Σαββίδης: «Ξέρουν ότι, αν εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος, μένουμε με τρία γήπεδα

Ξεκαθαρίζοντας ότι η αδειοδότηση των σταδίων δεν είναι ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ο Γιώργος Σαββίδης αναρωτήθηκε εκ νέου τι άλλαξε από την ημέρα ψήφισης του νόμου για τη βία και για ποιο λόγο επιχειρείται να συνδεθεί τώρα η κάρτα φιλάθλου με όλες τις ελλείψεις που δεδομένα υπάρχουν στα γήπεδα.

Σε τηλεφωνικές δηλώσεις του στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του ΡΙΚ ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Ο εν ισχύ νόμος για τη βία στα γήπεδα έχει πολλές πρόνοιες. Αυτό που ακόμη δεν έχω αντιληφθεί και το θέτω προς όλους είναι γιατί σήμερα συνδέεται το θέμα της κάρτας φιλάθλου με όλα τα θέματα που έχουν ή δεν έχουν εφαρμοστεί. Τι άλλαξε από τότε που η βουλή ψήφισε τον νόμο μέχρι σήμερα για να υπάρχει αυτή η μεγάλη μεταστροφή;»

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Γεωργίου: «Αν καταρρεύσει αδειοδοτημένο στάδιο, ποιος θα έχει την ευθύνη;» (vid)

«Αν καταργήσουμε την κάρτα φιλάθλων και μαζί τη βάση δεδομένων 5-10 χιλιάδων ατόμων που ήταν στο γήπεδο και πιθανόν να είναι δράστες πιθανών επεισοδίων, θα είναι πιο εύκολο να εντοπίσουμε τυχόν παραβάτες;», αναρωτήθηκε ρητορικά και συνέχισε: «Το θέμα αδειοδότησης των γηπέδων είναι θέμα της ανεξάρτητης αρχής και όχι του δικού μου υπουργείο, κακώς το συνέδεσε ο κ. Γεωργίου. Ούτε ο ΚΟΑ είναι υπό την ευθύνη του υπουργείου μου.

Η ασφάλεια είναι υπό την ευθύνη μας, αλλά στο πλαίσιο της αρμοδιότητας και ευθύνης της αρχής να μην αδειοδοτήσουν στάδιο που δεν είναι ασφαλές. Ποιο στάδιο δεν είναι ασφαλές; Αυτό που έχει προβλήματα στατικά ή αυτό που δεν εφαρμόζει το θέμα της ταξιθέτησης; Δεν μπορούν να εξισώνονται

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Γκρεμίζουν το κάστρο του Ιωνά-Τα καυτά ερωτήματα για την κάρτα φιλάθλου

Κανένα οργανισμό ή καμιά ανεξάρτητη αρχή δεν θα πίεζα ή δεν θα μπορούσα να πιέσω να αδειοδοτήσει στάδιο, το οποίο ενδεχομένως να περικλείει σοβαρούς κινδύνους ασφαλείας. Αλλά πρέπει να διαχωρίσουμε ποιος είναι ο σοβαρός κίνδυνος ασφάλειας».

Ακολούθως ο Σαββίδης υπογράμμισε: «Η σύνδεση ενός ανεξάρτητου και αυτόνομου μέτρου, όπως είναι η κάρτα φιλάθλου, με όλα τα άλλα θέματα που προβλέπει η νομοθεσία ως μοχλός πίεσης, έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι που το ζήτησαν επίγνωση ότι αν επιμείνουμε σε όλα τα σημεία που προβλέπει η νομοθεσία τα μόνα στάδια που δυνητικά θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν αγώνες της α’ κατηγορίας είναι μόνο τα αδειοδοτημένα από την UEFA, δηλαδή το ΓΣΠ, η Αρένα και το Αντώνης Παπαδόπουλος;»

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Το «φιάσκο» Μακάρειο, τα αποδεικτικά στοιχεία και το θέμα που έθιξε η Ομόνοια

«Τι διαφορά θα υπάρξει αν καταργήσουμε ένα μέτρο που δούλεψε κι απέδωσε, τι θα πούμε στους 72.000 νομοταγείς πολίτες που έτρεξαν και εξέδωσαν την κάρτα φιλάθλου και τώρα νιώθουν ασφαλείς να πάρουν και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους;», κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σόκαρε τον Απόλλωνα σε νεκρό χρόνο η Πάφος και πέταξε για τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε μέσω VAR ο Απόλλωνας και το γκολ που έφερε την έκρηξη στις κερκίδες
Το respect του Σπιλέφσκι στους Ομονοιάτες-«Όποτε φώναζε ο κόσμος της Ομόνοιας σηκωνόταν η τρίχα μου»
BINTEO: Με σβηστές μηχανές πήρε την πρόκριση στο τελικό η Ομόνοια και πάει να γράψει ιστορία
BINTEO: Το εντυπωσιακό κορεό που έφτιαξαν οι οπαδοί του Απόλλωνα στο ασφυκτικά γεμάτο Άλφαμεγα
BINTEO: Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Κακουλλή που τους πέρασε όλους στο ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες Απόλλωνα και Πάφου στο κατάμεστο Άλφαμεγα
Αλυσιδωτές εξελίξεις στην Ανόρθωση-Παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο
Οι ενδεκάδες Ομόνοιας και Άρη στον επαναληπτικό Κυπέλλου στο ΓΣΠ
Δεν θα πέφτει καρφίτσα στο Άλφαμεγα-Ανακοίνωσε sold out o Απόλλωνας