Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Ψήνονται» διώξεις για όσους παίζουν και... ξιπαίζουν με καταγγελίες για στημένα

  12/02/2020 20:13
«Ψήνονται» διώξεις για όσους παίζουν και... ξιπαίζουν με καταγγελίες για στημένα

«Ψήνονται» διώξεις για όσους παίζουν και... ξιπαίζουν με καταγγελίες για στημένα

  12/02/2020 20:13
Αποφασισμένη να βάλει φρένο στις δημόσιες καταγγελίες από παράγοντες του κυπριακού ποδοσφαίρου, οι οποίες δεν τεκμηριώνονται, είναι η Αστυνομία, η οποία προχωρεί στο επόμενο βήμα. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της OMADA, η Αστυνομία παρακολουθεί τις δημόσιες δηλώσεις που γίνονται, και όπως στην περίπτωση του προέδρου της Ομόνοιας, Σταύρου Παπασταύρου, και του προέδρου της ΑΕΛ, Ανδρέα Σοφοκλέους, οποιοσδήποτε προβαίνει σε καταγγελίες, θα καλείται στο τμήμα για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του και να δώσει στοιχεία. 
 
Ως εκ τούτου, την ώρα που οι Αρχές αναμένουν ακόμη τον Σταύρο Παπασταύρου να επιστρέψει στην Κύπρο ώστε να καταθέσει στοιχεία σε σχέση με τις αναφορές του ότι προσεγγίστηκε για εξαγορά τίτλου, στην Αστυνομία για να κατάθεση να κληθεί και ο πρώην πρόεδρος της Αγίας Νάπας, Κώστας Ηλία, ο οποίος σε δηλώσεις του μίλησε για βρωμιά, ενώ ισχυρίστηκε ότι κάθε βδομάδα προσεγγιζόταν για να στήσει αγώνα.
 
Ο κ. Ηλία θα κληθεί να δώσει κατάθεση και στοιχεία ώστε να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του σε μια προσπάθεια να υπάρξει πάταξη της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο. 
 
Σημειώνεται πως σε δημόσιες καταγγελίες προέβη και ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, ο οποίος είχε κληθεί επίσης από την Αστυνομία για να δώσει κατάθεση. 
 
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η Αστυνομία θα επιχειρήσει να βάλει φρένο στα λαϊκά Δικαστήρια που στήνονται δημόσια, κατά τα οποία παράγοντες, μιλούν για στημένα, εμφανίζονται γνώστες καταστάσεων και δημιουργούν εντυπώσεις. 
 
Με βάση το άρθρο του συντάγματος που αφορά καταπολέμηση και χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, προβλέπεται ποινική δίωξη προσώπων που ενώ δηλώνουν ότι γνωρίζουν στοιχεία, δεν τα καταθέτουν στις Αρχές. 
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη νομοθεσία, «σε περίπτωση που πρόσωπο σκόπιμα και χωρίς νόμιμη αιτία αρνείται ή παραλείπει να συμμορφωθεί με τις πιο πάνω διατάξεις είναι ένοχο αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες ευρώ (€10.000) ή και τις δύο (2) αυτές ποινές».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας