Η άγνοια στις καταθέσεις και η νέα έκτακτη σύσκεψη για το θέμα Ουζόχο

Νέα έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα (10/02) στο Αρχηγείο για αξιολόγηση των στοιχεία που συλλέχθηκαν μέχρις στιγμής για την υπόθεση του δελτίου υγείας τερματοφύλακα της Ανόρθωσης, Φράνσις Ουζόχο.
 
Ο Νιγηριανός πορτιέρε, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της ομάδας της Αμμοχώστου στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στις 2 Φεβρουαρίου, εκ τότε έγινε ο πρωταγωνιστής σε… αγώνα εκτός γηπέδου, μετά την καταγγελία της ομάδας της Λεμεσού για πλαστογραφία του δελτίου υγείας του.
 
Ο Απόλλωνας προέβη σε καταγγελία την περασμένη Τρίτη (05/02) και σιγά-σιγά ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Την Παρασκευή (08/02) συνελήφθη ο Δρ. Κυριακός Γιάγκου, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου (09/02) οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου διατάχθηκε η κράτησή του μέχρι την Τρίτη.
 
Εναντίον του αναπληρωτή προέδρου της Ανόρθωσης εξετάζονται τα αδικήματα – για τα οποία στο μεταξύ δεν παραδέχθηκε ενοχή – της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και της εξασφάλισης πλαστής υπογραφής με ψευδείς παραστάσεις. Δεν είναι, όμως, ο μοναδικός που έδωσε κατάθεση στους ανακριτές, καθώς το κατώφλι του ΤΑΕ Αρχηγείου πέρασε το πρωί της Κυριακής (10/02) ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Παντελή.
 

Η κατάθεσή του δεν ήταν ανακριτική, αλλά ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας της Αμμοχώστου κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που σχετίζονται με το δελτίο υγείας του Ουζόχο. Όπως πληροφορείται η omada.com.cy ο Ανδρέας Παντελή δήλωσε άγνοια.

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για τον 20χρονο τερματοφύλακα, για τον οποίο εξετάζεται αν γνώριζε ότι εκδόθηκε το δελτίο υγείας του χωρίς όμως να υποβληθεί σε εξετάσεις και να υπογράψει και από ποιον έτυχε ενημέρωσης. Επίσης έδωσε δείγμα υπογραφής αφού στα σχετικά έγραφα που προσκομίστηκαν θα διενεργηθούν γραφολογικές εξετάσεις.
 

Επιπλέον, για κατάθεση κλήθηκαν άλλοι δύο ποδοσφαιριστές, των οποίων φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν οι ιατρικές τους εξετάσεις για την έκδοση του δελτίου υγείας του Ουζόχο. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο ένας εκ των δύο ποδοσφαιριστών δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι χρησιμοποιήθηκαν οι αιματολογικές του εξετάσεις, εκφράζοντας πλήρη άγνοια.
 
Η Αστυνομία συνεχίζει και σήμερα τη λήψη καταθέσεων και την αξιολόγηση τεκμηρίων, ενώ μέχρι το βράδυ θα αποφασιστεί κατά πόσο ο Γιάγκου θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι νεωτέρας ή θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του.
 

Δειτε Επισης

Σα Πίντο: Είμαι ήσυχος, ευγενικός αλλά δεν πρέπει να μου φερθείς άσχημα, όπως έγινε με την Ανόρθωση
Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Εθνική Futsal
Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε