγινε η πρώτη ομάδα που πέρασε στους 32>> του Γιουρόπα Λιγκ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεσπαθώνουν και προειδοποιούν παίκτες και διοίκηση οι ΑΠΟΕΛίστες

Στους «32» ο σύλλογος της Λευκωσίας, βρήκε στο δρόμο του την Μπιλμπάο, την οποία κοίταξε στα μάτια και άφησε εκτός διοργάνωσης. Στους <<16>> της διοργάνωσης οι γαλαζοκίτρινοι αντιμετώπισαν την Άντερλεχτ, ωστόσο δεν κατάφεραν να συνεχίσουν, αφού αποκλείστηκαν.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι η μοναδική κυπριακή ομάδα, η οποία κατάφερε να περάσει στους <<16>> της δεύτερης κατά σειρά διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αναλυτικά αποτελέσματα
Τσάμπιονς Λιγκ
 
Β' προκριματικός
ΤΝΣ-ΑΠΟΕΛ 0-0
ΑΠΟΕΛ-ΤΝΣ 3-0
 
Γ' προκριματικός
Ρόζενμποργκ-ΑΠΟΕΛ 2-1
ΑΠΟΕΛ-Ρόζενμποργκ 3-0
 
Πλέι οφς
Κοπεγχάγη-ΑΠΟΕΛ 1-0
ΑΠΟΕΛ-Κοπεγχάγη 1-1
 
Γιουρόπα Λιγκ
 
Όμιλος
ΑΠΟΕΛ-Αστάνα 2-1
Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ 0-1
Γιανγκ Μπόις-ΑΠΟΕΛ 3-1
ΑΠΟΕΛ-Γιανγκ Μπόις 1-0
Αστάνα-ΑΠΟΕΛ 2-1
ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός 2-0
 
2017-2018
Όταν ο ΑΠΟΕΛ συνάντησε και πάλι τον  Ρονάλντο και την παρέα του

Μια ηρωική πρόκριση πήρε ο ΑΠΟΕΛ στην Τσεχία απέναντι στην Σλάβια Πράγας, αφού οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν τον πρώτο αγώνα με 2-0, στο δεύτερο παιχνίδι έμειναν στο 0-0 και πέρασαν και πάλι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον 8ο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, οι γαλαζοκίτρινοι ήταν ανάμεσα στις Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ και Ντόρτμουντ. Οι πρωταθλητές διεκδίκησαν την πρόκριση, παρά τη δυσκολία, όμως κατέλαβαν την τέταρτη θέση με δύο βαθμούς.
 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Τσάμπιονς Λιγκ
Β' προκριματικός

ΑΠΟΕΛ-Ντουντελάνζ 1-0
Ντουντελάνζ-ΑΠΟΕΛ 0-1
 
Γ' προκριματικός
Βιτορούλ-ΑΠΟΕΛ 1-0
ΑΠΟΕΛ-Βιτορούλ 4-0
 
Πλέι οφς
ΑΠΟΕΛ-Σλάβια 2-0
Σάβια-ΑΠΟΕΛ 0-0
 
Όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης-ΑΠΟΕΛ 3-0
ΑΠΟΕΛ-Τότεναμ 0-3
ΑΠΟΕΛ-Ντόρτμουντ 1-1
Ντόρτμουντ-ΑΠΟΕΛ 1-1
ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-6
Τότεναμ-ΑΠΟΕΛ 3-0
 
Ο Απόλλωνας δεν φοβήθηκε και κοίταξε στα μάτια Έβερτον, Λυών και Αταλάντα
Η λεμεσιανή ομάδα ξεκίνησε στον β' προκριματικό με τη Ζάρια και ακολούθως στα πλέι οφς της διοργάνωσης άφησε εκτός τη Μίντιλαντ, παίρνοντας εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Τρελάθηκαν με τα Χριστούγεννα οι παίκτες του Απόλλωνα
 
Στον 5ο όμιλο μαζί με Αταλάντα, Λυών και Έβερτον, ο Απόλλωνας πραγματοποίησε παλικαρίσιες εμφανίσεις, ωστόσο τερμάτισε στην 4η θέση με τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Γιουρόπα Λιγκ
 
Β' προκριματικός
Απόλλωνας-Ζάρια 3-0
Ζάρια-Απόλλωνας 1-2
 
Γ' προκριματικός
Αμπερτίν-Απόλλωνας 2-1
Απόλλωνας-Αμπερτίν 2-0

Πλέι οφς
Απόλλωνας-Μίντιλαντ 3-2
Μίντιλαντ-Απόλλωνας 1-1
 
Όμιλος
Απόλλωνας-Λυών 1-1
Έβερτον-Απόλλωνας 2-2
Αταλάντα-Απόλλωνας 3-1
Απόλλωνας-Αταλάντα 1-1
Λυών-Απόλλωνας 4-0
Απόλλωνας-Έβερτον 3-0
 
2018-19
 
Η ΑΕΚ έβαλε και πάλι το ευρωπαϊκό της κοστούμι
Η ομάδα της Λάρνακας επέστρεψε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, μετά από εφτά χρόνια απουσίας και συνάντησε στα πλέι οφς της διοργάνωση τη Τρένσιν.
 
Ακολούθως οι κιτρινοπράσινοι βρέθηκαν στον 1ο όμιλο μαζί με Λεβερκούζεν, Ζυρίχη και Λουντογκόρετς και κατέλαβαν την τρίτη θέση του ομίλου με πέντε βαθμούς.
 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Γιουρόπα Λιγκ

Β' προκριματικός
Νταντάλκ-ΑΕΚ 0-0
ΑΕΚ-Νταντάλκ 4-0
 
Γ΄προκριματικός
Στουμ Γκρατς-ΑΕΚ 0-2
ΑΕΚ-Στουμ Γκρατς 5-0
 
Πλέι οφς
Τρένσιν-ΑΕΚ 1-1
ΑΕΚ-Τρένσιν 3-0
 
Όμιλος
ΑΕΚ-Ζυρίχη 0-1
Λεβερκούζεν-ΑΕΚ 4-2
ΑΕΚ-Λουντογκόρετς 1-1
Λουντογκόρετς-ΑΕΚ 0-0
Ζυρίχη-ΑΕΚ 1-2
ΑΕΚ-Λεβερκούζεν 1-5

Όταν ο Απόλλωνας... καθάρισε τη Βασιλεία από το Γιουρόπα Λιγκ
Η ομάδα της Λεμεσού έφθασε μέχρι τα πλέι οφς και στο δρόμο της είχε το εμπόδιο της Βασιλείας, ωστόσο οι κυανόλευκοι χωρίς να φοβηθούν κοίταξαν στα μάτια την ομάδα της Ελβετίας και πανηγύρισαν την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το ευχαριστώ και η ευχή των Απολλωνιστών για τη νέα χρονιά

Στον 8ο όμιλο η λεμεσιανή ομάδα βρήκε τη Λάτσιο, την Άιντραχτ και Μαρσέιγ, ωστόσο πάλεψε μέχρι τέλους και κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα
 
Α' προκριματικός
Στρούμπας-Απόλλωνας 1-0
Απόλλωνας-Στρούμπας 2-0
 
Β' προκριματικός
Ζελιέζνιτσαρ-Απόλλωνας 1-2
Απόλλωνας- Ζελιέζνιτσαρ 3-1

Γ' προκριματικός
Απόλλωνας-Ντίναμο Μπρεστ 4-0
Ντίναμο Μπρεστ-Απόλλωνας 1-0
Βασιλεία-Απόλλωνας 3-2
Απόλλωνας-Βασιλεία 1-0

2019-20
Στη φετινή χρονιά ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε και πάλι στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και θα αντιμετωπίσει τη Βασιλεία, γνωστή στο ποδοσφαιρικό κοινό στις αναμετρήσεις με τον Απόλλωνα.

Συγκεκριμένα οι γαλαζοκίτρινοι βρέθηκαν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου βρήκαν στο δρόμο τους το εμπόδιο του Άγιαξ και δεν κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση.

Ακολούθως ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και βρέθηκαν στον 2ο όμιλο μαζί με Σεβίλλη, Καραμπάχ και Ντουντελάνζ, όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση του ομίλου με δέκα βαθμούς.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Τσάμπιονς Λιγκ
 
Β΄προκριματικός
Σουτιέσκα-ΑΠΟΕΛ 0-1
ΑΠΟΕΛ-Σουτιέσκα 3-0

Γ' προκριματικός
ΑΠΟΕΛ-Καραμπάχ 1-2
Καραμπάχ-ΑΠΟΕΛ 0-2

Πλέι οφς
ΑΠΟΕΛ-Άγιαξ 0-0
Άγιαξ-ΑΠΟΕΛ 2-0

Όμιλος

ΑΠΟΕΛ-Ντουντελάνζ 3-4
Σεβίλλη-ΑΠΟΕΛ 1-0
Καραμπάχ-ΑΠΟΕΛ 2-2
ΑΠΟΕΛ-Καραμπάχ 2-1
Ντουντελάνζ-ΑΠΟΕΛ 0-2
ΑΠΟΕΛ-Σεβίλλη 1-0
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»