Απαντά σε Νεοφυτίδη η ΚΟΠ για βιντεοσκόπηση αγώνων και κόκκινους φακέλους

Αναφορικά με δημοσιεύματα για την κινηματογράφηση των αγώνων του Πρωταθλήματος Β´ Κατηγορίας, προς  αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων, η ΚΟΠ διευκρινίζει πως προβαίνει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε να  κατέχει οπτικογραφημένο υλικό από όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος. Ως εκ τούτου, κατέχει και το βίντεο του αγώνα για τον οποίο ήρθε έκθεση με έντονη στοιχηματική δραστηριότητα. 

Σε σχέση με τις εκθέσεις της UEFA για αγώνες με έντονη στοιχηματική δραστηριότητα, η ΚΟΠ ξεκαθαρίζει πως σε όλες τις περιπτώσεις, ακολουθείται  η διαδικασία, όπως αυτή είχε συμφωνηθεί με την Επιτροπή Δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού όπως επίσης και με την Αστυνομία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύψεις Νεοφυτίδη-«Έρχονται κόκκινοι φάκελοι και η ΚΟΠ δεν ενημερώνει»

Η ΚΟΠ καθησυχάζει όσους ενδεχομένως ανησυχούν και σημειώνει πως, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς αχρείαστες τοποθετήσεις και τυμπανοκρουσίες, κάνει όλες τις δέουσες ενέργειες για προστασία του αθλήματος. Στόχος της ΚΟΠ ουδέποτε ήταν η δημιουργία εντυπώσεων και η πρόκληση αχρείαστων αντιπαραθέσεων. 

Στόχος και αποστολή της ΚΟΠ είναι οι ουσιαστικές ενέργειες προς όφελος του ποδοσφαίρου. Όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το κυπριακό ποδόσφαιρο ας ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ πήρε θέση για τα στημένα παιχνίδια και τους κόκκινους φάκελους, καταγγέλλοντας ότι αναμένονται και άλλοι κόκκινοι φάκελοι από την UEFA.    

Όπως είχε δηλώσει στον ΣΠΟΡΤ FM για τη βιντεογράφηση αγώνων που δεν γίνεται στην Β' Κατηγορία ο Σπύρος Νεοφυτίδης είπε ότι «για άλλη μια φορά η ΚΟΠ μας εκπλήσσει αρνητικά και έχει παραλείψει τις δεσμεύσεις ακόμα και προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Το 2019 με την χειραγώγηση αγώνων η ΚΟΠ διέκοψε τα πρωταθλήματα και έγινε διάσκεψη τύπου για ενημέρωση και σύσταση επιτροπής που θα έβλεπε τους αγώνες αλλά αυτό ουδέποτε έγινε. Πέρυσι βιντεογραφούσαν τα παιχνίδια και αυτό ήταν και όπλο στα χέρια των ομάδων. Κατά δεύτερον λόγο η βιντεογράφηση βοηθούσε και στην ανάπτυξη του πρωταθλήματος για να γίνεται καλύτερη δουλειά. Φέτος από ότι φαίνεται ξέχασαν τις δεσμεύσεις που έγιναν και αποφάσισαν μόνοι τους να μην βιντεογραφούν τα παιχνίδια παρά τις φωνές των σωματείων και τώρα έχουμε ξανά φάκελο για έντονη στοιχηματισμό».

Για την απόφαση των σωματείων να βιντεογραφούν μόνα τους τα παιχνίδια αλλά και τα τηλεοπτικά στην Β' Κατηγορία ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ ανέφερε ότι «οι ομάδες ζήτησαν να βιντεογραφούν μόνες τους τα παιχνίδια και η ομοσπονδία ζήτησε από τα σωματεία να τα αποστέλλουν για τις ανάγκες της επιτροπής διαιτησίας… Αν είναι δυνατόν. Έχουν κακοδιαχειριστεί τα τηλεοπτικά, έχουν δώσει στα σωματεία Β’ κατηγορίας ένα κακό συμβόλαιο για τα τηλεοπτικά. Όλες αυτές οι κινήσεις έριξαν στον λάκκο τον λεόντων τα σωματεία. . Περιμένουμε να βγάλουν στην δημοσιότητα τα συμβόλαια του ΚΟΠ TV. Θέλουμε να βγουν οι υπεύθυνοι της επιτροπής δεοντολογίας και οι εκπρόσωποι της αστυνομίας και να μιλήσουν. Μέχρι στιγμής για 2 και 5 ευρώ παραπέμπονται μόνο οι παίκτες. Δεν λέω ότι είναι νόμιμο αλλά εμείς κάνουμε τις κινήσεις για να ενημερώσουμε τα μέλη μας. Τα μέλη μας μέσα από απειλές αναγκάζονται να σταματούν το ποδόσφαιρο».

Για τους φακέλους που έρχονται από την UEFA πρόσθεσε ότι «έρχονται πολλοί φάκελοι από την UEFA αλλά δεν ενημερώνει η ΚΟΠ. Ευθύνη έχει και η Επιτροπή Δεοντολογίας και όχι μόνο οι παίκτες που παραπέμπονται σε δικαστικές».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «τον τελευταίο καιρό υπάρχει μία τάση να κυνηγούν τα Σωματεία για να τους κόβουν τις χορηγίες. Είμαστε κοντά στο να αποκοπούν σημαντικά ποσά για τα Σωματεία Β’ κατηγορίας και δεν ξέρω γιατί δεν αντιδρούν οι πρόεδροι. Δεν πάμε καθόλου καλά, υπάρχουν γενικά προβλήματα».

H ανακοίνωση του ΠΑΣΠ

Την έκπληξή του για το γεγονός πως οι φετινοί ποδοσφαιρικοί αγώνες της Β’ κατηγορίας δεν βιντεοσκοπούνται από την ΚΟΠ, εξέφρασε σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών.

Ο Σύνδεσμος υπενθυμίζει πως έπειτα από τον σάλο που δημιουργήθηκε το 2019 με την αποστολή αρκετών φακέλων από την UEFA που αφορούσαν αγώνες της Β’ Κατηγορίας, κάτι που ανάγκασε την ΚΟΠ να διακόψει προσωρινά το πρωτάθλημα, η ομοσπονδία έδωσε συνέντευξη Τύπου στις 16/4/2019 στην οποία, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε για τη σύσταση επιτροπής «που θα αποτελείται από τέσσερα άτομα, οι οποίοι θα βλέπουν τον αγώνα για τον οποίο ήρθε φάκελος μαγνητοσκοπημένο και θα μπορούν να παραπέμπουν στον αθλητικό δικαστή μέσω του πειθαρχικού εισαγγελέα τους ακόλουθους, που κατά την κρίση της επιτροπής έχουν εμπλοκή στη χειραγώγηση αγώνα: Αξιωματούχοι αγώνα, όπως διαιτητές, παρατηρητές, παρατηρητές αγώνα, κ.λπ., ποδοσφαιριστές, προπονητές, άτομα των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων και/ή παράγοντες των σωματείων.

Συμπληρώνεται πως σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου της ΚΟΠ, την επιτροπή θα αποτελούσαν ο γενικός διευθυντής της ομοσπονδίας, ο οποίος θα είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής, ένας πρώην προπονητής, ένας πρώην διαιτητής και ο Integrity Officer της ομοσπονδίας και ήταν μία απόφαση που θα βοηθούσε την ΚΟΠ να αποδώσει ευθύνες για τα παιχνίδια τα οποία θεωρούνται ύποπτα προς χειραγώγηση.

Όπως αναφέρεται, ο ΠΑΣΠ εκφράζει την απορία του για το πώς η προαναφερθείσα επιτροπή ασκεί τα καθήκοντά της από τη στιγμή που, σύμφωνα με τις ομάδες της B’ Kατηγορίας, δεν βιντεοσκοπούνται τα παιχνίδια, καθώς και για το πώς μπορεί να βοηθηθεί το έργο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, ακόμη και της UEFA, η οποία, ως γνωστό, καταλογίζει ευθύνη σε μία ομάδα, για έναν ύποπτο προς χειραγώγηση αγώνα, στηριζόμενη στην τηλεοπτική κάλυψη των παιχνιδιών.

Αν κάτι τέτοιο ισχύει και τα παιχνίδια δεν βιντεοσκοπούνται, μένει εκτεθειμένη και η κυβέρνηση αφού στις 7/2/2020, ανάμεσα στα μέτρα που εξήγγειλε για την πάταξη της διαφθοράς συμπεριλαμβανόταν η βιντεογράφηση και η αρχειοθέτηση όλων των αγώνων της Β' Κατηγορίας προς διευκόλυνση του ανακριτικού έργου της Αστυνομίας για αγώνες που θεωρείται ότι υπήρξε ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, συνεχίζει η ανακοίνωση, σημειώνοντας επίσης πως η βιντεογράφηση των αγώνων της Β’ Κατηγορίας, εκτός των άλλων, ήταν ένα βοηθητικό στοιχείο για τις ίδιες τις ομάδες όσον αφορά την ανάλυση και την εκπαίδευση και για τη γενικότερη πρόοδο του αθλήματος.

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...