Το μέλλον των προπονητών στους έξι μεγάλους-Tι ισχύει με τα συμβόλαιά τους

Η ποδοσφαιρική χρονιά βρίσκεται εννέα αγωνιστικές πριν από το τέλος της, με τις ομάδες να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στους στόχους που έχουν θέσει από την αρχή της χρονιάς. Οι κόποι τους θα κριθούν στα εναπομείναντα παιχνίδια με κάποιους στο τέλος να πανηγυρίζουν και άλλους να πίνουν το πικρό ποτήρι της αποτυχίας.

Την ίδια ώρα όμως, αναμφισβήτητα, όλες οι ομάδες τρέχουν και για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς. Η αρχή του παντός, είναι ο προπονητής, ο οποίος θα κτίσει το ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου, στην εκάστοτε ομάδα.

Από τις μεγάλες ομάδες, όλες πλην δύο, έχουν συμβόλαια με τους προπονητές τους και για τη νέα σεζόν. Παρόλα αυτά όλοι γνωρίζουν ότι η θέση του προπονητή είναι η πιο επισφαλής από όλες και εβδομάδα με εβδομάδα, όλα μπορούν να αλλάξουν.

Τα δύο συμβόλαια που λήγουν, είναι αυτά των Τιμούρ Κετσπάγια της Ανόρθωσης και Χένινγκ Μπεργκ της Ομόνοιας.

Το συμβόλαιο του Τιμούρ και οι συνεχόμενες ερωτήσεις

Ο Γεωργιανός προπονητής, ρωτήθηκε αρκετές φορές μέχρι στιγμής για το συμβόλαιό του, αφήνοντας να εννοηθεί πως ακόμα δεν έχει επίσημη πρόταση από την ομάδα της Αμμοχώστου, στα χέρια του.

Ο Κετσπάγια, είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία των κυανολεύκων στην αρχή της σεζόν 2019-20 και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου του 2020, απολάμβανε της καθολικής στήριξης από τους οπαδούς της ομάδας.

Μετά από μια σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, κάποιοι ζητούσαν κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αντικατάστασή του, την ίδια ώρα που άλλοι, οι οποίοι συνέχιζαν να είναι υπερασπιστές του, εξέφραζαν την ανησυχία τους, που ακόμα η διοίκηση, δεν του πρότεινε ανανέωση συμβολαίου.

Το τελευταίο διάστημα, ο Κετσπάγια έδειξε να επαναφέρει την Ανόρθωση στο δρόμο των επιτυχιών και οι διαμαρτυρίες κόπασαν ως ένα βαθμό, ωστόσο ακόμα, πρόταση δεν του έγινε.

Σημειώνεται ότι ο εκτελεστικός πρόεδρος της Ανόρθωσης Ευγένιος Χαμπουλλάς, είχε αναφέρει σε τηλεοπτική εκπομπή τον περασμένο Νοέμβριο, ότι ο μόνος προπονητής που θα είναι σίγουρα και την επόμενη χρονιά στον πάγκο της ομάδας του, θα είναι ο Κετσπάγια.

Η λακωνική απάντηση του Μπεργκ

Το δεύτερο συμβόλαιο που τελειώνει, είναι αυτό του προπονητή της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος είχε δύο επιτυχημένες χρονιές με το τριφύλλι στο στήθος.

Ο Νορβηγός προπονητής, στην πρώτη του χρονιά, τερμάτισε πρώτος, έστω κι αν το πρωτάθλημα διακόπηκε, με αποτέλεσμα η ομάδα του να πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από δέκα χρόνια.

Έγινε εξάλλου, ο πρώτος τεχνικός στην ιστορία των πρασίνων, που καταφέρνει να βάλει την ομάδα σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πιο συγκεκριμένα σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Μπεργκ, έχει στραμμένη την προσοχή του στο στόχο του πρωταθλήματος, αφού η ομάδα του βρίσκεται στην πρώτη θέση, ωστόσο όταν κλήθηκε μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, για τα πλέι οφ, να απαντήσει τι γίνεται με το συμβόλαιό του, ανέφερε πως «έχουμε ένα καλό διάλογο με τον σύλλογο, είναι χαρούμενος με την παρουσία μου κι εγώ το ίδιο. Θα συνεχίσουμε αυτόν το διάλογο μέχρι το τέλος και θα δούμε που βρισκόμαστε, είναι αυτό που συμβαίνει από την πρώτη στιγμή που βρίσκομαι στην ομάδα μέχρι τώρα».

Πάντως, δεν αποκλείεται η παραμονή του Μπεργκ, να είναι άμεσα συνδεδεμένη με την παραμονή του Νεόφυτου Λάρκου, στην θέση του τεχνικού διευθυντή.

Ο Σωφρόνης που… το παλεύει

Από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, ο Σωφρόνης Αυγουστή ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, με το συμβόλαιό του, να έχει ισχύ μέχρι τον Μάϊο του 2022.

Ο Κύπριος τεχνικός, μπορεί στην αρχή να άλλαξε κάποια πράγματα στην ΑΕΚ, βελτιώνοντάς την, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού η ομάδα βρίσκεται αρκετά πίσω από τον στόχο για έξοδο στην Ευρώπη και εκτός συνέχειας στο θεσμό του κυπέλλου.

Το τελευταίο διάστημα και πιο συγκεκριμένα μετά τις ήττες από Ολυμπιακό και ΑΕΛ, μερίδα οπαδών της ΑΕΚ ζητά την απομάκρυνση του Λεμεσιανού τεχνικού.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΑΕΚ Ανδρέας Καραπατάκης εξέφρασε τη στήριξή του στον Αυγουστή. Όλοι στο οικοδόμημα της ομάδα της Λάρνακας, θέλουν να δουν που θα τους βρει το τέλος της χρονιάς και από εκεί και πέρα θα παρθούν αποφάσεις.

Ο Πετράκης που δέχεται ανελέητο πόλεμο

Ο Γιάννης Πετράκης ανέλαβε τις τύχες του Απόλλωνα, τον περασμένο Νοέμβριο, με την ελπίδα να ανεβάσει την ομάδα στην κορυφή και να χαρίσει τον τίτλο στους γαλάζιους, έπειτα από δεκαπέντε χρόνια.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα, βρέθηκε αρκετές φορές στο στόχαστρο, για τις επιλογές του, ιδίως μετά από παιχνίδια που η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει. Επικρίθηκε και συνεχίζει να επικρίνεται από την πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας, όμως η διοίκηση Κίρζη, του έδωσε την τελευταία του ευκαιρία, για να αλλάξει κάποια πράγματα και να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Από τη στιγμή, που ο Απόλλωνας έχει το καλύτερο ρόστερ, ίσως και της ιστορίας του, ενδεχόμενη απώλεια του πρωταθλήματος, θα είναι αποτυχία.

Σίγουρα, όπως και στην περίπτωση του Σωφρόνη, έτσι και στην περίπτωση του Πετράκη, η απόφαση για το αν θα παραμείνουν τη νέα σεζόν, θα κριθεί στο τέλος της χρονιάς.

Ο Πούρσα που πείθει και έχει και συμβόλαιο

Ανέλαβε τις τύχες του ΑΠΟΕΛ, στην δυσκολότερη ίσως χρονιά των γαλαζοκιτρίνων, εδώ και δεκαετίες και παρότι δεν κατάφερε να βάλει την ομάδα στη πρώτη εξάδα, τουλάχιστον την έκανε να μοιάζει με ομάδα. Κάτι, που δεν κατάφεραν να κάνουν οι προκάτοχοί του.

Ο λόγος για τον Σάββα Πουρσαϊτίδη, ο οποίος διατηρεί συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ, μέχρι το 2022. Ο Ελλαδίτης, βρίσκεται στον θεσμό του κυπέλλου κι αν καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο, στέλνοντας την ομάδα του στην Ευρώπη, θα σώσει τα κακώς κείμενα της φετινής σεζόν.

Ο Πουρσαϊτίδης, αναμένεται να παραμείνει και την επόμενη χρονιά στον ΑΠΟΕΛ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αφού υπενθυμίζεται πως οι γαλαζοκίτρινοι θα έχουν νέα διοίκηση, μετά τη γενική συνέλευση που θα γίνει εντός Μαρτίου.

Ο μόνος δεδομένος είναι ο Κέρκεζ

Από τους προπονητές των έξι μεγάλων ομάδων, ο μοναδικός που έχει καπαρωμένη τη θέση του για τη νέα χρονιά, είναι ο Ντούσαν Κέρκεζ της ΑΕΛ.

Ο Βόσνιος τεχνικός, διατηρεί συμβόλαιο μέχρι το 2022, ωστόσο πέραν αυτού του γεγονότος, έχει καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό όλων στις τάξεις της ΑΕΛ.

Από το 2018, που ανέλαβε την ομάδα, την οδήγησε στον τίτλο του κυπέλλου, ενώ την περσινή χρονιά δεν τα πήγε καλά, αφού η ΑΕΛ έμεινε εκτός στόχων, αφού κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω κορωνοϊού, βρισκόταν στην πέμπτη θέση.

Τη φετινή χρονιά διεκδικεί το πρωτάθλημα, αφού βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μόλις ένα βαθμό πίσω από την Ομόνοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πλήγμα με Μπεζούς στην Ομόνοια-Έξι μήνες εκτός δράσης
Σπουδαία κίνηση για την Πάφο-Συνεργασία με την ακαδημία της Γουότφορντ
Τούτιτς: Η Ομόνοια μπορεί να πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο, το αξίζει
Χωρίς Βαλμπουενά στον επαναληπτικό με Πάφο ο Απόλλωνας
Πώς απαντά το ΓΣΠ για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας 29Μ και για οφειλόμενα ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας
Ανακοινώθηκαν τα τελευταία ντέρμπι του πρωταθλήματος από την ΚΟΠ
Έκανε αποδεκτό το αίτημα της ΚΟΠ η UEFA και αλλάζει η ώρα έναρξης των αγώνων της Εθνικής
Το βιολί της η Ομόνοια, πέρασε και από το Παπαδόπουλος με Αλιούμ και Σεμέδο
Σε ματσάρα που έσπασαν καρδιές πήρε τη νίκη η ΑΕΚ στο 96' και κυνηγά τον ΑΠΟΕΛ
Προσγειωμένος ο Σα Πίντο-«Δεν τη χαρακτηρίζω νίκη τίτλου, όλοι πρέπει να μείνουμε ήρεμοι»