Αισιοδοξία μετά το ντεμπούτο του Τιμούρ στον πάγκο της Εθνικής

Η Εθνική ποδοσφαίρου βρέθηκε ξανά στο δρόμο των επιτυχιών και των νικών σε επίσημη διοργάνωση μετά από ένα μεγάλο διάστημα.​          ​

Στον 5ο και προτελευταίο αγώνα της για το 3ο Nations League, η Εθνική κέρδισε με 1-0 την Ελλάδα το περασμένο Σάββατο στη Λάρνακα, πέτυχε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση και έμεινε ζωντανή στη μάχη για αποφυγή της τελευταίας θέσης, που ταυτόχρονα σημαίνει και υποβιβασμός στην Δ΄ Κατηγορία.

Στη μέχρι σήμερα πορεία της στο Nations League, η Κύπρος ηττήθηκε από την Ελλάδα εκτός έδρας με 3-0, ηττήθηκε από το Κόσοβο εντός έδρας με 2-0 και έφερε δύο ισοπαλίες με την Βόριο Ιρλανδία, 0-0 στην Κύπρο και 2-2 στην Ιρλανδία.

Η τελευταία νίκη για την Εθνική σημειώθηκε στις 20 Μαρτίου 2022, με αντίπαλο την Εσθονία εντός έδρας για τα πλέι οφ της περασμένης διοργάνωσης του Πρωταθλήματος Εθνών. Η τότε νίκη με 2-0, της κράτησε στην League C της διοργάνωσης. Πριν από τη νίκη αυτή, η Εθνική είχε να κερδίσει από τις 30 Μαρτίου 2021 τη Σλοβενία εντός έδρας με 1-0 για τα προκριματικά του Μουντιάλ, έχοντας 10 παιγνίδια μόνο με ήττες και ισοπαλίες.

Η προχθεσινή νίκη είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Εθνική, όχι μόνο για το γεγονός ότι κράτησε τις ελπίδες της ζωντανές για παραμονή στην 3η Κατηγορία του  Nations League, αλλά κυρίως γιατί ήταν νίκη με την πρώτη παρουσία του νέου προπονητή της ομάδας Τιμούρ Κετσπάγια. Η νίκη πάνω στην Ελλάδα, ήταν επίσης η πρώτη μετά από 21 χρόνια.

Ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η νίκη αυτή ήλθε απέναντι στην Ελλάδα, μια πολύ ποιοτική ομάδα, η οποία μάλιστα διανύει μια πολύ καλή αγωνιστική περίοδο.

Μέχρι το Σάββατο, η Ελλάδα μετρούσε σε τέσσερις αγώνες στο Nations League, τέσσερις νίκες, με 0 παθητικό. Με το 1-0 η Κύπρος, έσπασε το απόλυτο αλλά και το απαραβίαστο της εστίας της Ελλάδας.

Η σημαντικότητα της νίκης της Εθνικής του Σαββάτου έγκειται στο γεγονός επίσης ότι ήρθε με την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Ο Τιμούρ Κετσπάγια, γνώστης του κυπριακού ποδοσφαίρου καθώς και της νοοτροπίας των παικτών, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της ψυχολογίας που θα οδηγήσει στην αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας.

Χαρακτηριστικές της πίστης του Τιμούρ στους ποδοσφαιριστές και στην ομάδα ήταν οι δηλώσεις του μετά τον αγώνα. Συμπαγής άμυνα, δεμένη ομάδα που δούλεψε με αντεπιθέσεις, ήταν το κλειδί κατά τον Κετσπάγια που έδωσε τη νίκη στην Κύπρο.

Ακόμα πιο αισιόδοξη ήταν και η δήλωση του Γεωργιανού πως αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά στο μέλλον.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)