Γνώριζαν τις προθέσεις των χούλγικαν, παρέμειναν σε πλήρη αδράνεια-«Είπαν θα κάψουν το Τσίρειο»

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται για άλλη μια φορά άπαντες, σε σχέση με τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν πριν τον αγώνα και μετά την διακοπή του στο Τσίρειο, αφού οι χούλιγκαν φαίνεται να επικράτησαν και πάλι, με τις Αρχές να μοιάζουν αδύνατες να αντιμετωπίσουν τους λίγους που αμαυρώνουν το κυπριακό ποδόσφαιρο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έγινε ούτε και μια σύλληψη προσώπου που ενεπλάκη στα επεισόδια. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το μπαλάκι της ευθύνης πάει και έρχεται, με τον κάθε αρμόδιο να εμφανίζεται άμοιρος ευθυνών, την ώρα που οι ευθύνες βαραίνουν όλους τους αρμοδίους, ειδικότερα όταν αποκαλύφθηκε πως όλοι ήταν ενήμεροι για τα πιθανά επεισόδια που ετοίμαζαν οι χούλγικαν για τον τελευταίο αγώνα στο Τσίρειο Στάδιο. 

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως όλοι γνώριζαν τις προθέσεις μερίδας οπαδών, φαίνεται να μην αποτράπηκαν και να μην λήφθηκαν μέτρα, με αποτέλεσμα οι ανεγκέφαλοι να μετατρέψουν τόσο το γήπεδο όσο και την περιοχή σε πεδίο μάχης, με τα ερωτήματα να είναι πολλά. 

  • Αφού γνώριζαν για τα επεισόδια, τι επιπρόσθετα μέτρα λήφθηκαν εντός και εκτός γηπέδου; 
  • Ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στις εισόδους με τη συνδρομή της Αστυνομίας;
  • Αφού γνώριζαν για τις προθέσεις τους, λήφθηκαν μέτρα εντός του γηπέδου, με την παρουσία της Αστυνομίας; 
  • Έγιναν πιο αυστηροί έλεγχοι στις εισόδους των κερκίδων με τους οπαδούς; 
  • Πώς πέρασαν τόσα επιθετικά όργανα εντός γηπέδου, τόσο μεγάλο αριθμό φωτοβολίδων και κροτίδων; 
  • Έδρασε για να αποτρέψει τα επισόδεια εκτός γηπέδου η Αστυνομία; 
  • Τι μέτρα έλαβε από πλευράς της η Αστυνομία αφού είχε ενημέρωση για επεισόδια; 
  • Ισχύουν οι καταγγελίες από πολίτες πως η Αστυνομία δεν επενέβη για να αποτρέψει ζημιές σε περιουσίες εκτός γηπέδου; 

Τα ερωτήματα που προκύπτουν και βαραίνουν άπαντες είναι πολλά, αφού λαμβάνεται υπόψη πως όλοι γνώριζαν για τις προθέσεις των χούλιγκαν. Η Αστυνομία, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τα πυρά, έδωσε βίντεο στη δημοσιότητα με οπαδούς να σπάνε μπετόν και να προετοιμάζονται, ωστόσο ακόμη δεν δόθηκαν απαντήσεις για τους γενικότερους ελέγχους, αφού οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν πως οπαδοί ήταν φορτωμένοι με επικίνδυνα αντικείμενα και μάλιστα έγινε λόγος μέχρι για σφυρί που πέρασαν εντός του γηπέδου. 

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών του γηπέδου, Κώστα Χριστοδούλου Τσιγαρίδη, φανερά προβληματισμένος, ανέφερε πως, «είδαμε διάφορα έκτροπα, να βγάζουν καρέκλες, να σπάζουν μπετόν, να ρίχνουν φωτοβολίδες και να γίνεται οχλαγωγία. Μετά τα επεισόδια συνεχίστηκαν έξω, μέσα στο δρόμο, μες τη γειτονιά, εκτός γηπέδου. Τα πιο σοβαρά ήταν στην ανατολική. Στη δυτική έβγαλαν μερικά καθίσματα, έριξαν φωτοβολίδες, αλλά η ζημιά η πολλή είναι στην ανατολική κερκίδα».

 Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως φαίνεται να ήταν γνωστό ότι οι οπαδοί θα δημιουργούσαν επεισόδια στο παιχνίδι, από μέρες προηγουμένως. «Είχαμε πληροφορίες πριν 2-3 μέρες. Αντί να γιορτάσουν, προγραμμάτισαν επεισόδια, είπαν ότι θα κάψουν το Τσίρειο και εκάμαν το», ανέφερε ο κ. Τσιγαρίδης.

Καταγγελίες για απάθεια αστυνομικών 

Την ίδια ώρα, θύμα των χούλιγκαν, βρέθηκε και υπεύθυνος πρακτορείου, Μάριος Αθανασίου, που βρίσκεται κοντά στο Τσίρειο Στάδιο, του οποίου τυλίχθηκε στις φλόγες το μπροστινό μέρος του υποστατικού του.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον Άλφα, «πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Θεό, που δεν είχαμε θύματα, διότι όταν είχαν πετάξει μολότοφ στο πρακτορείο μου, αμέσως πήραν όλα φωτιά μέσα σε δευτερόλεπτα. Ευτυχώς, που ήταν ο υπάλληλος μου και έδρασε άμεσα να σβήσει τη φωτιά με τον πυροσβεστήρα. Ενώ υπήρχε η Αστυνομία και πυροσβεστικό όχημα απέναντι και ενώ ζητήσαμε βοήθεια, μας είπαν ότι έπρεπε να πάρουν άδεια από την Αστυνομία. Αν περιμέναμε να πάρουμε άδεια από την Αστυνομία, δεν θα βλέπαμε ούτε πολυκατοικία, ούτε τίποτα, σήμερα».

Πάντως, το γεγονός πως στη Λεμεσό ήταν γνωστό πριν από ημέρες ότι θα γίνονταν επεισόδια, επιβεβαίωσε και ο κ. Αθνασίου, για να αναφέρει ότι, «τα ερωτήματα που γεννιούνται όμως είναι πολλά. Ενώ έχει μια βδομάδα που η Λεμεσός ‘πουμπούρισε’ ότι σε αυτό τον αγώνα θα γίνουν σίγουρα επεισόδια, τι έκανε η Αστυνομία; Υπάρχουν σοβαρές υποψίες πάντως, ότι με τον τρόπο που τους είδαμε να αντιδρούν οι αστυνομικοί, ήταν σαν να τους αφήσαν να κάμουν ότι ήθελαν οι οπαδοί, για να σταλεί επιστολή στην Υπουργό Δικαιοσύνης και να μην γίνεται η μεταφορά των φιλάθλων».

Δείχνει Αστυνομία η ΑΕΛ 

Παράλληλα, καρφιά προς τον τρόπο που λειτούργησε η Αστυνομία εξαπολύει η ΑΕΛ, για να τονίσει ότι η ίδια δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι, ενώ άφησε αιχμές για τις προθέσεις της Αστυνομίας. 

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων η ομάδα της Λεμεσού, «θεωρούμε την απόφαση για την αναβολή του αγώνα ως λανθασμένη και ατεκμηρίωτη. Τα γεγονότα μετά την αναβολή και ο τρόπος που αποχώρησαν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων από τις κερκίδες δίνει την απάντηση στην Αστυνομία κατά πόσον θα μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας ή όχι ή πόσο επικίνδυνο ήταν να γίνει ο αγώνας. Θεωρούμε ότι η απόφαση της Αστυνομίας να μην παρέχει ασφάλεια στον διαιτητή του αγώνα ήταν λανθασμένη και ατεκμηρίωτη και έκρυβε άλλες προθέσεις. Ιδιαίτερα αφού η απόφαση αυτή λήφθηκε από το Αρχηγείο της Αστυνομίας χωρίς να υπάρχει επαρκής ενημέρωση».

 Καταλογίζει ευθύνες στην ΑΕΛ ο Απόλλωνας 

Από την πλευρά του ο Απόλλωνας επιρρίπτει ευθύνες για τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν στους οπαδούς της ΑΕΛ, αναφέροντας πως, «δεν μπορεί να διαβλέπει μια προσπάθεια εξίσωσης της συμπεριφοράς των οπαδών των δύο ομάδων και διαστρέβλωσης ή παραποίησης των πραγματικών γεγονότων, σε σχέση με την ουσιαστική αιτία μη διεξαγωγής του αγώνα αλλά και εν γένει της όλης εικόνας», 

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, «καταδικάζουμε για μια ακόμη φορά, με τον πιο έντονο τρόπο τα όσα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα ψες, τόσο εντός, όσο και εκτός του σταδίου. Τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει επιτέλους να οδηγούνται άμεσα ενώπιον της δικαιοσύνης και ενόσω παραμένουν ατιμώρητες, τα γεγονότα θα επαναλαμβάνονται μέχρι να θρηνήσουμε θύματα για να αναγκαστούν οι αρμόδιοι να λάβουν αυστηρά μέτρα που θα έπρεπε ήδη να είχαν ληφθεί. Όσοι πρωταγωνίστησαν ψες σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου, θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης και ο Απόλλωνας δηλώνει την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα του για να συμβάλει προς την κατεύθυνση της πάταξης κάθε είδους βίας».

 

Δειτε Επισης

Η Ρωσία αναγνώρισε τα μέλη της FIFA που δωροδοκήθηκαν για το Μουντιάλ 2018
ΒΙΝΤΕΟ: Ξεσαλώνει στη Μύκονο η πανέμορφη πρέσβειρα του Μουντιάλ της Ρωσίας
ΒΙΝΤΕΟ: Έκλαιγαν στο «αντίο» της εθνικής Γαλλίας οι Ρωσίδες εργαζόμενες του ξενοδοχείου
Μουντιάλ 2018: Ισως το πιο συναρπαστικό της ιστορίας!
Οι ποινές στους εισβολείς στον τελικό του Μουντιάλ!
Ραμί: «Το βράδυ της νίκης με την Αργεντινή άρχισα να κυνηγάω τους συμπαίκτες μου με πυροσβεστήρα»
ΒΙΝΤΕΟ: ʼναψε καπνογόνο ο Μόντριτς!
ΒΙΝΤΕΟ: O εγγονός του Νίκου Αναστασιάδη πνίγεται στην αγκαλιά του Μπαπέ
ΒΙΝΤΕΟ: Τρολάρισμα Πογκμπά σε ʼγγλους με «It's coming home»
Από €400.000 θα πάρουν οι Γάλλοι διεθνείς (τα χαρίζει ο Μπαπέ)