«Ψήνονται» διώξεις για όσους παίζουν και... ξιπαίζουν με καταγγελίες για στημένα

Αποφασισμένη να βάλει φρένο στις δημόσιες καταγγελίες από παράγοντες του κυπριακού ποδοσφαίρου, οι οποίες δεν τεκμηριώνονται, είναι η Αστυνομία, η οποία προχωρεί στο επόμενο βήμα. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της OMADA, η Αστυνομία παρακολουθεί τις δημόσιες δηλώσεις που γίνονται, και όπως στην περίπτωση του προέδρου της Ομόνοιας, Σταύρου Παπασταύρου, και του προέδρου της ΑΕΛ, Ανδρέα Σοφοκλέους, οποιοσδήποτε προβαίνει σε καταγγελίες, θα καλείται στο τμήμα για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του και να δώσει στοιχεία. 
 
Ως εκ τούτου, την ώρα που οι Αρχές αναμένουν ακόμη τον Σταύρο Παπασταύρου να επιστρέψει στην Κύπρο ώστε να καταθέσει στοιχεία σε σχέση με τις αναφορές του ότι προσεγγίστηκε για εξαγορά τίτλου, στην Αστυνομία για να κατάθεση να κληθεί και ο πρώην πρόεδρος της Αγίας Νάπας, Κώστας Ηλία, ο οποίος σε δηλώσεις του μίλησε για βρωμιά, ενώ ισχυρίστηκε ότι κάθε βδομάδα προσεγγιζόταν για να στήσει αγώνα.
 
Ο κ. Ηλία θα κληθεί να δώσει κατάθεση και στοιχεία ώστε να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του σε μια προσπάθεια να υπάρξει πάταξη της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο. 
 
Σημειώνεται πως σε δημόσιες καταγγελίες προέβη και ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, ο οποίος είχε κληθεί επίσης από την Αστυνομία για να δώσει κατάθεση. 
 
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η Αστυνομία θα επιχειρήσει να βάλει φρένο στα λαϊκά Δικαστήρια που στήνονται δημόσια, κατά τα οποία παράγοντες, μιλούν για στημένα, εμφανίζονται γνώστες καταστάσεων και δημιουργούν εντυπώσεις. 
 
Με βάση το άρθρο του συντάγματος που αφορά καταπολέμηση και χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, προβλέπεται ποινική δίωξη προσώπων που ενώ δηλώνουν ότι γνωρίζουν στοιχεία, δεν τα καταθέτουν στις Αρχές. 
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη νομοθεσία, «σε περίπτωση που πρόσωπο σκόπιμα και χωρίς νόμιμη αιτία αρνείται ή παραλείπει να συμμορφωθεί με τις πιο πάνω διατάξεις είναι ένοχο αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες ευρώ (€10.000) ή και τις δύο (2) αυτές ποινές».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή