Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δείχνουν Μασιά ως το πρόσωπο που που τους πλησίασε-Μαρτυρίες και μετά… ανάκριση

  14/02/2020 06:40
Δείχνουν Μασιά ως το πρόσωπο που που τους πλησίασε-Μαρτυρίες και μετά… ανάκριση

Δείχνουν Μασιά ως το πρόσωπο που που τους πλησίασε-Μαρτυρίες και μετά… ανάκριση

  14/02/2020 06:40
Συγκεκριμένη στρατηγική ακολουθεί η Αστυνομία σε σχέση με τον ύποπτο χειραγωγημένο αγώνα, μεταξύ Οθέλλου και Αγία Νάπας, για τον οποίο τελούν υπό οκταήμερη κράτηση ο διαιτητής Αντρέας Κωνσταντίνου και ο πρόεδρος της Αγίας Νάπας, Δημήτρης Μασιάς.
 

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου που βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, συνεχίζουν να λαμβάνουν μαρτυρίες από ποδοσφαιριστές και παράγοντες που προσεγγίστηκαν, καθώς και από πρόσωπα από το στενό περιβάλλον των υπόπτων, ώστε να αξιολογήσουν κάθε πληροφορία και να εντοπίσουν σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Παράλληλα των ανακρίσεων, στο επίκεντρο και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των υπόπτων, καθώς και τα αποτελέσματα από το δικανικό έλεγχο στα κινητά τους τηλέφωνα που κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ανακριτές θέλουν να έχουν στα χέρια τους όσα περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες, προτού ανακρίνουν Μασιά και Κωνσταντίνου, ώστε να κληθούν να δώσουν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα, με βάση το μαρτυρικό υλικό. Με αυτή την στρατηγική οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι ευκολότερο οποιοσδήποτε ύποπτος να «σπάσει» και να θελήσει να συνεργαστεί. Ωστόσο, άγνωστο εάν οι ύποπτοι θα κρατήσουν στάση σιωπής, αφού κατά την προφορική τους ανάκριση, όταν συνελήφθησαν, δεν θέλησαν να απαντήσουν σε καμία ερώτηση των ανακριτών.
 

Στα χέρια της Αστυνομίας, βρίσκονται και βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καζίνο στην Πύλα, στο οποίο μετέβη ο Δημήτρης Μασιάς για να συναντήσει τον πρόεδρο του Οθέλλου, όπου του ζήτησε να «κανονίσει να χαρίσει στην ομάδα της Αγίας Νάπας, η οποία διεκδικεί με περισσότερες αξιώσεις την άνοδό της στην Α’ κατηγορία», έναντι του ποσού των δέκα χιλιάδων ευρώ.

Στα πλαίσια των ερευνών για την συγκεκριμένη υπόθεση, οι ανακριτές έχουν υπόψη και τον κόκκινο φάκελο που έφθασε τον περασμένο Ιανουάριο, και αφορούσε και πάλι την Αγία Νάπα που έπαιζε με την Πάφο, ενώ διαιτητής ήταν και πάλι ο Αντρέας Κωνσταντίνου.
 

Με βάση τις καταθέσεις των ποδοσφαιριστών, ο Δημήτρης Μασιάς φαίνεται να ήταν αυτός που πλησίασε πρόσωπα για να στηθεί ο αγώνας, αφού υπάρχει μαρτυρία, από πελάτη μάλιστα του μάνατζερ, ότι του ζήτησε να τον βοηθήσει και «δεν θα μείνει πάνω του».
 
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Οθέλλου, ισχυρίστηκε πως μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, συναντήθηκε με τον Δημήτρη Μασιά και του παραπονέθηκε ότι άκουσε πως πειράζει παίκτες της ομάδας του. Τότε, όπως είπε, ο Μασιάς του απάντησε ότι ο ίδιος δεν πειράζει παίκτες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να έβαλε άλλους να πειράξουν παίκτες. Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του μάρτυρα, ο Δημήτρης Μασιάς όμως συνέχισε και του είπε ότι με τον μόνο που μίλησε είναι με τον διαιτητή του αγώνα, Ανδρέα Κωνσταντίνου.
 
Επίσης, εναντίον του διαιτητή υπάρχει μαρτυρία πως ανέφερε σε ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια του αγώνα, «εγώ δεν θα ξανακάνω παιχνίδι Β’ κατηγορίας, είμαι προς τα τέλη μου».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όσα κατέθεσαν πρόεδρος και πελάτης Μασιά-«Είπε να το ξανασκεφτώ και θα με πάρει»
 
Πρόκληση για την Αστυνομία
 
Για πρώτη φορά στα χρονικά, η Αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη διαιτητή και προέδρου ομάδας για ύποπτο στημένο αγώνα, κάτι που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έκβαση της υπόθεσης.
 
Εάν καταφέρει η Αστυνομία να στοιχειοθετήσει υπόθεση, τότε στέλνει ηχηρό μήνυμα πως μπορεί να πατάξει την διαφθορά εάν υπάρχουν μαρτυρίες και όχι απλά δημόσιες δηλώσεις χωρίς υπόσταση, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα γκρεμιστεί η ελπίδα πως μπορεί να καθαρίσει ο Στάβλος του Αυγεία.
 
Σημειώνεται πάντως, πως η στοιχειοθέτηση τέτοιων αδικημάτων είναι αρκετά δύσκολη, ώστε να τεκμηριωθούν νομικά ενώπιον Δικαστηρίου, με την Αστυνομία αυτή τη στιγμή να περνά ουσιαστικά από εξετάσεις.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας