Πάθος, ένταση, ψυχή-Ο Νούνο λείπει, ο ΑΠΟΕΛ νοσεί...

Τα πράγματα στον ΑΠΟΕΛ δεν εξελίσσονται όπως περίμεναν όλοι εντός και εκτός του Αρχαγγέλου. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν παρουσιάζονται καθώς πρέπει, με αρκετές εμφανίσεις κάτω του μετρίου αλλά και αποδόσεις από ποδοσφαιριστές που δεν πείθουν σε καμία περίπτωση. 

Ευθύνες μπορούν να αποδοθούν κατά παντού αφού αρκετά είναι τα προβλήματα που δεν αφήνουν στην ουσία τον ΑΠΟΕΛ να αποδώσει. Ένα από αυτό είναι και η έλλειψη ενός ποδοσφαιριστή με ηγετικά χαρακτηριστικά. Ένας Νούνο Μοράις, είναι το αναπόσπαστο κομμάτι από το παζλ που έφυγε και η ομάδα παραμένει ασύνδετη με αρκετά θέματα ειδικά στο νευραλγικό χώρο του κέντρου, αλλά και στα αποδυτήρια της ομάδας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στους εκλεκτούς του Μουρίνιο ο Μοράις

Ένας αρχηγός με αίσθηση ευθύνης για τη θέση του πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει, εκτός από το να απολαμβάνει τον τίτλο του. Με σωστή ενεργοποίηση και σωστή καθοδήγηση του ιδίου και των υπόλοιπων συμπαιχτών του θα πρέπει να δημιουργήσει και να «υπηρετήσει» κάποιους συγκεκριμένους ρόλους, να έχει κάποιες συγκεκριμένες ευθύνες και να αναπτύξει κάποιες  σημαντικές σχέσεις. Ο προπονητής θα πρέπει να βοηθήσει τον αρχηγό στις παραπάνω ενέργειες έτσι, ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουν μια καλύτερα οργανωμένη ομάδα.

Τα προβλήματα του ΑΠΟΕΛ στο χώρο του κέντρου δεν είναι μόνο στο δημιουργικό κομμάτι αλλά και στη γενικότερη ομαλή του λειτουργία. Ο Πορτογάλος ρέκορντμαν των γαλαζοκιτρίνων, είχε τα πάντα που χρειαζόταν ένας αρχηγός. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητούν απαντήσεις οι διαιτητές και… μετά τα νεότερα-Δεν ανακοινώνουν πότε επιστρέφουν

Θετικότητα. Διατηρούσε το ηθικό της ομάδας του υψηλό ότι αρνητικό κι αν συνέβαινε, παρουσιάζοντας το στην υπόλοιπη ομάδα ως κάτι που εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε κάτι το θετικό.

Επικοινωνία. Η ισχυρή επικοινωνία είναι μια στέρεη βάση για όλους τους σπουδαίους προπονητές και επιτυχημένους αρχηγούς. Ο Νούνο Μοράις, είχε το χάρισμα να επικοινωνεί με όλους και με όλα μέσα στο γήπεδο, μεταδίδοντας όλα όσα ήθελε και δεν ήθελε να πει ο προπονητής.

Έλεγχος αποδυτηρίων. Ίσως το πιο σημαντικό και μεγαλύτερο κεφάλαιο στον ΑΠΟΕΛ τη δεδομένη στιγμή. Με την απουσία ενός φυσικού αρχηγού τα πράγματα στο χώρο των αποδυτηρίων δεν μπορεί να είναι η ίδια με την παρουσία του. Σε αρκετές περιπτώσεις είδαμε ομάδες να κρατούν ποδοσφαιριστές μόνο και μόνο για τον έλεγχο των αποδυτηρίων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βλέπει εκτάκτως Κυριακάτικα τους διαιτητές ο Κούμας

Το κενό του Νούνο Μοράις είναι μέχρι στιγμής δυσαναπλήρωτο. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν έχουν καταφέρει να αναπληρώσουν το κενό που άφησε με την απομάκρυνση του ο Πορτογάλος, που δεν αφορά το αγωνιστικό κομμάτι αλλά τον έλεγχο, την επικοινωνία και όλα όσα είχε κάτω από τη «σκέπη» του. 

Ουδείς αλάνθαστος με τον Πορτογάλο να έχει παίξει και αυτός το δικό του ρόλο για να φτάσουν οι δυο πλευρές σε χωρισμό. Αλλά αυτό από μόνο του δεν μπορεί να ισοπεδώσει τα όσα πρόσφερε τόσα χρόνια στον Αρχάγγελο.

Χωρίς φυσικό αρχηγό ο ΑΠΟΕΛ θα δυσκολευτεί αρκετά στο να επέλθει η ηρεμία εντός παιχνιδιού αλλά και εντός αποδυτηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής