Η ώρα της απόφασης-Τι έχει να πει ο Αθλητικός Δικαστής για τον Ουζόχο

Με τις έρευνες της Αστυνομίας να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης με το δελτίο υγείας του Φράνσις Ουζόχο, σήμερα (11/02) αναμένεται και η εκδίκαση από τον Αθλητικό Δικαστή της ένστασης του Απόλλωνα για αντικανονική συμμετοχή του Νιγηριανού τερματοφύλακα στον αγώνα με την Ανόρθωση.
 
Το παιχνίδι που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου έληξε με 2-1 υπέρ της Ανόρθωσης, όμως η ομάδας της Λεμεσού ζητάει την κατακύρωση των τριών βαθμών της νίκης επικαλούμενος δόλο για την έκδοση του δελτίου υγείας του Νιγηριανού τερματοφύλακα, ο οποίος στο συγκεκριμένο ματς έκανε το ντεμπούτο του κάτω από τα δοκάρια της Ανόρθωσης.
 
 
Είναι δύσκολο να προβλεφθεί πώς θα δει την υπόθεση ο Αθλητικός Δικαστής, μιας και πρόκειται για μία πρωτότυπη διαμάχη για τα κυπριακά δεδομένα, ενώ δεν έχει καμία σχέση με την πρόσφατη ένσταση της ΑΕΚ για αντικανονική συμμετοχή παίκτη της Πάφος F.C.
 
H κατάληξη, πάντως, ενδεχομένως να είναι η ίδια. Δηλαδή, ο Απόλλωνας να πάρει τη νίκη στα χαρτιά με 3-0 και η Ανόρθωση πέραν από το γεγονός ότι θα χάσει τους τρεις βαθμούς που κέρδισε από το παιχνίδι, να χάσει άλλους έξι ως τιμωρία.
 
 
Στους πειθαρχικούς κανονισμούς (άρθρο 10) σημειώνεται ότι: «Αν η αντικανονική συμμετοχή γίνει σε αγώνα της Α’ φάσης του Πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, πέραν των άλλων ποινών, στο σωματείο, τους ποδοσφαιριστές και για την τύχη του αγώνα να τιμωρείται από τη Δικαστική Επιτροπή το υπαίτιο Σωματείο με αφαίρεση έξι (6) βαθμών αμέσως από την Α’ ομάδα».
 
Το δελτίο υγείας
Ερωτηματικό αποτελεί και πώς ο Αθλητικός Δικαστής θα δει το θέμα του δελτίου υγείας του Ουζόχο και ποια από τις… δύο απόψεις του ΚΟΑ θα λάβει υπόψη. Αρχικά ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι το δελτίο εκδόθηκε νομότυπα, όμως το Σάββατο (09/02) ανακοίνωσε την απόσυρσή του.
 
Η εξέλιξη αυτή από πλευράς Απόλλωνα εκλαμβάνεται ως επιβεβαίωση ότι παράνομα εκδόθηκε το δελτίο υγείας του Ουζόχο και κατά συνέπεια η συμμετοχή του ήταν αντικανονική. Από την άλλη, στην ομάδα της Αμμοχώστου υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που το δελτίο ακυρώθηκε το περασμένο Σαββάτο, η συμμετοχή του Νιγηριανού στον αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα δεν ήταν αντικανονική.
 
Ο Αθλητικός Δικαστής θα εξετάσει στα δεδομένα που θα παρουσιαστούν ενώπιον του και αναλόγως θα αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι, με την ελπίδα ότι το θέμα δεν θα τραβήξει περισσότερο όπως έγινε στην περίπτωση του αγώνα ΑΕΚ-Πάφος F.C.
 
 
 
Διαφοροποιούνται τα δεδομένα στη βαθμολογία
Στην περίπτωση που θα δικαιωθεί ο Απόλλωνας, τότε θα υπάρξουν ανακατατάξεις στη βαθμολογία. Η ομάδα της Λεμεσού (που αυτή τη στιγμή έχει 41 βαθμούς) θα πάει με 44 βαθμούς στη δεύτερη θέση, έναν πόντο πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ (45β.) και θα υποσκελίσει την συμπολίτισσά του ΑΕΛ (42β.).
 
Όσον αφορά στην Ανόρθωση (τώρα έχει 33 βαθμούς και είναι στην πέμπτη θέση), εάν δεχθεί το -9 τότε θα πέσει στους 26 βαθμούς και θα βρεθεί εκτός πρώτης εξάδας, αφού πιο πάνω της πλέον θα είναι και η Ομόνοια (27 β.). Οι άλλες ομάδες της εξάδας είναι η ΑΕΚ (4η, 35β.) και η Νέα Σαλαμίνα (6η, 30β.).
 

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών