Το αεροπλανάκι του Τζούριακ, ο πούρος του Μαλέκου και ο Φοίνικας του Κβιλιτάια

Ο Γκιόργκι Κβιλιάτια ήρθε το καλοκαίρι στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης, ώστε να λύσει την επιθετική αφλογιστία της Κυρίας και μέχρι τώρα τα καταφέρνει μια χαρά, αφού βρίσκεται ψηλά στον πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος. 
 
Ο Γεωργιανός φορ, το τελευταίο διάστημα, πανηγυρίζει τα γκολ που σημειώνει, κουνώντας τα χέρια του σαν πουλί, με την Ανόρθωση σε ανάρτησή της, να εξηγεί ότι ο πανηγυρισμός του Κβιλιτάια, οφείλεται στο σήμα της Ανόρθωσης, το μυθικό πουλί Φοίνικα. 
Αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος ποδοσφαιριστής στην Κύπρο, επιλέγει να πανηγυρίσει με ένα ξεχωριστό τρόπο τα γκολ που σημειώνει, αφού στο παρελθόν υπήρξαν αρκετοί, μοναδικοί πανηγυρισμοί. 
 
Το αεροπλανάκι του Τζούριακ
Ένας από τους σπουδαιότερους επιθετικούς που πάτησε ποτέ το πόδι του στα κυπριακά γήπεδα, ήταν ο Ούγγρος Τζόζεφ Τζούριακ, ο οποίος αγωνίστηκε για δύο χρόνια με τα χρώματα της Ομόνοιας. 
 
Ο Μαγυάρος, σημείωσε 43 γκολ σε 60 συμμετοχές με το τριφύλλι και έμεινε στην ιστορία για τον πανηγυρισμό του, υπό την επωνυμία «αεροπλανάκι». 
 
Ο συγκεκριμένος πανηγυρισμός, ξεκίνησε, μετά από γκολ που σημείωσε τον Απρίλιο του 1992 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Σκόραρε στο 89ο λεπτό με γυριστό σουτ εντός περιοχής και χάρισε την πρόκριση στην Ομόνοια. Στον πανηγυρισμό του, ο Τζούριακ άνοιξε τα χέρια και έκανε κινήσεις ως σαν να είναι αεροπλάνο. Από εκείνο το παιχνίδι και μετά πανηγύριζε όλα τα γκολ του με τον συγκεκριμένο τρόπο.
Ο δείκτης στους... πορτοκαλί
To πολυβόλο του ΑΠΟΕΛ Γιάννος Ιωάννου, ο οποίος φόρεσε τα γαλαζοκίτρινα για 19 χρόνια, από το 1981 μέχρι το 2000, σκοράροντας 191 γκολ σε 371 συμμετοχές, είχε τον δικό του ξεχωριστό πανηγυρισμό. 
 
Σε κάθε γκολ που σημείωνε, ύψωνε τον δείκτη στην κερκίδα των πορτοκαλί, αφιερώνοντας τα γκολ του, στους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ.
 
Μέχρι σήμερα, ο Γιάννος Ιωάννου είναι ίσως ο πιο αγαπημένος ποδοσφαιριστής των ΑΠΟΕΛιστών.
Ο πούρος του Μαλέκκου
Ένας πανηγυρισμός που ήταν πρωτόγνωρος, ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν αυτός του Κώστα Μαλέκκου, τη σεζόν 1998-99, στο Αντώνης Παπαδόπουλος, απέναντι στην Ανόρθωση. 
 
Ο «Νουρέγιεφ», όπως τον αποκαλούσαν, πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ στα πρώτα λεπτά του αγώνα απέναντι στην ομάδα της Αμμοχώστου, με τη φανέλα της Ομόνοιας και αμέσως έτρεξε στον πάγκο της ομάδας του. 
 
Εκεί ζήτησε να του δώσουν ένα πούρο, τον οποίο άναψε και κάπνισε.
Η βέρα του Ράουφμαν
Επτά χρόνια, 332 συμμετοχές και 192 γκολ ήταν η παρακαταθήκη του Ράινερ Ράουφμαν με την Ομόνοια. 
 
Ο Γερμανός, σε κάθε γκολ που σκόραρε με τους πράσινους, φύλαγε τη βέρα που που φορούσε, αφιερώνοντας τα γκολ του, στην γυναίκα του.
Η τούμπα του Χαραλαμπίδη
Ένας άλλος εμβληματικός αρχηγός του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος στα γκολ του πανηγύριζε με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ήταν ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης.
 
Ο «Μπίδης», κατέγραψε πάνω από τριακόσιες συμμετοχές με τον ΑΠΟΕΛ και 66 γκολ. Κάθε φορά που έστελνε την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό, έτρεχε σε μια από τις γωνίες του γηπέδου και έκανε τούμπα, ενώ στη συνέχεια έσφιγγε τη γροθιά του, προς τους οπαδούς της ομάδας του. 
Η μαγειρική του Πάιβα
Στις καρδιές των φίλων του Απόλλωνα, βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται για πάντα ο Ζοάο Πάιβα. Ο Πορτογάλος, έπαιξε 54 παιχνίδια με τη φανέλα της ομάδας της Λεμεσού και σκόραρε 16 γκολ. 
 
Χαρακτηριστικός ήταν πάντα ο πανηγυρισμός του μετά τα γκολ που πετύχαινε, αφού παρίστανε τον μάγειρα. Σε κάποια στιγμή οι «φυγάδες», άρχισαν να κουβαλούν μαζί τους σκούφους μάγειρα, τους οποίους πετούσαν στον Πάιβα, όταν έβαζε γκολ.
Οι μάσκες του Φρέντι
Σε τέσσερις ομάδες στην Κύπρο αγωνίστηκε ο Φρέντι Ντος Σάντος, αποδεικνύοντας σε όλες ότι ήταν δεινός σκόρερ. Πρωτοήρθε στη χώρα μας, για λογαριασμό της Δόξας, ακολούθως πήρε μεταγραφή για την  Ένωση Νέων Παραλιμνίου και αργότερα για την ΑΕΛ. Τελευταίος σταθμός του η Ομόνοια, στην οποία πέτυχε 23 γκολ. 
 
Ο Φρέντι, ήταν ένας ποδοσφαιριστής που του άρεσε να πανηγυρίζει τα γκολ του σε κάποιες περιπτώσεις, φορώντας μάσκες. Τα φλας των φωτογραφικών μηχανών, των κατέγραψαν να πανηγυρίζει με μάσκα του Scream, του Star Wars, αλλά και του Shrek.
O στρατιωτικός χαιρετισμός του Ματ
Ήρθε στην Ομόνοια, σε μια περίοδο που το τριφύλλi δεν ήταν και στα καλύτερά του, όμως ο Ματ Νταρμπισάιαρ, τράβηξε πολλή κουπί για την ομάδα του. Κατέγραψε 113 συμμετοχές σε τέσσερα χρόνια και σκόραρε 62 γκολ. 
 
Χαρακτηριστικός ο πανηγυρισμός του, όταν χαιρετούσε στρατιωτικά, μετά τα γκολ που έβαζε, αναγκάζοντας τους Ομονοιάτες, πολλές φορές να τον μιμηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Η αφιερώσεις του Ασαντέ
Πέραν του πανηγυρισμού του Κβιλιτάια, στη φετινή σεζόν ξεχωρίζει και αυτός του Έρνεστ Ασαντέ της Ομόνοιας, ο οποίος σε κάθε γκολ που πετυχαίνει, γονατίζει και δείχνει τον ουρανό. 
 
Ο βραχύσωμος επιθετικός των πρασίνων, κάνει αυτή την ενέργεια, για να ευχαριστήσει όπως είπε ο ίδιος τον Θεό, αλλά και για να μην κουράζει τους συμπαίκτες του, οι οποίοι θα πρέπει να τον τρέχουν ξοπίσω για να του δώσουν συγχαρητήρια, με αποτέλεσμα να σπαταλούν δυνάμεις, που θα τους χρειαστούν για τη συνέχεια του αγώνα.

Δειτε Επισης

Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»