Η μάχη για τα αστέρια και το απίθανο σενάριο τετραπλής ισοβαθμίας

Αγκαλιά με το πρωτάθλημα βρίσκεται ο Απόλλωνας, ο οποίος έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει από σήμερα την κατάκτηση του τροπαίου, την ίδια ώρα που ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση τίθενται αντιμέτωποι με φόντο τη 2η θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. 

Eπιπλέον, θέση στην πρώτη τετράδα διεκδικεί και ο Άρης, ενώ η ΑΕΚ που κέρδισε χθες αναμένει το αποτέλεσμα στο ΓΣΠ. Παράλληλα, όσον αφορά τη μάχη της 2η θέση, υπάρχει και το ενδεχόμενο ισοβαθμίας, τόσο διπλής, όσο και τριπλής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτσι βλέπουν οι στοιχηματικές τα δύο ντέρμπι σε ΓΣΠ και Τσίρειο (pics)

Στο σενάριο της διπλής ισοβαθμίας ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης, οι δύο ομάδες μπορούν να τερματίσουν έχοντας το μέγιστο 54 βαθμούς. Σε μια τέτοια περίπτωση, το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League πάει στην Ανόρθωση, η οποία θα έχει κερδίσει τέσσερις φορές τον ΑΠΟΕΛ.

Στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας μεταξύ ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ, που και πάλι η μέγιστη βαθμολογία που μπορούν να έχουν είναι οι 54 βαθμοί, τότε οι γαλαζοκίτρινοι υπερισχύουν, καθότι κέρδισαν δύο φορές την ΑΕΚ και έφεραν δύο ισοπαλίες. 

Εάν ο ΑΠΟΕΛ δεχθεί δύο ήττες από Ανόρθωση και Πάφο, τότε μένει στους 51 βαθμούς, ενώ εάν Ανόρθωση και ΑΕΚ κερδίσουν αμφότερες ή μείνουν στην ισοπαλία στο τελευταίο τους παιχνίδι, θα προκύψει ισοβαθμία ανάμεσα τους, στους 52 βαθμούς. Τότε, η ΑΕΚ θα έχει το πλεονέκτημα, αφού κέρδισε τρεις φορές την Ανόρθωση και ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο. 

Επιπλέον, υπάρχει και το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας, ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Ανόρθωση, ωστόσο κάπου εδώ τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα. Σε περίπτωση, που υπάρξει τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα στις τρεις ομάδες, τότε υπερτερεί η Ανόρθωση στη βαθμολογία, λόγω καλύτερης συγκομιδής στα μεταξύ τους παιχνίδια. 

Το ακραίο σενάριο τετραπλής βαθμολογίας 

Ένα σενάριο, όχι και τόσο πιθανό, είναι ο ΑΠΟΕΛ να ηττηθεί από την Ανόρθωση και ο Άρης να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Σε αυτή τη περίπτωση, ο ΑΠΟΕΛ θα έχει 51 βαθμούς, όσους και η Ανόρθωση και η ΑΕΚ, ενώ ο Άρης θα πάει στους 48. 

Την επόμενη και τελευταία αγωνιστική, εάν ο ΑΠΟΕΛ ηττηθεί από την Πάφο, η ΑΕΚ χάσει από τον Απόλλωνα και ο Άρης κερδίσει την Ανόρθωση, τότε και οι τέσσερις ομάδες θα έχουν από 51 βαθμούς.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, δύο ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν τη 2η θέση και αυτές είναι Ανόρθωση και Άρης, που μάζεψαν τους περισσότερους βαθμούς στα μεταξύ των τεσσάρων παιχνίδια. Εάν ο Άρης κερδίσει με ένα γκολ διαφορά την Ανόρθωση, τότε οι κυανόλευκοι παίρνουν τη 2η θέση, ενώ σε αντίθεση περίπτωση το εισιτήριο για το Champions League κατακτά η Ελαφρά Ταξιαρχία.

Στο σενάριο της τετραπλής ισοβαθμίας εκτός Ευρώπης, μένει η ΑΕΚ. 

Η βαθμολογία
1. Απόλλωνας 55

2. ΑΠΟΕΛ 51

3. ΑΕΚ 51

4. Ανόρθωση 48

5. Άρης 47

6. Πάφος 43 

Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας 

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες κατέχουν τον ίδιο αριθμό βαθμών, για την κατάταξη τους θα χρησιμοποιούνται

τα ακόλουθα κατά αυστηρή σειρά κριτήρια,

8.1. Οι βαθμοί που έχουν κερδηθεί στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.2. Η διαφορά τερμάτων υπέρ και κατά στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.3. Τα περισσότερα τέρματα υπέρ στα εκτός έδρας παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.4. Η συνολική διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.5. Τα περισσότερα τέρματα υπέρ σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος

9. Για την δεύτερη φάση του πρωταθλήματος η κατάταξη των ομάδων θα γίνεται με τα πιο πάνω κριτήρια αλλά για κάθε όμιλο ξεχωριστά.

10. Για την κατάταξη των ομάδων στο τέλος της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος και για την κατάταξη των ομάδων στην λήξη του Πρωταθλήματος σε κάθε όμιλο ξεχωριστά και αν με τα πιο πάνω κριτήρια δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί η ακριβής σειρά των ομάδων στον πίνακα κατάταξης τότε διεξάγεται ένας αγώνας μπαράζ μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν. Οι αγώνες μπαράζ θα διεξάγονται σε ουδέτερο στάδιο και σε ημερομηνία που θα υποδεικνύεται από την Εκτελεστική Επιτροπή. Αν αγώνας μπαράζ λήξει στα 90 λεπτά χωρίς νικητή και αν το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι ισόπαλο στην παράταση, τότε εκτελούνται επανορθωτικά λακτίσματα (πέναλτι) όπως οι οδηγίες της FIFA και IFAB. Νοείται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή σε συνεννόηση με τα επηρεαζόμενα σωματεία μπορεί να προβεί σε άλλες διευθετήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών