Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

«Αναστολή σημαίνει κατάργηση. Ό,τι λέει ο νόμος κι ας κλείσουν γήπεδα»

  27/06/2019 10:12
«Αναστολή σημαίνει κατάργηση. Ό,τι λέει ο νόμος κι ας κλείσουν γήπεδα»

«Αναστολή σημαίνει κατάργηση. Ό,τι λέει ο νόμος κι ας κλείσουν γήπεδα»

  27/06/2019 10:12

Με αφορμή την πρόταση για αναστολή εφαρμογής της η κάρτα φιλάθλου επανήλθε δυναμικά ως το Νο1 θέμα της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας. Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, πήρε θέση για όλα όσα ακούγονται και γράφονται γι' αυτό το ακανθώδες ζήτημα.

«Όλοι γινόμασταν μάρτυρες των πιέσεων, διαμαρτυριών και των προβλημάτων που υπήρχαν. Η κάρτα είχε αρνητικό αποτέλεσμα και έπαιξε το ρόλο της στη μείωση των φιλάθλων. Αυτό πρέπει να το παραδεχτούμε. Κάναμε τις έρευνες μας και περιμέναμε να τελειώσει ο χρόνος για να κάνουμε μια επιστημονική έρευνα για να δούμε πώς πήγε», δήλωσε αρχικά στον Super Sport FM 104.0.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Αδειάζει το άλλοθι της Βουλής για την κάρτα φιλάθλου η Αρχή Αδειοδότησης γηπέδων

-Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση το θέμα της κάρτας φιλάθλου, σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη της λειτουργίας;
-Κάποια θετικά υπάρχουν. 72.000 κόσμος την εμπιστεύτηκε και πάει ή δεν πάει στο γήπεδο. Από την άλλη είναι τα πρόστιμα που γλίτωσαν οι ομάδες μας που είναι πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ. Επίσης δεν έσπασε μύτη. Πήρα και τα εγγόνια μου στο γήπεδο. Οι αστυνομικοί μου λένε ότι πάνε στα σπίτια τους χωρίς πρόβλημα. Το αρνητικό είναι ότι επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την προσέλευση κόσμου. Δεν μπορείς όμως να σβήσεις όλα τα άλλα που έδειξε η μελέτη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας πριν 2-3 χρόνια με όλα τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Θα έπρεπε να δώσουμε τουλάχιστον χρόνο στο μέτρο, τουλάχιστον 2 ή 3 χρόνια για να δούμε.

-Όλα τα κόμματα είναι υπέρ της αναστολής. Πάμε για αναστολή του μέτρου;
-Χθες ήταν ομόφωνη η θέση και, αν περάσει αυτή η θέση, θα πάμε για αναστολή. Αναστολή σημαίνει κατάργηση. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Ο καθένας έχει το δικαίωμα της άποψης του. Μακάρι, αν περάσει, να γεμίσουν τα γήπεδα και να μην σπάσει μύτη. Ως οργανισμός θα εκτελέσουμε οποιαδήποτε απόφαση του νομοθετικού σώματος. Χθες η εταιρεία που συμβαλλόμαστε για το λογισμικό, μας ενημέρωσε πως θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα κάποιων βδομάδων και κάποιο κόστος για να αφαιρεθεί η κάρτα από το σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Σαββίδης: «Ξέρουν ότι, αν εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος, μένουμε με τρία γήπεδα;» (vid)

Τι έργα πρέπει να γίνουν;
-Έγινε πολύς λόγος για το Μακάρειο χθες και λέω ότι κάναμε όλες τις διαδικασίες και μετά είχαμε την επιστολή της αστυνομίας. Το Μακάρειο έχει άδεια μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, γιατί γίνονται έργα. Δεν θα μπει σε αυτή τη λογική στην εξέταση που είναι στις 30 Ιουνίου. Ό,τι λέει ο νόμος, να γίνεται και ας κλείσουν γήπεδα. Μόνο το Μακάρειο και το «Στέλιος Κυριακίδης» είναι ιδιοκτησίας του ΚΟΑ. Για τα υπόλοιπα γήπεδα είναι ευθύνη των ιδιοκτητών για να πουν τι έργα χρειάζονται και να αναλάβουν το κόστος.

-Ποιο μήνυμα στέλεντε σε όσους έχουν κάρτα φιλάθλου;
-Καλώς την έκαναν. Αν οι νομοθέτες πάρουν μια διαφορετική απόφαση και γίνει νόμος, έχουμε την υποχρέωση να την ακολουθήσουμε. Ο νόμος είναι νόμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας