Ποιος είναι ο Μάμας που έλαμψε στην Αρένα-Η εμπειρία στην Ιταλία και η επιστροφή

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η ΑΕΚ και ο κόσμος της μετά την νίκη επί της Ομόνοιας, στην δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, η οποία έσβησε την ανορθογραφία της πρεμιέρας απέναντι στην Δόξα, όταν οι Λαρνακείς δεν κατάφεραν να κερδίσουν, μένοντας στην ισοπαλία, στην Αρένα.

Απέναντι στους πρωταθλητές, η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική και κατάφερε να επιβληθεί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, παίρνοντας δίκαια τη νίκη με 2-1. Ανάμεσα στους κορυφαίους για τους κιτρινοπράσινους ήταν ο 20χρονος Ραφαήλ Μάμας, ο οποίος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι αγωνίστηκε ως βασικός, δικαιώνοντας τον Νταβίντ Καταλά για την επιλογή του να τον χρησιμοποιήσει εκ νέου στη βασική ενδεκάδα.

Ο Μάμας ήταν κυρίαρχος στο χώρο του κέντρου, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του να πάρει τη νίκη, η οποία θα της δώσει άλλον αέρα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Ο νεαρός, που συστήθηκε στο ποδοσφαιρικό κοινό της Κύπρου απέναντι στην Ομόνοια, μόνο τυχαίος ποδοσφαιριστής δεν είναι, αφού επέστρεψε το καλοκαίρι στην ΑΕΚ, από την Ιταλία, όπου αγωνιζόταν την τελευταία τριετία.

Λίγο πριν το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου του 2018, ο Μάμας πήρε μεταγραφή για την ομάδα κάτω των 19 ετών της Νάπολι, με την οποία αγωνίστηκε σε 44 παιχνίδια, αποκτώντας πλούσιες εμπειρίες, απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους.

Μάλιστα, στα δύο χρόνια που έμεινε στους Παρτενοπέι, σκόραρε δύο γκολ, ενώ είχε την ευκαιρία να παίξει και στο UEFA Youth League, αντιμετωπίζοντας ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Παρί Σαιντ Ζερμέν, ο Ερυθρός Αστέρας και η Γκενγκ. Συνολικά, ο Μάμας συμμετείχε σε πέντε αγώνες της Νάπολι, στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στο τέλος της σεζόν 2019-20, αποχώρησε από τη Νάπολι και μεταγράφηκε στην ομάδα κάτω των 19 ετών της Σπαλ, με την οποία έπαιξε σε έντεκα αγώνες και πέτυχε ένα γκολ.

Παρά την καλή του παρουσία στην Ιταλία, το φετινό καλοκαίρι επέστρεψε στην Κύπρο, για να αγωνιστεί στην ομάδα που τον ανέδειξε, την ΑΕΚ και μόλις στο δεύτερό του παιχνίδι έδειξε την κλάση του.

Σίγουρα, ο νεαρός χρειάζεται ακόμη χρόνο ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να αποδείξει ότι μπορεί να αγωνίζεται ανελλιπώς στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ. Παρόλα αυτά, οι ενδείξεις είναι ευοίωνες, με άπαντες στην ομάδα της Λάρνακας να ελπίζουν ότι ο Μάμας θα είναι η αποκάλυψη των κιτρινοπράσινων τη φετινή χρονιά.

Δεν αποκλείεται πάντως, εάν ο νεαρός ξεχωρίζει με τις εμφανίσεις του, να μεταγραφεί σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα, αποφέροντας και χρηματικό όφελος στην ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»